Görüş Bildir
Haberler
Kehanetlerle 2021: O Filmde Muhtemelen Senin Hikayen de Olacak!

Kehanetlerle 2021: O Filmde Muhtemelen Senin Hikayen de Olacak!

09.06.2020 - 17:39

''Based on a true story'' cümlesiyle başlayan filmlere artık hepimiz aşinayız değil mi? Bilim kurgu filmlerinde pek rastlayamadığımız bu cümle muhtemelen ileride çekilip bugünlerimizin anlatılacağı bir bilim kurgu filminde karşımıza çıkacak. Hatta o filmde büyük ihtimalle senin hikayene de ucundan kıyısından değinilecek! Ekibimizde henüz bir kahin yok ama 2021 itibariyle dünyada çok şeyin değişeceğini biliyoruz. Çünkü hepimiz çok değiştik.

Peki sen neler yaşadın bu süreçte? Neler olacak gelecekte dünyamızda? Buyurun sizi küremize doğru alalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Görüyorum... Görüyorum...

Bizim öngörü ve kamuoyu yoklamalarımıza göre; 

  • İmkanı olan herkes 2021 yılından itibaren bahçeli ya da balkonlu bir eve taşınacak. 

  • Twitter'da Dağ evi fotoğrafı paylaşıp ''Netflix ve Spotify olsa ömür boyu yaşarım'' diyen hiç kimsenin sözüne artık inanılmayacak.

  • Batı ülkeleri yeterince medeni ve tedbirli olmadıklarını her şekilde ispatladıkları için onlara karşı hislerimizin değiştiği bir yıl olacak. 

  • Eve ekmek getiren nesilden evde ekmek yapan bir neslin çağına hoş geldiniz! Geçmiş tecrübeler ve beceriler her türlü gelecekte ve felakette hayat kurtaracak.

2. Çok gezen mi çok okuyan mı? + Çok internete giren mi?

2. Çok gezen mi çok okuyan mı? + Çok internete giren mi?

Baştan söyleyelim; 2021 de 2020 gibi çok internete girenlerin yılı olacak! 

Pandemi sürecinde her şeyi sanal olarak yapabileceğimizi iyice anladık. Sanal müze turları, ünlü orkestraların konserleri, operalar, tiyatrolar ve belki de ulaşamayacağımız birçok sanatsal etkinliğe artık online olarak ulaşabilir hale geldik. Normalleşme süreci ve sonrasında da bu duruma iyice ayak uyduracağız. Muhtemel maddi manevi olanak yetersizlikleri ve teknolojik gelişmelerin sağlayacağı kolaylıklar da bizi bu konuda destekleyecek.

3. İnternet 101: Gelecek, Covid19 sayesinde daha kısa sürede gelecek!

Süreç, yıllardır ikna edemediğimiz annelerimizi online alışverişe, dedelerimizi akıllı telefonlara, iş insanlarını da zoom toplantılarına kısa sürede adapte etti. Hatta dünya olarak öyle teknolojik bir çağa girdik ki evimizdeki tuvalet kağıdının akıbetini dahi sanal sayaçlara emanet ettik. Bknz; How Much Toilet Paper?! - The Toilet Paper Calculator . O da yetmedi sosyal mesafe öyle yapılmaz böyle yapılır diyerek uzaya iki insan fırlattık! Amaç tam olarak bunu ispatlamak değildi tabii...  

Ama artık yaşlı genç hepimiz teknolojiyi ve sayesinde de zamanı daha efektif şekilde kullanmayı öğrendik.

4. Neydik ne olduk? Herkes içindeki cevheri ortaya çıkardı!

  • Herkesin elinden saça kakül kesecek ya da 3'e vuracak kadar kuaförlük geldiğini gördük.

  • Sunny side up dahi yapamam diyenlerin karnı yarık tarifleri verdiğine şahit olduk! Hala şaşkınız...

  • Süslü kahveleri evimizdeki malzemelerle de kolayca yapabildik. Hatta '' Dalgona bak kardeşim'' esprileri ile şahane görseller eşliğinde bolca paylaştık.

Pandemi sonrası dünya için küçük, kendimiz için büyük adımlar attık! Hatta hepimiz aynı şeylerde ustalaşarak aynı adımları attık.

5. -Hobilerin neler? +Sinemaya gitmek, kitap okumak...

Çekindiğimiz bazı şeyleri deneme fırsatı bulduk. Bir cesaret yoga ve meditasyon yaptık, hep ertelediğimiz o youtube kanalını sonunda açtık. Kimimiz sulu boyaya merak saldı, spor yapabilenlere haset dolu gözlerle baktık. Ama istisnasız hepimiz için öz geçmişimizi dolduracak özgün bir hobi edindik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ''Beyaz Showlaşma Süreci''

6. ''Beyaz Showlaşma Süreci''

Aslında hepimiz daha çok içimize dönüp daha ''gerçek'' bir şeyler aradık. Ama sosyal medya kullanımını da rekor düzeyde tuttuk. 

Bu süreçte hayatımıza giren Instagram canlı yayın konserleri ve programları her şeyimiz oldu. Yorumlar yazarak yayınların bir parçası olmak hepimizin çok hoşuna gitti. Bu etkinlikler reklam dünyasının da oldukça ilgisini çekti ve yeni dünya düzeninde büyük bir yer edinecekleri kesin. Yayın boyunca yaptığı yerleştirmeleriyle Mücbir Sebepler en güzel örneklerden.

7. Her şey bir kenara çok ciddi dersler aldık, almaya da devam ediyoruz

İklim değişiklikleri ile yüzyıllardır uyuyan bilmediğimiz binlerce farklı virüs ve salgının ortaya çıkma ihtimalini daha fazla ciddiye almaya başladık. Korona ile bir nevi tatbikat yaptık ve mesafelerin önemsizliğini anladık. Zaten ciddi bir problem olan plastik atıklar yeni normal sürecinde kullan at plastiklerin yaygınlaşmasıyla daha da artacak. Doğanın, bize sert geri dönüşler yapacağını da üzülerek kehanet edelim. Ama biz de hak ediyoruz yani :/

8. Dünya bir bütün bunu çok iyi öğrendik

Süreç sonrası tüm dünyada gerçekleşmesi beklenen ciddi bir ekonomik kriz ile bunu bir kez daha kavrayacağız. Hazırlık olun! 

(İtiraf edelim bunu kehanet ederken çok da zorlanmadık :))

9. Nefesler tutuldu, akıllarda tek bir soru var

Konu ekonomiye gelince hepimizin aklındaki soru aynı; ''Dolar bitti diyorlar doğru mu?'' Bizce değil! Önümüzdeki en az 10 yıl daha dolar hayatımızın bir parçası olacak. Hatta 2021 yılında doların yeni rekorlar kıracağı kehanetleri de var. Tabii sonrası kripto ve sanal paralar ama var daha bir 20 yılımız.

10. Batı'ya sırtımızı dönsek de sırtımızı asla yaslamayalım

Sağlık açısından virüsün etkisini en az hisseden ülkelerden biriyiz. Modern batı ülkelerinin tıp alanındaki eksiklerini çok acı bir şekilde gördük. Bu dönem yaşanan ciddi sağlık krizinin ileride çok daha büyük toplumsal ve ekonomik krizlere dönebileceği de kehanetlerimiz arasında. Bizim yakın gelecek için umudumuz ise sağlığın kamulaştırılması yolunda ciddi adımlar atılması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yaşam için verilen bunca mücadelenin ortasında en çok dikkat çeken de diğer tarafta insan canının hiçe sayılması oldu

Sürecin daha başında ''Çin virüsü'' söylemi ile başlayan ırkçı tutumlar Afroamerikalı bir kişinin ırkçı bir cinayete kurban gitmesi ile devam etti. Tüm dünyada görülen bu tutumların böylesi zor bir zamanda şiddetlenmesi hepimizi şaşırttı. Gelecekte de maalesef bu tutumların son bulmayacağını kehanet etmemize sebep oldu. Hem ülkemizde hem de dünyada insanı sadece insan olarak kabul edebileceğimiz günleri de görürüz umarız.

12. Peki ne zaman biter bu korona, biz ne zaman rahat bir nefes alacağız (her anlamda)

Hepimizin en çok merak ettiği konu korona ne zaman tamamen biter. Tabii ki bu konuda da kehanetlerimiz var. Araştırmalara ve virüsün geçmişine bakınca aşı bulunana kadar tedbirlerle devam edeceğiz. Bizim kehanetimize göre de 2021 sohbaharı gibi ancak bitmiş olacak.

13. Seni hiç sevmedik 2020 ama...

Kesinlikle normal bir yılda öğrendiğimizden çok daha fazla şey öğrendik. 

Asla deneyimleyemeyeceğimiz bir şeyi görme şansı yakaladık ve doğanın biz olmadan nasıl canlandığına hayret ettik. Gördüklerimize hem sevindik hem de hoyratlığımızdan utandık.

14. Gelecek, belki de sadece ''hatırlamamız'' ile daha güzel ve iyi bir yer olabilir

Ufacık bir virüs karşısında tüm dünya olarak güçsüz kaldık. Yaşananlardan çokça ders aldık. Ama en önemlisi, unutmak genlerimize işlemiş de olsa bugünleri hep hatırlamak. Aynı hataları yapmadan tedbirler alalım ve artık dedeye değil gezegenimize sahip çıkalım. 

2021 ne getirirse getirsin biz ona giderken hafızamızı taze tutalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
93
86
21
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın