Görüş Bildir
Haberler
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB Ziyaretindeki Protokol Tartışmalarına İlişkin Açıklama

Bakan Çavuşoğlu'ndan AB Ziyaretindeki Protokol Tartışmalarına İlişkin Açıklama

Batuhan
08.04.2021 - 11:42

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuveyt Bakanı Şeyh Dr. Ahmed Nasır El-Muhammed El-Sabah ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, AB'nin Türkiye ziyaretindeki uygulanan protokol tartışmasına ilişkin 'Görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri ve telkinleri karşılanmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Arkadaşlarımız teknik düzeyde istişarelerini devam ettiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Merkel'le, Sayın Macron'la gerçekleştirdirdiği görüşmeler malumunuz. Görüşmelerde her iki taraf da açık bir şekilde beklentilerini ifade ettiler. Bizim ve AB tarafının yaptığı açıklamalarda bu görülüyor. Biz, AB'den beklentilerimizi dile getirdik, artık somut adımlar atılması gerektiğini söyledik.

"Protokolde AB tarafının talepleri karşılanmıştır"

"Protokolde AB tarafının talepleri karşılanmıştır"

'Türkiye'de yapılan görüşmelerde uyguladığı protokol Türk misafirperverliğiyle uygulanır. Bu ziyarette de böyle oldu. Cumhurbaşkanımızın makamında yapılan görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri karşılanmıştır, talepleri doğrultusunda oturma düzeni planlanmıştır, nokta... Türkiye ithamları olmasaydı bu kadar net açıklamayacaktık.

Protokol birimlerimiz önceden bir araya geldi ve onların telkinleri ve talepleri karşılanmıştır.'

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın