Görüş Bildir
Haberler
Birgün Yazı İşleri Müdürüne Erdoğan'a Hakaretten Dava

Birgün Yazı İşleri Müdürüne Erdoğan'a Hakaretten Dava

FreiGeist
24.02.2015 - 14:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu onay verdi, akrostişli savunma için 4 yıl istendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan adına açılan hakaret davasında yargılanan BirGün Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. Bakanlar Kurulu'ndan beklenen onayın gelmesiyle dava açılmasının önünde bir engel kalmamış oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, 'küçültücü beyanlar kullanarak Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut isnatlarda bulunduğu' öne sürüldü.

İnce’nin Erdoğan’a hakaret içerdiği iddia edilen ifadelerine ilişkin savunmasını ’Savunmamdır’ başlığı ile BirGün’de yayınlamasına da yer verilen iddianamede, şu ifadeler kullanıldı; “Bilgiyi yayma, eleştirme ve yorumlama haklarının kabulü için açıklama, eleştiri veya değer yargısı biçimindeki bilginin açıklanmasında kamunun ilgi ve yararının bulunması, açıklanış şekli ile konusu arasında düşünsel bir bağ bulunması ve özellikle açıklamada küçültücü sözlerin kullanılmaması gerektiği de bir gerçektir' denildi.

BirGün gazetesinin TÜRGEV fezlekesine dayanarak hazırladığı ‘Ceplerine duble yol yapmışlar’ başlıklı haber nedeniyle İnce’nin ‘gizliliği ihlal’ ve ‘hakaret’ suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması 21 Ekim’de görülmüştü. Yazılı savunmasını duruşmadan bir gün önce yayımlayan Barış İnce, söz konusu haberin ‘güvenlik güçleri’nin hazırladığı TÜRGEV fezlekesinde yer alan iddialardan ibaret olduğunu belirtmiş, metinde kullandığı akrostiş tekniğine dikkat çekerek, “Benim söylediğim, bu savunmadaki safiyane cümlelerin, ilk harflerinde gizli…” demişti. İlk harfler birleştirildiğinde “Hırsız Tayyip” yazısı çıkıyor.

Birgün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0