Görüş Bildir
Haberler
Bildiklerinizi Unutun! Kahve İçme Alışkanlığınızı Yoluna Sokmanın 7 Yolu!

Bildiklerinizi Unutun! Kahve İçme Alışkanlığınızı Yoluna Sokmanın 7 Yolu!

Eğer sabahları güne kahve ile başlıyorsanız bu yazıyı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü güne başlarken yaptığınız ilk iş aslında vücudunuza zarar vermekten başka bir şey değil. Uzman kahve içicisi olmanın zamanı geldi! Aşağıdaki önerilere uyun ve artık siz de kahvenizi tam zamanında ve en iyi şekilde için!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saat 10:00'dan Önce Kahve Yok!

Saat 10:00'dan önce içilen kahve vücudumuzun uyku uyanıklılık hormonu sayılan kortizol hormonunun çalışma düzenini değiştirir. Saat 10:00 - 11:30 arası ve 14:00 ile 17:00 arası kortizol hormonumuzun dip yaptığı yani uykunun bastırdığı saatlerdir. Bu yüzden kahve içmenin en iyi zamanı bu saatler arasıdır.

2. Ne Kadar Kafein Aldığınızı Bilin!

Birçok yetişkin için günlük ideal kafein miktarının 400 mg olduğu düşünülür. Fazlasının alımında huzursuzluk, titreme, mide ağrısı ve uykusuzluk meydana gelir. Aşağıdaki tablodan hangi üründe ne kadar kafein var öğrenebilirsiniz.

3. Hafızanızı Güçlendirin!

Araştırmalar günlük 200 mg kafeinin hafızayı güçlendirdiğini gösteriyor. Fakat ilginç olan şu ki kahveyi 'olaydan' önce değil, hemen sonra içmemiz gerekiyor. Bu bilgiyi bir dahaki sefere önemli bir şeyi öğrenmemiz gerektiğinde aklımızda tutalım. (Muhtemelen şu an kahve içmeyi planlıyorsunuz, doğru mu?)

4. Kahve Şekerlemesi Yapın! (Eğer süper güçleriniz olsun isterseniz tabii)

Öğlenleri yemek sonrası ağırlık çöküyor, uyku bastırıyorsa bir fincan kahve içip şekerleme yapmayı deneyin. İçtiğiniz kahve 20 - 30 dakika içerisinde etkisini gösterecek ve sizi uykunuzdan uyandıracaktır. Kahve içmeyi ve şekerleme yapmayı birleştirmenin, herhangi birini tek başına yapmaktan daha etkili olduğunu kanıtlayan çalışmalar var. Öğlen yapacağınız bu 20 -30 dakikalık 'kahve şekerlemesi' öğleden sonrasının dayanılmazlığını ortadan kaldıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Üreticilik: Evet, Yaratıcılık: Biraz

Kafein bir uyarıcıdır. Bu yüzden bir fincan kahveden alacağınız enerji işinizdeki üreticiliğinizi artırır. Fakat kahve içmenin yaratıcılığı artırdığı yönünde bir kanıt bulunamamıştır. Ne gariptir ki araştırmalar kahve dükkanlarının yaratıcılığı artırdığını söylüyor. Ortalama gürültüye sahip bir kahve dükkanında verilen görevlerin daha yaratıcı çözümlere kavuştuğu gözlenmiş. Bir daha ki sefere siz de deneyin bakalım kahve dükkanı mı, yoksa bir kütüphane mi yaratıcılığınızı artıracak?

6. Atletik Performansınızı Artırın!

Daha hızlı ya da daha uzağa mı koşmak istiyorsunuz? O halde egzersizden bir saat önce kahve için. Kafein yağlarımızı yakıt olarak kullandığı için egzersize dayanıklılığımızı artırır ve bu etki saatlerce sürer. Ayrıca kafein, beyninizdeki endorfin konsantrasyonunu yükselteceğinden, kendinizi daha motive hissedeceksiniz.

7. Kahvenin Yararlarını Sabote Etmeyin!

Kahvenin yararları saymakla bitmez. Kahve kalp krizi, inme, diyabet ve parkinson gibi hastalıklara yakalanma riskimizi azaltır. Ama bu kahvenizi nasıl aldığınıza göre değişir. Çünkü süt, krema, şeker ve tatlandırıcılar kahvenize gereksiz yağ ve kalori katmaktan başka bir şey değil. Ama alternatifler yok değil: İnek sütü yerine badem ya da hindistan cevizi sütü, şeker yerine tarçın gibi bitkiler kullanabilirsiniz.

Kaynak için tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın