Görüş Bildir
Haberler
Bilim, Sanat, Kültür ve Oyun Aşkına: Eskişehir Sazova Parkı Hakkında Her Şey

Bilim, Sanat, Kültür ve Oyun Aşkına: Eskişehir Sazova Parkı Hakkında Her Şey

Yeter Şirin
12.09.2022 - 09:17

Eskişehir denilince akla gelen bana göre iki şey var; birincisi Odunpazarı Evleri ikincisi Sazova Parkında bulunan mavi kuleli şato. Hatta rivayet olur ki her kim Eskişehir'e gittiğinde o şato önünde fotoğraf çekinmezse … tamam tamam daha fazla uzatmadan konuya devam :) Eskişehir’in en güzel yerlerinden birisi olan Sazova Parkı ve park hakkında bilgiler için bu yazıyı okumaya devam edin. Var mısınız benimle içinizdeki çocuğu çıkarıp Eskişehir’in Disneyland’ını tanımaya?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sazova Parkı Hakkında

Sazova Parkı Hakkında

Eskişehir’in en büyük parkı ki park dediğime bakmayın aslında gerçekten büyük bir alanı kaplıyor Sazova. 400.000 metrekarelik bir alan kurulan park içerinde birçok alan bulunuyor. 1200 kişilik tiyatro alanı, 25000 metrekarelik su sporları için yapılan gölet 2008 yılından beri Eskişehirliler ve gelen ziyaretçiler için hizmet veriyor. Hepsini tek güne sığdırmak isterseniz ayaklarınızı hissetmemek garanti benden söylemesi. Bahar ve yaz aylarında bol bol gelin ve damat görebilirsiniz haberiniz olsun.

Sazova Parkı İçinde Neler Var?

Gezi Treni

Gezi Treni

Gezi trenine binmek için Sazova Parkına ana girişin hemen sol tarafındaki durağa gitmeniz gerekiyor. Trenin bir tam turu aşağı yukarı 15 dakika sürüyor. Havanın iyi olduğu hafta sonları trene binmek için uzun süre kuyrukta beklemek gerekebildiğini sakın unutmayın. Düğün günü, öncesi ya da sonrası birçok çift fotoğraf çekimi için tasarımı gayet hoş olan durakları tercih ediyor. Gezi trenine binmek ücretsiz haberiniz olsun.

Gölet

Gölet

Gölet parkın tam ortasında yer alıyor. Eskiden gölde kano ile gezinti yapılabiliyormuş ama şuan yapılmamakta. Gölet etrafında oturabilir, yürüyüş yapabilir hatta göletteki ördekleri izlerken ve onlara yiyecek bir şeyler atarken bile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Parkın göleti, yılın belirli zamanlarında sportif etkinliklere yer veriyor.

Adres: Sazova, 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu:’Eskişehir içinde güzel bir yer yapılmış. Büyük yeşil, Avrupadaki parklar misali. Bir yanda şato diğer tarafta hayvanat bahçesi. Tek kafa dinlemek için bile gidebilirsin.’

Korsan Gemisi

Korsan Gemisi

Gemi her ne kadar “Korsan Gemisi” anlayışı ile dekore edilmiş olsa da tasarımında 1620 yılında ABD’ye yerleşme hayalleri kuran Pilgrimler’in Atlantik’i aşmak için kullandıkları Mayflower isimli gemi örnek alınmış. Gemi Müzesi adıyla da anılan parkın bu bölümünde; kaptan köşkü, zindan ve kiler olarak tasarlanmış kısımlar ziyarete açık. Başta hamaklar ve fıçılar olmak üzere yerleştirilen çeşitli malzemeler sayesinde gemideki ortam başarılı bir şekilde gerçekçi hale gelmiş. Yani en azından çocukların ilgisini baya çekmekte.

Adres: Sazova, 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’Yetişkinler için görülmesi çok şart değil. Çok güzel ama sıra varsa hiç kasmayın derim.’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyun Parkları

Oyun Parkları

Sazova Parkının yapılırken asıl amacı tamamen çocuklar olduğu için oyun parkları bu alanda en çok olan bölüm aslında. Tasarlanan oyun alanları, özgün tasarımlarıyla çocuklar kadar büyüklerinde ilgisini çekiyor. Oyun alanlarında ağaç ev şeklinde salıncaklar ya da Şirinler’in Evi tarzı oyun alanları görürseniz şaşırmayın. Hatta birçok çocuğun annelerini ve babalarını oyun alanına doğru sürüklediğini görebilirsiniz.

Masal Şatosu

Masal Şatosu

Şato ama bu şato bildiğiniz şatolardan değil. Her bir kulesinde farklı ayrıntıların olduğu kuleler bulunuyor. Türkiye’de bulunan 8 tarihi yapıdan ilham alınarak tasarlanan ve yapılan Masal şatoda; Çan Kulesi, Topkapı Sarayı, Ulu Kule, Burgulu Kule, Galata Kulesi, Yivli Kule, Sindirella kulesi ve Kız kulelerinin birleşimi.

Adres: Sazova, Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Ulusal Egemenlik Blv., 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’Kendinizi masal dünyasında gibi hissebileceginiz harika bir yer👍💫👌’

Esminyatürk

Esminyatürk

Alanı küçük ama kendi içeriği büyük bir alan olan Esmintatürk’te Türk dünyasına ait 32 farklı yapının 1/25 ölçeğinde itinayla hazırlanmış kopyalarını yakından inceleme fırsatınız oluyor. Kopyalardan en çok Uluğ Bey Medresesi, Tac Mahal, Mostar Köprüsü ve Selimiye Camisi ilgi görüyor.

Adres: Sazova, 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’İstanbul Miniatürk kadar olmasa da güzel ve görülmesi gereken bir mekan’

Bilim Deney Merkezi

Bilim Deney Merkezi

Tesisin kuruluş amacı parkın kuruluş amacıyla aynı; çocuklara bilim ve teknolojinin insanlık için önemini anlatmak. Merkezin içerisinde somut örneklerle desteklenmiş gayet eğitici ve eğlendirici bir içeriklerle çocuklara sıkılmadan bilimi sevdirmeye çalışıyorlar. Bilim Deney Merkezini ziyaret iki farklı seans halinde oluşturulmuş. Pazartesi kapalı ama haftanın diğer günlerinde ziyarete açık tesise, 10.00-13.00 saatleri arasında rezervasyon yaptıran gruplar giriş yapabiliyor.

Adres: Sazova Mah, Ulusal Egemenlik Blv. No:209, 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu:’Çocuklar için faydalı ve eğlenceli bir yer. Giriş ücreti makul. Gezmek için 1 saat yeterli’

Türk Dünyası Bilim Kültür Merkezi

Türk Dünyası Bilim Kültür Merkezi

Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulunan Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Sazova parkına son eklenen bölümlerden bir tanesi. Bu bölümde, Türk dünyasının zenginliği ele alınıyor. Giriş katında, Türk dünyasının önemli isimlerin bal mumundan yapılma heykeller ve çeşitli bilgilendirme materyalleri bulunmakta. Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezinde ayrıca Bilgi Bankası, Kültür Okulu, Musiki Tarihi Müzesi gibi ilgi çekici bölümler bulunan merkeze girişte herhangi bir ücret talep edilmemekte.

Adres: Sazova, 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu:’Türk bilim insanlarının tanıtıldığı harika bir merkez olmuş. Kesinlikle görmeye değer ama Şatoya gelen kişilerin 10'da biri bile maalesef gelmiyor.’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabancı Uzay Evi

Sabancı Uzay Evi

Uzaktan kocaman büyük bir metalik topu andıran Sabancı Uzay Evi 2012 yılında faaliyete başladı. Çocuklara 3 boyutlu sunumlar, interaktif gösteriler, evren, uzay, galaksi, yıldız, dünya ve diğer gezegenler hakkında bilgiler veren uzay evi 96 kişilik kapasiteye sahip. Şu an geçici olarak kapalı.

Adres: Sazova, Ulusal Egemenlik Blv., 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’Cok eğlenceli bir yer. Sabahtan bilet alırsanız iyi olur’

Hayvanat Bahçesi

Hayvanat Bahçesi

Hayvanat bahçesinde 250’ye yakın türde canlı bulunuyor. Yüzlerce canlı için toplam elli sekiz bin metrekarelik yaşam alanı yapılmış. Eti Su Altı Dünyasındaki gezintinizi tamamladıktan sonra çeşitli sürüngenleri ve örümcekleri gözlemlemek için hemen yanı başındaki Tropik Merkeze geçebilirsiniz. Sonra da rotanız çok sesli ama renkli atmosferiyle insanı büyüleyen Papağan Evi oluyor.

Adres: Sazova, Ulusal Egemenlik Blv. 209/F, 26000 Karagözler/Tepebaşı/Eskişehir

Açılış- Kapanış Saati: 10:00- 18:00 (Pazartesi günleri kapalı)

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’Çok düzenli ve güzel bir hayvanat bahçesi olmuş. Çocuklar için faydalı bir etkinlik’

Eti Su Altı Dünyası

Eti Su Altı Dünyası

Hayvanat bahçesi ile birlikte tek biletle burası da ziyaret edilebilen, 2014 yılından beri faaliyette olan akvaryum kompleksinde, 123 farklı türden 2150 canlı yaşıyor. Kuzey Ege, Kızıldeniz, Atlantik, Amazon Nehri gibi farklı coğrafyalara özgü su altı canlılarını görebilir ve yine aynı yerde bulunan su tüneline gitmeyi sakın unutmayın.

Adres: Sazova, Tepebaşı Mah, Sazova Cd., 26010 Tepebaşı

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’Ailenizle rahatla dolaşabileceğiniz, özel olarak sırf burası gelmek isteyeceğiniz bir yer’

Japon Bahçesi

Japon Bahçesi

Japon bahçeleri güzellikleri ve inanılmaz düzenleri ile bilinirler. Gerçekten de bu şekilde yapılmış olan park kendinizi bir anda “Miyazaki” animelerinde bir sahnede rol alıyormuş hissine kaptırıyor. Bahçeyi görüp gezdiğiniz zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Adres: Sazova, Uyan Sk. No:1, 26150, 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’Hayvanat bahçesinden çok çok daha baskın. Sanki minyatür cennet.. kesinlikle buraya uğrayın’

Sazova Parkı Nerededir?

Sazova Parkı Nerededir?

Adres: Çamlıca, Ulusal Egemenlik Blv. No:209, 26150 Tepebaşı/Eskişehir

Açılış- Kapanış Saati: 09:00- 17:00 (Pazartesi günleri kapalı)

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu:’Temiz ve düzenli bakımlı’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sazova Parkına Nasıl Gidilir?

Sazova Parkına Nasıl Gidilir?

Otobüsle gidecekseniz; Odunpazarından kalkan 11 ve 17 numaralı otobüslere binmeniz gerekiyor.

Dolmuşla gelecekseniz; Taşköprü caddesinin ilerisinden kalkan 16 ve 38 numaralı dolmuşlara binmeniz gerekiyor.

Araba ile gelecekseniz; Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde olan Sazova Parkı merkeze sadece on beş dakika uzaklıkta. Porsuk Çayından veya Odunpazarı Evlerinden parka gelmeniz ortalama 20 dakika sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
30
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
13.uzaylı

Muhteşem...