Görüş Bildir
Haberler
BMGK'dan Türkiye'ye Çağrı

BMGK'dan Türkiye'ye Çağrı

FreiGeist
16.02.2016 - 10:01 Son Güncelleme: 17.02.2016 - 08:59

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya'nın isteği üzerine Türkiye'nin Suriye'deki YPG mevzilerini vurmasını kapalı oturumda görüştü. Oturum sonrası Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Rafael Ramirez Carreno, 'Tüm BMGK üyeleri, Türkiye'den uluslararası hukuka uygun hareket etmesini isteme konusunda anlaştı' açıklamasını yaptı.Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Çevik ise, ''Üyelerin 15'i birden Konsey'in pozisyonu budur diye kurumsal bir karar almadı'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Rusya’nın çağrısıyla bugün yapılan oturumda, Türkiye’nin PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG’ye karşı başlattığı top atışı konusunu görüştü. Konsey üyeleri, Türkiye’nin, Suriye’ye yönelik top atışına son vermesi, devamından endişe duyulduğu konusunda ortak görüşe vardı. 

Toplantının ardından BMGK şubat ayı dönem başkanı olan Venezuela'nın BM Daimi Temsilcisi Rafael Ramirez Carreno, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konsey üyelerinin Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik bombalamalarından endişe duyduğunu söyledi. Suriye'nin bu konuya ilişkin Konseye mektup gönderdiğini ifade eden Carreno, 'Tüm BMGK üyeleri, Türkiye'den uluslararası hukuka uygun hareket etmesini isteme konusunda anlaştı' dedi.

Gazetecilerin, 15 üyenin tamamının da aynı görüşte olup olmadığını yönündeki sorusu üzerine Carreno, değişik seviyelerde olmakla birlikte tüm üyelerin bu konuda hemfikir olduğunu söyledi. 

Suriye'nin bu konuya ilişkin Konseye mektup gönderdiğini ifade eden Carreno, 'Tüm BMGK üyeleri, Türkiye'den uluslararası hukuka uygun hareket etmesini isteme konusunda anlaştı' dedi.

Rus diplomat, hastane bombalamasını Türkiye'nin iddiası olduğunu savundu

Rus diplomat, hastane bombalamasını Türkiye'nin iddiası olduğunu savundu

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Vladimir Safronko, Rus savaş uçaklarının Azez’de hastane ve bir okulu bombaladığına yönelik Türkiye’nin yaptığı açıklamalar için “Bunlar asılsız iddialar” nitelemesinde bulundu.

Güvenlik Konseyi toplantısından sonra gazetecilere açıklama yapan Safronko, Suriye’de ateşkes için Münih’te varılan anlaşmanın hayata geçmesi konusunda çabaladıklarını kaydetti. Türkiye’nin açıklamalarının kabul edilemeyeceği ve 'Temelsiz, delilsiz, anlamsız' diyen Rus temsilci Safronko, Ankara’nın sözlerinin propaganda amaçlı olduğunu savundu. 

Hastanenin vurulmasına yönelik iddialara Rusya Savunma Bakanlığı tarafından cevap verildiğini ve reddedildiğini belirten Safronko, okul ve hastanelerin bombalanması ile ilgili iddiaların Gaziantep’ten uydurulduğunu ileri sürdü.

Caferi: Saldırıları koalisyon güçleri düzenledi

Caferi: Saldırıları koalisyon güçleri düzenledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi de toplantının ardından yaptığı açıklamada Suriye'deki durum nedeniyle Türkiye, ABD ve diğer Batılı ülkeleri suçladı. Gazetecilerin, hastane ve okullara yönelik saldırıları sorması üzerine de Caferi, saldırıyı ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünü (MSF) de izin almadan hastane kurmakla suçlayan Caferi, 'MSF Fransız istihbaratının bir kolu' diye konuştu.

Halit Çevik: Türkiye ile ilgili BMGK'nın aldığı bir karar yok

Halit Çevik: Türkiye ile ilgili BMGK'nın aldığı bir karar yok

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, ''Konsey toplantısında Türkiye ile ilgili veya Kuzey Suriye'deki gelişmelerle ilgili Konsey'in aldığı bir karar yok'' dedi.

Halit Çevik, 'Herkesin ayrı ayrı ifade ettiği hususları gruplayarak Konsey başkanı özetlemeye çalıştı. Ama Konsey üyeleri 15'i birden Konsey'in pozisyonu budur diye kurumsal bir karar almamış vaziyette'' diye konuştu. 

15 ülkenin bir konuda fikir beyan etmesi ayrı bir şey, Konsey'in bu belirtilen fikirler çerçevesinde Konsey'in kurumsal olarak pozisyonu budur demesi ayrı birşey olduğunu ifade eden Halit Çevik, 'Onun için ayrı bir karar gerekiyor. Böyle bir kararın alınmadığını bize Konsey'deki muhataplarımız teyit etmiş vaziyetteler' dedi.

Ajanslar 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
42
23
9
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Karbonat Erol

100 sene öncede yedi düvel karşımızda idi şimdi de karşımızda. Bizim için problem yok. Dik durmamız lazım,taviz vermememiz gerekiyor. Orada biz istemeden bir... Devamını Gör

Ahmet Ziya Boz

Yine her zaman ki gibi.Rusya daha bugün 50 kişiyi öldürdü.Kimin umrunda(?)

itsasin

amk pydsine yardım için neden peşmergeyi soktunuz ozaman?pyd yardım eden peşmergede terörist ozaman.peşmerge teröristse kuzey ırakta terörist .pkk ile aşk ya... Devamını Gör

itsasin

http://www.yeniyon.tv/ve-akpnin-pkkya-goz-yumdugu-itiraf-edildi/