Görüş Bildir
Haberler
Bu Sene Futbolseverlerin İzlemek İsteyeceği Hepimizin Tanıdığı 13 Hindistan Ligi Oyuncusu

Bu Sene Futbolseverlerin İzlemek İsteyeceği Hepimizin Tanıdığı 13 Hindistan Ligi Oyuncusu

Hakkı Hakiki
30.09.2015 - 15:51

Ligin Tanıtımı

'Indian Super League' Hindistan futbol liglerinin en üst seviyeli ligi 2013 yılında kurulmuştur. 8 takımın bulunduğu ligde ülke futbolunun tanıtımı ve adını duyurmak için Robert Pires, Nikolas Anelka, Freddie Ljungberg, David Trezeguet ve Alessandro Del Piero'nun yanı sıra Luis García, Elano Blumer, Joan Capdevila, Andre Santos, David James ve Mikael Silvestre gibi isimler transfer edilerek lige gösterilen ilginin artması amaçlanmıştır. Aynı zamanda Zico ve Marco Materazzi gibi isimler ise teknik direktör olarak bu lige teknik direktör olarak transfer olmuştur. Ayrıca Marco Materazzi teknik direktörlüğünü yaptığı takımda aynı zamanda futbol oynamıştır.

2015 yılında da aynı stratejiyi benimseyen ülke futbolu bu sene de bazı dünyaca ünlü oyunculara yatırım yaparak tanıtımına devam etmek istiyor ve 3 Ekim 2015 yılında lig başlıyor. Bu galerimizde de bu 'Dünya Yıldızı' oyunculara göz atacağız. Bakarsınız sizinde ilginizi çeker ve sizde ligi takip etmeye başlarsınız.

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Didier Zokora

1. Didier Zokora

34 yaşında, şimdiye kadar 123 kere Fildişi Milli Takımı forması giyen oyuncuyu futbol severler Tottenham, Sevilla ve Trabzonspor'dan tanıyor. Fakat bu seneki yeni adresi Pune City.

2. Tuncay Şanlı

2. Tuncay Şanlı

2002 yılında Türk futbolunun parlayan yıldızı olarak Fenerbahçe'ye gelen Tuncay burada geçirdiği 5 yılın ardından Middlesbrough'a transfer olmuştu. Otoritelerin 'yıldızı yavaş yavaş sönmeye başlayacak' gibi yorumlarına rağmen futbol hayatını İngiltere'de sürdürmeye kararlıydı. Middlesbrough'da istediği başarıyı yakalayamayınca Stoke City'e transfer oldu. Oradan Wolfsburg, ordan Bolton derken yolu tekrar Türkiye'de Bursaspor'a uğradı. Fakat Tuncay eski Tuncay değildi. 2 yıl Bursa'da top oynadıktan sonra kısa bir süre takımsız kaldı ve bir çok oyuncu gibi para için o da Katar'ın yolunu tuttu. Bu sene ise onu Pune City formasıyla Hindistan'da izleyeceğiz.

3. Adrian Mutu

3. Adrian Mutu

Döneminde Romen futbolunun efsanesi. Milli forma ile 35 gol atarak Hagi ile birlikte en golcü Romen milli futbolcu. Kariyerinde İnter, Parma, Chelsea, Juventus, Florentina gibi Avrupa'nın büyük kulüpleri bulunan 36 yaşındaki Romen futbolcu futbola bir sene ara verdikten sonra Pune City ile geri dönüyor.

4. Helder Postiga

4. Helder Postiga

Futbol severlerin Tottenham ve Porto'dan tanıdıkları 33 yaşındaki Portekizli futbolcu bu takımlardan sonra büyük düşüşler yaşadı. Panathinaikos, Sporting Lizbon, Valencia, Lazio gibi kuluplerde futbol hayatını sürdürdükten sonra son olarak Deportivo la Coruna'dan ligin ilk ve şimdilik son şampiyonu  Atletico Kolkata'ya transfer oldu.

5. Nikolas Anelka

5. Nikolas Anelka

Kariyerinde Avrupa'nın en büyük kulüpleri bulunan 36 yaşındaki Fransız futbolcu sırasıyla PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton, Chelsea,Shangai Shenhua, Juventus ve West Brom.'te forma giydikten sonra 2014 yılında Mumbai City forması giymişti. Bu sezonda bu takımda hem futbolculuk hem de teknik direktörlük yapacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 6-Frederic Piquionne

6. 6-Frederic Piquionne

Monaco, O.Lyon, Portsmouth, West Ham United gibi büyük takımların formalarını giyen 36 yaşındaki Fransız forvet oyuncusunun bu seneki adresi de Mumbai City.

7. Simao Sabrosa

7. Simao Sabrosa

Barcelona, Benfica, Atletico Madrid formalarıyla tanıdığımız bir dönem Beşiktaş forması da giymiş 35 yaşındaki Portekizli futbolcu bir sene aradan sonra kariyerine NorthEast United FC formasıyla devam edecek.

8. 8-Boubacar Sanogo

8. 8-Boubacar Sanogo

Hamburg, Werder Bremen, St.Etienne gibi Avrupa takımlarından tanıdığımız 32 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcu da bu sene Hindistan ligi takımlarından NorthEast United FC 'nin yolunu tutanlardan.

9. Marco Materazzi

9. Marco Materazzi

Hepimizin İnter'den ve 2006 Dünya Kupası, İtalya-Fransa finalinde Zinedine Zidane'nin kafasıyla tanıdığımız İtalyan savunma oyuncusu 2014 yılında transfer olduğu Chennaiyin FC takımının geçen sene olduğu gibi, bu sene de hem futbolcusu hem de teknik direktörü.

10. Elano Blumer

10. Elano Blumer

Man.City ve Galatasaray'dan tanıdığımız 34 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncuyu geçen sene olduğu gibi bu sene de Chennaiyin FC formasıyla izleyeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. John Arne Riise

11. John Arne Riise

Norveç futbolunun 35 yaşındaki efsane sol beki. Liverpool'dan tanıdığımız Riise daha sonra Roma, Fulham, Apoel formalarının ardından şimdi de  Delhi Dynamos FC forması için ter dökecek.

12. Florent Malouda

12. Florent Malouda

O.Lyon, Chelsea ve Trabzonspor'dan tanıdığımız 35 yaşındaki Fransız orta saha bu seneki adresini Delhi Dynamos FC olarak belirledi.

13. Roberto Carlos

13. Roberto Carlos

Otoritelerin, Brezilya Milli Takımının ve dünyanın en iyi sol beki olarak nitelendirdiği 42 yaşındaki futbolcu, futbola 3 senelik bir ayrılıktan sonra geri dönmek istiyor. Fizik kondisyonuna bağlı olarak forma giyeceği Delhi Dynamos FC 'da aynı zamanda teknik direktörlük görevinde de bulunacak.

14. Bonus: Zico

14. Bonus: Zico

Brezilya'nın 'Beyaz Pele'si olarak bilinen Zico geçen sene de teknik direktörlüğünü yaptığı FC Goa takımında bu sene de görevinin başında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın