Görüş Bildir
Haberler
Boşanmak İçin Eşine Engelli Raporu Aldı: Bir Kadının 4 Yıldır Süren Hukuk Mücadelesi

etiket Boşanmak İçin Eşine Engelli Raporu Aldı: Bir Kadının 4 Yıldır Süren Hukuk Mücadelesi

Kayseri'de yaşayan Hamiyet Özdemir'in 2014 yılında evlendiği Mustafa Özdemir, 7 aylık evliyken eşi için psikiyatri uzmanlarından yüzde 68 zihinsel engelli raporu alıp, boşanma davası açtı. Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan sağlık problemi olmadığına dair rapor alan Hamiyet Özdemir, eşi ve psikiyatri uzmanlarıyla ilgili hukuk mücadelesi başlattı. Boşanma davası dosyası, 4 yıl içinde Anayasa Mahkemesi'ne taşındı. Hamiyet Özdemir, şimdi davanın sonuçlanmasını bekliyor. 

DHA'nın aktardığı habere göre, Hamiyet Özdemir, 2014 yılının Ocak ayında, inşaat işiyle uğraşan Mustafa Özdemir ile görücü usulü tanışıp, 6 ay sonra hayatını birleştirdi. Henüz 7 aylık evliyken Mustafa Özdemir, iddiaya göre, eşini Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürerek, psikiyatri uzmanları M.T. ve P.K.'den yüzde 68 zihinsel engelli raporu aldı. 

Mustafa Özdemir, durumdan habersiz Hamiyet Özdemir'i babası Ahmet Turaç'ın evine kalması için bıraktı. Bir süre sonra mahkemeden Turaç'ın adresine Mustafa Özdemir'in açtığı boşanma davası ve engelli kızını evlendirdiği gerekçesiyle kendisi hakkında açtığı davanın tebligatları geldi.

Adli Tıp İhtisas Kurulu 'sağlam' raporu verdi

Adli Tıp İhtisas Kurulu 'sağlam' raporu verdi

Bunun üzerine Ahmet Turaç, kızını Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Sağlık Kurulu, Hamiyet Özdemir için yüzde 25 oranında engelli raporu verdi. Mahkemeye taşınan olayda bilirkişi tayin edilen İstanbul 4'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nca Hamiyet Özdemir'in sağlık problemi olmadığına dair 'sağlam' raporu verildi. Bunun üzerine Hamiyet Özdemir, aile mahkemesine başvurarak, yüzde 68 zihinsel engelli raporuyla eşinin açtığı boşanma davasına itiraz etti. Yaklaşık 4 yıldır süren boşanma davası dosyası, Anayasa Mahkemesi'ne taşındı.

"Bizim gururumuzla oynandı"

"Bizim gururumuzla oynandı"

Mahkemeden gelen tebligatın eline ulaşmasının ardından avukat tuttuğunu belirten Ahmet Turaç, 'Bir hafta içinde kızımı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Oradaki görevlilere 'Benim bir kızım var. Ben 2 çocuk evlendirdim. Benim bu kızımı da damadım eve atıp gitmiş. Bizim bakacak herhangi bir durumumuz yok. Ben asgari ücret alan emekliyim. Bankadan kredi çekerek bu çocukları evlendirdim' dedim. Hastanede kızımı heyet bölümüne aldılar. Ben kızım için rapor istedim. Heyet bölümü de veremeyeceğini söyledi. Ben de kızımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan maaşa bağlatacağımı ifade ettim. Sonrasında raporu alarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne götürdüm. Heyetin raporunu inceleyen yetkili, bir sıkıntının olduğunu ve kızımın sağlıklı olduğunu söyledi' diye konuştu.

'Bizim gururumuzla oynandı' diyen Turaç bu nedenle şikayetçi olduklarını ifade etti.

"Eşimden de doktorlardan da şikayetçiyim"

"Eşimden de doktorlardan da şikayetçiyim"

Sağlığının yerinde olduğunu vurgulayan Hamiyet Özdemir ise 'Eşim benim kadınlık gururumla oynadı. Tutuklanmasını istiyorum. Benim hakkımda önce yüzde 68 sonra yüzde 25 özürlü raporu veren doktorlardan da şikayetçiyim' ifadelerini kullandı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
62
31
18
14
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kuzularin-sesliligi

senin baba gibi kalibini sikeyim kodumun oglu. damat eve birakti gitti kizi benim bakacak durumum yok demis got lalesi.

Yorum Yapcem

baba da az değil maaşa bağlansın diye kızına rapor istemiş anladığım kadarıyla e sen yaparsan kocası da alır o raporu yani. ya bu sistem değişmeli. bu yar... Devamını Gör

idilmidil

Babaya bak; bizim buna bakacak durumumuz yok diyor.