Görüş Bildir
Haberler
'Barışa Yürüyoruz' Sloganıyla Bodrum'dan Diyarbakır'a...

'Barışa Yürüyoruz' Sloganıyla Bodrum'dan Diyarbakır'a...

Ulaş
29.12.2015 - 18:10 Son Güncelleme: 30.12.2015 - 08:56

Bodrum’dan Diyarbakır’a “Barışa Yürüyorum” sloganıyla yürüyen grup Ankara’ya ulaşarak Meclis'in önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Meclis'e seslenen barış yürüyüşçüleri 'TBMM'ye basit bir gerçeği hatırlatmak için buradayız: Toplumları ayakta tutan şey bir arada yaşama iradesidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Yüksel Caddesi'nden Meclis'e yürüdükten sonra gerçekleştirilen basın açıklaması grup 'insani ve siyasi bedelin, her geçen gün katlanarak artan silahlı çatışmalara sırtımızı dönemeyeceğimiz için buradayız. Bu ülke bizim de ülkemiz olduğu için buradayız. 

TBMM'ye basit bir gerçeği hatırlatmak için buradayız: Toplumları ayakta tutan şey bir arada yaşama iradesidir. On binlerce yurttaşın yaşadığı ilçeler tanklarla ve toplarla kuşatılmış durumda ve hergün siviller öldürülüyor, bu koşullar altında Türkiye toplumunun bir arada yaşama iradesi kırılmak üzeredir' denildi.

27 Aralık Pazar günü Bodrum’dan yola Barış yolcularına İzmir’den gelen bir grup da destek vermişti.. Grup adına yola çıkarken açıklama yapan Meyil Delen yürüyüş için, “Batının vicdanının henüz ölmediğini hala kardeşlik adına bir umudun olduğunu gösterecek” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'ya doğru yola koyuldular...

“Yeni yılda barış için Diyarbakır’a yürüyorum” sloganıyla yola çıkan grup, 30 Aralık’ta Adana ve Antep’te, 31 Aralık’ta Urfa’da olacak.

Grup aynı günün akşamında Diyarbakır’a varmayı hedefliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
94
11
8
6
3
0