Görüş Bildir
Haberler
Bu Filmler Sizi Telefonunuzdan Soğutacak! Telefon Temalı Gerilimi Bol 30 Dizi ve Film Önerisi

Bu Filmler Sizi Telefonunuzdan Soğutacak! Telefon Temalı Gerilimi Bol 30 Dizi ve Film Önerisi

Sueda İlkyaz
16.10.2022 - 20:18

Her birini izlediğinizde telefonunuzu bir kenara fırlatmak isteyeceğiniz, telefon konulu 30 dizi ve film önerisi sizlerle.👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/rhiannacampb...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cell (2016)

1. Cell (2016)

IMDb: 4.4

Özet: Dünya çapındaki tüm cep telefonu ağlarında garip bir sinyal görülmeye başlar. Telefon sahipleri bu sinyal sonrası kana susamış yaratıklara dönüşür ve  öldürücü bir salgın başlar. New England'daki bir grup insan ise ortaya çıkan kaosla başa çıkmak için hayatta kalanlar arasındadır.

Yönetmen: Tod Williams

Oyuncular: John Cusack, Samuel L. Jackson, Isabelle Fuhrman

2. Countdown (2019)

2. Countdown (2019)

IMDb: 5.4

Özet: Genç bir hemşire ne kadar ömrü kaldığını söyleyen bir uygulama indirir. Uygulama sadece üç günü kaldığını söylemektedir. Zaman hızla akıp giderken gizemli birisi ona musallat olur. Bu üç gün dolmadan Quinn hayatını kurtarmanın bir yolunu bulmalıdır.

Yönetmen: Justin Dec

Oyuncular: Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Eliana Bateman

3. Don't Hang Up (2016)

3. Don't Hang Up (2016)

IMDb: 5.5

Özet: Sarhoş bir grup genç insanlara telefon şakası yaparak eğlenmektedir. Ancak aradıkları garip bir genç kendi oyunlarını onlara karşı kullandığında kabus gibi bir gece onları beklemektedir.

Yönetmen: Damien Macé, Alexis Wajsbrot

Oyuncular: Gregg Sulkin, Garrett Clayton, Bella Dayne

4. 88 Minutes (2007)

4. 88 Minutes (2007)

IMDb: 5.9

Özet: Başarılı bir adli tıp psikiyatristi ve aynı zamanda da üniversite profesörü olan Jack Gram bir seri katil ile uğraşmaktadır. Katil Jon Foster işlediği suçlardan dolayı idama mahkum edilir. Jack de katilin bu mahkumiyeti hak edip etmemesi üzerine konuşmak için jüri karşısında söz alır. Jon Foster ise kendisinden sorumlu psikaytristin kendisini manipüle ettiğini iddia etmektedir. Jon'un idamından önce Jack'e önemli bir telefon gelir. Jack'in cinayeti aydınlığa kavuşturmak için 88 dakikası vardır.

Yönetmen: Jon Avnet

Oyuncular: Al Pacino, Alicia Witt, Ben McKenzie

5. The Caller (2011)

5. The Caller (2011)

IMDb: 6.0

Özet: Kocasından boşanmış Mary Kee gizemli bir kadın tarafından belirli aralıklarla aranır. Arayan kadın onu geçmişten aradığını iddia etmektedir. Mary Kee rahatsız edici bu telefon görüşmelerini bir şekilde kesmeyi denese de, bu kadının onu bırakmaya niyeti yoktur.

Yönetmen: Matthew Parkhill

Oyuncular: Rachelle Lefevre, Stephen Moyer, Lorna Raver

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Silent Number (1993)

6. Silent Number (1993)

IMDb: 6.1

Özet: Genç bir kadın kötü bir fırtına sırasında bebek bakıcılığı yapmaktadır. Genç kadın yardıma ihtiyacı olduğunu iddia eden genç bir çocuktan korkutucu telefonlar almaya başlar. Çocuğun anlattıklarına göre istismarcı babası onu bir yere kilitlemiş ve dışarı çıkarmamaktadır. Kadın, çocuğun aramasının izini sürebilmek için polisi arar. Çocuğun nerede olduğuyla ilgili gerçek ise herkesi şok edecektir.

Yönetmen: Jamie Blanks

Oyuncular: John Brumpton, Bronwyn Jones, Jason Mill

7. Pon (2002)

7. Pon (2002)

IMDb: 6.1

Özet: Ji-won yeni bir cep telefonu alır. Arkadaşının küçük kızı Yeong-ju telefonu kulağına götürür götürmez dehşet içinde çığlık atmaya başlar. Telefonla ilgili başka garip şeyler olmaya başladığında, Ji-Won bu işin peşine düşmeye karar verir. Araştırmaları sonucu ise kendisinden önceki aynı numaraya sahip insanların neredeyse hepsinin çok garip şekillerde öldüğünü öğrenir.

Yönetmen: Byeong-ki Ahn

Oyuncular: Ha Ji-Won, Kim Yu-Mi, Woo-jae Choi

8. One Missed Call / Chakushin ari (2003)

8. One Missed Call / Chakushin ari (2003)

IMDb: 6.2

Özet: Yumi ve arkadaşları bir gece dışarıda yemek yerken Yumi’nin arkadaşı Yoko’nun telefonuna cevapsız bir arama ve ardından da sesli bir mesaj gelir. Mesaj Yoko’nun kendi telefonundan gelmiştir fakat üç gün sonraya aittir. Bu olaydan üç gün sonra tam mesajın gönderildiği saatte Yoko tren yoluna atlayarak intihar eder. Diğer iki arkadaşını da aynı şekilde kaybettikten sonra sıra Yumi’ye gelir. Bu andan sonra Yumi'nin yapabileceği tek şey arkadaşı  Hiroshi ile cevapsız aramaların kaynağına ulaşmaktır.

Yönetmen: Takashi Miike

Oyuncular: Ko Shibasaki, Shin'ichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi

9. The Guilty (2021)

9. The Guilty (2021)

IMDb: 6.3

Özet: Polis memuru olan Joe Bayler, rütbesi düşürülerek 911 hattına gelen acil telefonlara bakmakla görevlendirilir. Joe bir gün kaçırıldığını söyleyen bir kadından telefon alır. Aldığı çağrıdan kadına yardım etmek isteyen Joe kendisini büyük bir kaosun ortasında bulur.

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Jake Gyllenhaal

10. When a Stranger Calls (1979)

10. When a Stranger Calls (1979)

IMDb: 6.4

Özet: Genç bir kadın olan Jill Johnson, okuldan kalan zamanlarında bebek bakıcılığı yapmaktadır. Jill çocuklara göz kulak olduğu esnada yabancı biri tarafından aranmaya başlar. Telefonun ucundaki kişi her aradığında Jill’e “Çocukları kontrol ettin mi?” diye sormaktadır. Jilly oldukça tedirgindir ve telefon aramaları gittikçe artınca korkmaya başlar. Jilly polise şikayette bulunduğunda öğrendiği gerçekle şok olur çünkü aramalar evinden içinden yapılmaktadır

Yönetmen: Fred Walton

Oyuncular: Charles Durning, Carol Kane, Colleen Dewhurst

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cellular (2004)

11. Cellular (2004)

IMDb: 6.5

Özet: Genç bir adam bir kadından oldukça acil bir telefon alır. Kadın kaçırıldığını ve onu kaçıranların sıradaki hedeflerinin kocası ve çocuğu olduğunu iddia etmektedir.

Yönetmen: David R. Ellis

Oyuncular: Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham

12. Eagle Eye (2008)

12. Eagle Eye (2008)

IMDb: 6.6

Özet: Jerry Shaw ve Rachel Holloman, hayatları hiç tanımadıkları gizemli bir kadın tarafından aniden altüst olan iki yabancıdır. Gizemli kadın, bu iki kişinin hayatını ve ailelerini tehdit ederken, eylemlerini kontrol etmek ve onları tehlikeye atmak için günümüz teknolojisini kullanmaktadır. Olaylar geliştikçe Jerry ve Rachel ülkenin en çok aranan kaçakları haline gelirken, bir yandan da başlarına ne geldiğini çözmeleri gerekmektedir.

Yönetmen: D.J. Caruso

Oyuncular: Shia LaBeou, fMichelle Monaghan, Rosario Dawson

13. Haendeupon (2009)

13. Haendeupon (2009)

IMDb: 6.6

Özet: Bir yetenek menajeri, kariyerini mahvedebilecek skandal bir video içeren telefonunu kaybeder. Telefonu bulan ve ona bir dizi suç işlemesi için şantaj yapan gizemli birisi kendisiyle temasa geçer.

Yönetmen: Han-min Kim

Oyuncular: Yong-woo Park, Tae-woong Eom, Sol-mi Park

14. The Call (2013)

14. The Call (2013)

IMDb: 6.7

Özet: Jordan, 911 Acil yardım hattında çalışmaktadır. Bir gün gelen bir aramada genç bir kız, evine zorla giren biri olduğunu ve hayatının tehlikede olduğunu söyler. Jordan'ın ve ekibin tüm çabalarına rağmen kızı kurtaramazlar. Ancak bu cinayetin ve birbirini takip eden olayların bir seri katilin işi olduğu ortaya çıkar. Aradan zaman geçer ve 911' başka bir yardım çağrısı gelir. Jordan bu kez kızı sağ salim kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır.

Yönetmen: Brad Anderson

Oyuncular: Halle Berry, Evie Thompson, Abigail Breslin

15. Voice of a Murderer (2007)

15. Voice of a Murderer (2007)

IMDb: 6.8

Özet: 1991 yılında ünlü bir haber spikerinin oğlu kaçırılır. Baba sakinliğini korumaya çalışırken anne çılgına döner. Kısa zaman sonra bir telefon gelir ve telefondaki ses oğullarını güvenli şekilde görebilmeleri için 100 milyon istemektedir. Sonraki günlerde bu esrarengiz kişinden 60 telefon çağrısı daha gelir. Bu esnada polis bu kişiyi yakalamaya çalışır ancak faili meçhul kişi onlardan hep bir adım öndedir.

Yönetmen: Jin-pyo Park

Oyuncular: Sol Kyung-gu, Nam-ju Kim, Dong-won Gang

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. One of Us Is Lying (2021)

16. One of Us Is Lying (2021)

IMDb: 6.8

Özet: Bayview Lisesi'nde beş öğrenciye ceza verilir. Arkadaşı Janae ile sınıf arkadaşlarını ispiyonlamak için bir çevrimiçi dedikodu grubu kuran Simon, ani ve ölümcül bir alerjik reaksiyona yakalanır ve hayatını kaybeder. Her birinin Simon'u öldürmek için bir nedeni olan dört öğrenci hakkında olayın kaza olmadığı belirlendikten sonra soruşturma başlatılır.

Yönetmen: Jennifer Morrison

Oyuncular: Melissa Collazo, Annalisa Cochrane, Chibuikem Uche

17. Buried (2010)

17. Buried (2010)

IMDb: 7.0

Özet: Irak'ta çalışan bir kamyon şoförü olan Paul Conroy bir tabuta canlı canlı gömülmüş halde uyanır. Tabutun içine incelerken yanında bir cep telefonu bulur. Tabuttan kurtulması için yalnızca 90 dakikası olan Paul'un uğraşması gereken pek çok problemi vardır. Telefonu iyi çekmez, şarjı azdır ve oksijeni iyice tükenmektedir.

Yönetmen: Rodrigo Cortés

Oyuncular: Ryan Reynolds

18. The Black Phone (2022)

18. The Black Phone (2022)

IMDb: 7.0

Özet: Çocukları hedef alan bir seri katil, 13 yaşındaki Finney Shaw’ı kaçırır. Tutsak edildiği odanın duvarındaki siyah telefonun katilin geçmişte öldürdüğü çocuklarla kurbanın iletişim kurmasını sağladığını fark eden Finney, ipuçları toplayarak kurtulmaya çalışır.

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke

19. Phone Booth (2002)

19. Phone Booth (2002)

IMDb: 7.1

Özet: Stu Shephard bir saniye bile boş vakti olmayan bir reklamcıdır. Bazı özel görüşmelerini ise telefon kulübesinden yapmaktadır. Bir gün yine bir telefon görüşmesini yaptıktan sonra tam telefon kulübesini terk ederken telefon tekrar çalmaya başlar. Telefonu yanıtlayan Stu ise artık o kulübede mahsurdur çünkü arayan bir keskin nişancıdır ve onu izlemektedir.

Yönetmen: Joel Schumacher

Oyuncular: Colin Farrell, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker

20. Locke (2013)

20. Locke (2013)

IMDb: 7.1

Özet: Bir yapı şirketinde yönetici olan Ivan Locke başarılı bir iş insanıdır. Ailesiyle problemsiz bir hayat süren Ivan'ın bu gidişatı aldığı bir haberle son bulur. Arabasıyla çıktığı yolda her şeyi sorgulamasına yol açan bu haberle mücadele ederken bir yandan da işiyle ilgili bir krizle uğraşmaktadır. Şirketini çok fazla zarara sokabilecek bu krizi soğukkanlılıkla çözmeye çalışırken sakin tavrını koruyan Ivan'ın bu tavrı karşı tarafı sakinleştirmeye yetmez. Ivan o telefon konuşması sırasında kariyerinin ve hayatının en zorlu sınavıyla karşı karşıya gelir ve kısa sürede problemi çözmek zorundadır.

Yönetmen: Steven Knight

Oyuncular: Tom Hardy

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Call (2020)

21. The Call (2020)

IMDb: 7.1

Özet: Bir gün Seo-Yeon'a geçmişten bir telefon gelir. Geçmişte bir seri katil olan Oh Young-sook ile Seo-Yeon’un hayatı bu telefon ile birbirine bağlanır. Ancak Oh Young-sook kaderini değiştirmek için Seo-Youn’un geçmişiyle oynamaktadır.

Yönetmen: Chung-Hyun Lee

Oyuncular: Park Shin-Hye, Jeon Jong-seo, Kim Sung-ryung

22. Ringu (1998)

22. Ringu (1998)

IMDb: 7.2

Özet: İzleyenlerin yedi gün sonra öldüğü gizemli bir videonun haberi kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Bu söylentilere kulak asmayan bir gazeteci olayları araştırmaya karar verince, kendini tehlikeli ve ölümcül bir oyunun ortasında  bulur. Kaseti izleyen gazeteci ise gerçekten yedi gününün mü kaldığını yoksa bunların bir uydurmadan mı ibaret olduğunu bilmemektedir ve videonun sırrını çözmeye kararlıdır.

Yönetmen: Hideo Nakata

Oyuncular: Nanako Matsushima, Miki Nakatani, Yûko Takeuchi

23. Darwin's Game (2020)

23. Darwin's Game (2020)

IMDb: 7.2

Özet: 17 yaşında bir lise öğrencisi Kaname Sudou, sınıf arkadaşından bir mobil oyun olan Darwin's Game'de oynaması için bir davetiye alır. Ancak uygulamayı açar açmaz aniden telefon ekranından çıkan yeşil bir yılan boynunu ısırır ve bayılır. Okul revirinde uyandığında ise boynunda herhangi bir yılan ısırığı izi bulunmamaktadır. Kaname dinlenmek için eve dönerken oyunu bir kez daha açar. Oyun başlarda normal görünürken oyundaki rakibi bir anda karşısında belirir ve onu bıçaklamaya çalışır. Kaname'nin canını kurtarmak için kaçması gerekmektedir.

Oyuncular: Yûsuke Kobayashi, Alexis Tipton, Reina Ueda

24. Sorry, Wrong Number (1948)

24. Sorry, Wrong Number (1948)

IMDb: 7.3

Özet: Leona Stevenson yatağa mahkum olan bir kadındır ve dış dünyayla iletişimini yalnızca bir telefonu aracılığıyla kurmaktadır. Bir gün telefonda bir cinayet planına kulak misafiri olur ve umutsuzca kurbanın kim olduğunu bulmaya çalışır.

Yönetmen: Anatole Litvak

Oyuncular: Barbara Stanwyck, Burt Lancaster, Ann Richards

25. Scream (1996)

25. Scream (1996)

IMDb: 7.4

Özet: Lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun ucundaki kişiyi  tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adlı katil, gençleri birer birer öldürmektedir. Bir grup genç ise kendilerini bu katilin oynadığı bir oyunun içinde bulacaktır.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Pretty Little Liars (2010)

26. Pretty Little Liars (2010)

IMDb: 7.4

Özet: Pijama partisi için bir araya gelen beş arkadaştan biri olan Alison bir anda ortadan kaybolur. Bir sene sonra ise Alison'ın cesedi bulunur. Bu esnada gizemli ölümünün ardından geride kalan dört arkadaşa 'A'  adlı anonim bir kişiden gizemli mesajlar gelmeye başlar. Bu mesajlar dört arkadaşı tekrar bir araya getirirken bir yandan da 'A' denen bu kişiyi bulmaya çalışmaya mecburdurlar.

Oyuncular: Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale

27. Dial M for Murder (1954)

27. Dial M for Murder (1954)

IMDb: 8.2

Özet: Eski bir profesyonel tenisçi olan Tony Wendice karısı Margot'la birlikte Londra'da yaşamaktadır. Margot hoşnut olmadığı için kariyerini sonlandıran Tony, karısının Mark Halliday isimli bir yazarla ilişkisi olduğunu öğrenir. İntikam almak isteyen Tony Margot'u öldürmeye karar verir. Tony, bir cinayet planı tasarlar. Cinayet planını uygulamaya koyduğunda birçok aksilikle karşılaşan Tony cinayet planını anlatmak için yanlış bir numarayı aradığında ise işler iyice karışır.

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings

28. Searching (2018)

28. Searching (2018)

IMDb: 7.6

Özet: David Kim'in 16 yaşındaki kızı Margot arkasında hiçbir ipucu bırakmadan ortadan kaybolunca dedektifler konuyu ele alır. Ancak aradan geçen saatlere rağmen kızından hiçbir yanıt alamayan acılı baba kimsenin incelemeyi aklına getirmediği kızının diz üstü bilgisayarını kurcalayarak bir ipucu aramaya başlar. Kızının dijital ortamda bıraktığı izleri takip ederek kaybolmasının ardındaki sırrı bulmaya çalışır.

Yönetmen: Aneesh Chaganty

Oyuncular: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee

29. Alice in Borderland (2020)

29. Alice in Borderland (2020)

IMDb: 7.6

Özet: İşsiz bir genç olan Ryohei Arisu gününü bilgisayar oyunu oynayarak geçirmektedir. Bir gün arkadaşlarıyla dolaşırken bir anda Tokyo'nun sokaklarında kimse kalmaz. Uzun süre dolaşan Arisu ve arkadaşları kendilerini büyük bir oyunun içinde bulur. Arisu ve arkadaşları hayatta kalmak için oyunu kurallarına göre oynamak zorundadır.

Yönetmen: Shinsuke Sato

Oyuncular: Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya, Nijirô Murakami

30. Memento (2000)

30. Memento (2000)

IMDb: 8.4

Özet: Leonard Shelby, karısına tecavüz edip öldüren adamın izini sürmektedir. Ancak kendisi nadir görülen ve tedavi edilemez bir kısa süreli hafıza kaybından muzdariptir ve bu işini oldukça zorlaştırmaktadır. Leonard kazadan önceki yaşamının ayrıntılarını hatırlayabilse de, beş dakika ne olduğunu veya neden orada olduğunu asla hatırlamamaktadır. 

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın