Görüş Bildir
Haberler
Belki Tanımıyorsunuz ama Yüzbinlerce Takipçileri Var: Türkiye'nin En Ünlü Youtuber'ları

etiket Belki Tanımıyorsunuz ama Yüzbinlerce Takipçileri Var: Türkiye'nin En Ünlü Youtuber'ları

Çok klişe bir söz ile başlamak gerekirse; 'İnternet bizim her şeyimiz' diyebiliriz. Artık birçok işimizi internet üzerinden yürütürken, internet çok ciddi bir para kazanma aracı haline de geldi. 'Fenomen' dediğimiz çok takipçili hesaplar, sosyal medya mecralarından dudak uçuklatıcı paralar kazanıyor.

Bugün ilgileneceğimiz konu ise Youtube. Dünyanın en bilinen ve en büyük video paylaşım sitesi Youtube'da da çok takipçili ve fenomen hesaplar var. Ancak onların adı fenomenden ziyade 'Youtuber' olarak geçiyor. Biz de Türkiye'nin en ünlü Youtuber'larını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir AVM'de izdiham yaşandı. Sebebi ise bir Youtube fenomeniydi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir AVM'de izdiham yaşandı. Sebebi ise bir Youtube fenomeniydi.

O ünlü Youtuber'ı hemen aşağıda anlatmaya başlıyoruz.

1. Enes Batur

1. Enes Batur

Enes Batur da en nihayetinde bir gamer. Ancak nasıl ki her futbolcu, her oyuncu bir değilse, Enes Batur da diğer Youtuber'lardan ayrılıyor. Oyun oynadığı kanalın dışında açtığı başka bir kanalda da takipçilerine eğlenceli videolar çekiyor. Şimdi sıkı durun; Enes Batur'un oyun kanalında 2 milyon 350 bin, kendi kişisel kanalında ise 470 bin takipçisi var. Bir kez daha sıkı durun, Enes Batur 1998 doğumlu! Başarılar arkadaşlar.

Kanalı: 

-https://www.youtube.com/user/newdaynewgame

-https://www.youtube.com/channel/UCi9oz2fmC-AnEvUSQgeAR_w

2. Pratik Bilgiler

2. Pratik Bilgiler

Hani şu Amerika'da falan görüp, hayran olduğunuz neşeli deney videoları var ya, onları Türkiye'de yapan Youtube hesabı 'Pratik Bilgiler'. Uras Benlioğlu yaklaşık 3 yıldır yaptığı çılgın deneylerle en yaratıcı Youtuber'lardan birisi oldu. Zaten daha önceden spikerlik, haber muhabirliği ve seslendirme sanatçılığı yapması video konusunda gözle görülür bir farkındalık yaratıyor. Pratik Bilgiler hesabının an itibariyle 900 bine yakın takipçisi bulunmakta.

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/pratikbilgiIer

3. Ağır Mimar

3. Ağır Mimar

'Ağır Mimar' ismiyle Youtube'da 460 bine yakın takipçisi olan Ömer Şanlı, 1993 doğumlu bir mimarlık öğrencisi. Enerjik, sempatik ve güler yüzlü yapısıyla büyük bir hayran kitlesi oluşturan Ağır Mimar, özellikle mimarlık eğitimi almayı düşünen öğrenci adaylarına, bölüm hakkında mizah soslu bilgiler veriyor.

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/Agirmimar

4. Ekin Soyak

4. Ekin Soyak

Youtube kariyerine vivox.tv adlı kanalda video çekerek başlayan, sonrasında kendi hayran kitlesini oluşturan Ekin Soyak, yaşadığı olayları ya da tespitleri videoya çekerek paylaşan bir vlogger. Yer yer tartışmalara konu olsa da şu an 565 bin takipçisi var. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/ekinsoyakk

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Orkun Işıtmak

5. Orkun Işıtmak

Türkiye'de Youtuber'lık müessesesinin ilk üyelerinden. Hemen her tarzda video çeken Orkun Işıtmak'ın en viral olan videoları ise ' Yabancı şarkılar Türkçe olsaydı' serisiydi. An itibariyle Orkun Işıtmak'ın 1 milyon 900 bin takipçisi bulunmakta.

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/ThePersica

6. Ruhi Çenet

6. Ruhi Çenet

Orkun Işıtmak için sektörün eskilerinden demiştik ya, Ruhi Çenet daha eski olanı. 17 yaşında ani bir kararla Hindistan'a yerleşip 5 sene eğitim gören Ruhi Çenet, her haliyle çok okuduğunu, gezdiğini gösteren biri. Öğrendikleri ve deneyimleriyle ilgili, kendi tarzı anlatımıyla bilgi veren içerikler yapan Çenet, 1.5 milyon takipçi sınırını geçmiş durumda. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/MrRuhicenet

7. Muratabi GF

7. Muratabi GF

2013'den bu yana Youtube'a video yükleyen Muratabi GF, son zamanlarda kendine has üslubuyla çektiği oyun videolarıyla ünlü Youtuberlar'dan biri oldu. Takipçi sayısı ise 1 milyon 330 bine yakın.

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/MuratAbiGF

8. Burak Oyunda

8. Burak Oyunda

O da Türkiye'de,  Youtube'un en önemli gamer'larından birisi. Henüz 1996 doğumlu olan Burak Şahin, Youtube kanalıyla Türkiye'nin ilk 100 bin, 1 milyon ve 2 milyon aboneye ulaşan kullanıcısı olmuştur. Şu an ise 2 milyon 228 bin takipçiye yayın yapıyor. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/MultiRawen

9. Meryem Can

9. Meryem Can

Birçok sektörde olduğu gibi burada da erkek egemen bir durum varmış gibi görünse de, aslında pek de öyle değil. Meryem Can da Türkiye'deki en önemli kadın Youtuber'lardan birisi. Kendisi 875 bine yakın takipçisiyle, ülkemizin tatlı fenomenlerinden birisi. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/beautykitty95

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Baturay Anar

10. Baturay Anar

'NDNG' yani 'New Day New Game' akımının öncülerinden, sıkı bir gamer Baturay Anar. 940 binden fazla takipçisi var.

Kanalı: 

-https://www.youtube.com/channel/UCkdGGvq9Ac7QZ5nb-Ek308g

11. İdil Tatari

11. İdil Tatari

Marifetli elleri kadar, güzelliğiyle de kendine hayran bırakan Youtuber İdil Tatari! 420 bine yakın takipçisi olan Tatari, gezerken yemek yapmayı öğrenen ve bunu mesleğe çeviren bir aşçı. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/idiltatari

Türkiye'nin ilk ve en büyük sosyal içerik platformu Onedio'nun resmi Youtube hesabı da her geçen gün büyük bir hızla büyüyor.

Türkiye'nin ilk ve en büyük sosyal içerik platformu Onedio'nun resmi Youtube hesabı da her geçen gün büyük bir hızla büyüyor.

200 bine yakın takipçisine ve milyonlarca kullanıcısının karşısına her gün birbirinden orijinal ve keyifli videolarla çıkmaya devam ediyor. 

Onedio Resmi Youtube Hesabı: 

-https://www.youtube.com/user/onediotube

12. Neşe Koçibinga

12. Neşe Koçibinga

Erkeklerde genel Youtuber ilgisi oyunlara iken, farkettiğiniz üzere kadınlarda da makyaj ve güzellik üzerinden ilerliyor. Neşe Koçibinga da bu konuda video çeken bir Youtuber. Kanalında ise 340 bine yakın takipçisi bulunmakta. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/guzelleselim

13. Oha Diyorum

13. Oha Diyorum

İlginç bilgiler, birçok kişinin cesaret edemeyeceği yarışmalar, rekor denemeleri. Yani aklınıza gelmeyen ve yapamayacağınız birçok şeyi sizler için yapan bir grup insan bir araya gelmiş. Çok da güzel olmuş ki, 2.5 milyondan fazla takipçiye ulaşmış. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/OhaaDiyorum

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Yapyap

14. Yapyap

Yapyap ise yine benzer şekilde insanların bir araya geldiği ve keyifli, işe yarayan bilgiler verdiği bir Youtube kanalı. Takipçi sayısı ise 2 milyonun üzerinde.

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/yapyap

15. Oyun Delisi

15. Oyun Delisi

O da bir gamer. Hem de 1.5 milyondan fazla takipçisi olan bir gamer. Bu da demek oluyor ki, işini iyi yapıyor. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/oyundelisi

16. Makyaj mı Dedin

16. Makyaj mı Dedin

Ayşegül, makyaj konusunda en ünlü Youtuber'lardan olarak göze çarpıyor. Hem keyifli sohbeti, hem de faydalı makyaj tüyolarıyla 260 bine yakın takipçiye yayın yapıyor. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/makyajmidedin

17. Pintipanda

17. Pintipanda

Yine gamer camiasının önemli isimlerinden birisi Pintipanda. Fakat listeye aldığımız diğer gamer Youtuber'lardan biraz daha farklı. Oynadığı oyunları hikayeleştirerek çok keyifli videolar üretiyor. Bunun da karşılığını 350 binden fazla takipçiyle alıyor. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/TalentedMrReplay

18. Görkem Karman

18. Görkem Karman

Kendi tabiriyle 'Günlük hayattan vloglar, bol yemeli, içmeli, gezmeli. Makyaj videoları, ürün incelemeleri.' Ve 320 bin takipçi.

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/yourfaceismycanvas88

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Merve Özkaynak

19. Merve Özkaynak

Moda, makyaj, alışveriş, saç, güzellik... Merve Özkaynak'da ne ararsanız var. Hatta aramadığınız ya da bilmediğiniz bir girişimcilik tarafı da mevcut. Bunlara ek olarak da 520 bine yakın takipçisi var. 

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/merveozkaynak

20. Sebile Ölmez

20. Sebile Ölmez

Nam-ı diğer Sebi Bebi ve onun güzellik okuluna hoşgeldiniz. Kendine özgü tarzı ile öne çıkan Sebile Ölmez 590 bine yakın takipçisi ile bu alanda en iyilerden.

Kanalı: 

-https://www.youtube.com/user/sbylos

21. Duygu Özaslan

21. Duygu Özaslan

Makyaj, güzellik, moda, bakım, alışveriş ve bilimum kadınsı alışkanlıklar. İşte Duygu Özaslan bunları fazlasıyla iyi yapıyor. Bir de bunun üzerinden para kazanıyor. Ve 560 bine yakın takipçisi var. Daha ne olsun?

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/itsmeduygu

22. Barış Özcan

22. Barış Özcan

Listenin yaşça en büyük ismi Barış Özcan, diğer Youtuber'lara göre biraz daha farklı içerikler üretiyor. Gerçi kendisine Youtuber demek ne kadar doğru bilemedik ancak en nihayetinde kendisinin 260 bine yakın takipçisi var. Kendi tabiriyle 'Sanat, tasarım ve teknoloji konularına 'hikaye anlatıcılığı' perspektifinden bakış' sunuyor. Ayrıca Barış Özcan Youtube'un dünya genelinde seçtiği 12 değişim elçisinden biri ve #Creatorsforchange adlı program için projeler üretiyor.

Kanalı:

-https://www.youtube.com/user/b31416

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2312
1200
660
376
328
230
196
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın