Görüş Bildir
Haberler
Brezilya'da Seks İşçileri 'Biz de Ön Saftayız' Diyerek Aşılamada Öncelikli Gruba Alınmak İçin Greve Gitti

Brezilya'da Seks İşçileri 'Biz de Ön Saftayız' Diyerek Aşılamada Öncelikli Gruba Alınmak İçin Greve Gitti

Ulaş
08.04.2021 - 11:48

Minas Gerais eyaletinde örgütlenen seks işçileri, çalıştıkları otellerin pandemi kısıtlamaları çerçevesinde kapatılmasıyla sokakta çalışmakta zorunda kaldıklarına dikkat çekerek 'Biz de ön saftayız, ekonomiyi ayakta tutuyoruz ve aşılanmamız gerekiyor' dedi. Bunun için bir haftalık grev ilan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs pandemisinin en ağır vurduğu ülkeler sıralamasının tepesinde ABD'yi takip eden Brezilya'da vaka ve ölümlerde yeni rekorlar kırılmasıyla sağlık sistemi çöker ve aşılamada kaos yaşanırken, seks işçileri isyan etti.

Güneydoğudaki Belo Horizonte şehrinin seks işçileri koronavirüsle mücadelenin ön safhasında yer alanlara tanınan aşı önceliği kapsamına alınmaları talebiyle bir haftalık greve gitti.

'Bizim için de meslek hastalığı.'

'Bizim için de meslek hastalığı.'

Minas Gerais Eyaleti Seks İşçileri Derneği Başkanı Cida Vieira, 'Biz ön saftayız, ekonomiyi ayakta tutuyoruz ve aşılanmamız gerekiyor' dedi. 

Seks ticaretine hizmet verirken kapatılan otellerin bulunduğu sokakta pazartesi günü protesto gösterisi düzenleyen Vieira'nın öncülüğündeki kadınlar, 'Seks işçiliği profesyonel meslektir', 'Seks işçilerinin sağlığa ihtiyacı var' gibi pankartlar açtı. 

Protestoculardan biri olan Lucimara Costa, 'Her kesim ve türden insanla muhatap olduğumuz ve hayatımızı riske attığımız için biz de öncelikli gruba dahiliz' dedi. 

Vieira 'Biz de öncelikli grubuz, çünkü biz de sağlık eğitimcileriyiz, karşımızdakileri eğitiyoruz. Erkekler için cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar hakkında bilgi verdiğimiz, prezervatif dağıttığımız... için bu grubun bir parçasıyız' diye ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
12
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın