Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Dost, Komşu, Akraba Ziyaretlerinde Bizi Bekleyen 13 Mükemmel Lezzet

Bayramda Dost, Komşu, Akraba Ziyaretlerinde Bizi Bekleyen 13 Mükemmel Lezzet

Fulin
25.06.2017 - 01:24

Koskoca Ramazan ayı geride kaldı ve bayram geldi. Bayramın en güzel yanlarından biri de yapılan ziyaretler, uzun zamandır görülmeyen dostlar, akrabalar ile tekrar buluşmaktır. Bu buluşmaları da ayrıca mükemmel kılan başka bir şey de elbette ziyaret edilen evde ikram edilen yemekler. İşte gelenekselleşmiş bayram yemeklerinin güzel bir özeti.

1. Ev Baklavası

1. Ev Baklavası

Normal baklavaya göre biraz sert, kesinlikle cevizli ve şerbeti de biraz boldur. Ağızda tel tel dağılması ve üçüncü dilimden sonraki verdiği baygınlık elbette daha fazla yemeye bir engel değildir.

2. Ev Yapımı Su Böreği

2. Ev Yapımı Su Böreği

Pastaneden aldığımız su böreğinden daha az yağlıdır, yumuşaklığı da tam onun gibi değildir; ama içinde kullanılan enfes peynir elbette daha kalitelidir. Nar gibi kızarmış üst yüzeyi ve tepsinin merkezinde bulunan dilimleri ile karşı konulmaz bir lezzettir.

3. Yaprak Sarma

3. Yaprak Sarma

Her zamankinden biraz daha kalın sarılmış olur nedense. İçindeki hafif tarçın tadı ve mükemmelliğin simgesi üzüm ve fıstık ile birlikte o tabakta gelen 4 sarmanın hiç bitmemesini istersiniz. Misafirliğe geldiğiniz teyzeniz 'biraz daha ister misin?' diye sorduğunda içinizden yükselen o mutluluğun tarifi yoktur.

4. Tavuk-Pilav

4. Tavuk-Pilav

Nohutlu pilavın üstüne serpilmiş haşlanmış tavuk, normalde bu kadar lezzetli değildir. Bayram günü yaptığınız ziyarette servis edildiğinde, bir de üzerine karabiber ekildi mi; damak çatlatan bir seviyeye ulaşır.

5. Ev Poğaçası

5. Ev Poğaçası

Mayalı değildir bu poğaça. Isırdığınızda ağızda dağılması ile keyiften tüm hormonlarınız dans eder. Üstündeki çörek otu ile birlikte zirveye ulaşmış olursunuz. Genelde tabağa iki tane bırakılır. Birisi peynirli olur, diğeri de kıymalı. Hiç bitmesini istemediğiniz bir rüya gibidir.

6. Patlıcan Salatası

6. Patlıcan Salatası

Patlıcan özenle közlenmiştir. Bol sarımsak ve acı biber ile mükemmelliğin tabakta gerçekliğe dönüşmesidir. Tabakta hamur işlerinden uzak bir tarafa konulması gerekir ki, onları ıslatıp yumuşatmasın.

7. Çerkez Tavuğu

7. Çerkez Tavuğu

İnce ince didiklenmiş tavuklar ve cevizin kusursuz uyumuyla misafirleri büyüleyen çerkez tavuğundaki sarımsak oranı, en önemli noktadır. Arttıkça lezzetten farklı dünyalara götürebilir; ama malum bayram büyüklerin eli öpülecek, küçükler kucaklanacak. Çevremizdekileri kaçırmak istemeyiz değil mi?

8. Hoşaf

8. Hoşaf

O hoşaf yok mu? Hele ki o taneleri... Hafif serin ve şeker oranı düşük. Yaz bayramında hoşaf yapan akrabanın evine gitmeyi dört gözle bekleyenler olduğunu biliyoruz.

9. Mantı

9. Mantı

İşte ölümcül darbe bu mantı ile gelir. Üçgen olarak hazırlanmıştır. Üzerine eklenen sarımsaklı yoğurt ve salça sosunu her zaman daha bol istersiniz. Bitince bir tabak daha diye yalvaran gözlerinizin ev sahibi tarafından görülmesini arzularsınız.

10. Kadınbudu Köfte

10. Kadınbudu Köfte

Kadınbudu ile aşk ilk ısırıkta başlar. Çıtır çıtır dış yüzeyi, içinden gelen mis gibi kokular insana ev sahibinin hazırladığı eve götürülecek pakette kadınbudunun olup olmadığı sorusunu sordurur ve o pakette her zaman kadınbudu olur. Ziyafet evde de devam eder.

11. Revani

11. Revani

Revanisiz bayram geçer mi? Üstündeki hindistan cevizi, süngerimsi yapısı ve ferahlık veren şerbeti. Revani ile mutluluk arasında bir bağlantı olmalı.

12. Patates Salatası

12. Patates Salatası

Bayram patates salatası; taze soğan, maydonoz, bol limonla yapılır. Patatesler haşlamalıktan seçilir ve ipek gibi dokusu vardır. Her lokmada içinizde bahar çiçekleri açar, bayram mululuğu ile dolarsınız.

13. Kısır

13. Kısır

Biber salçası ve domates salçasından aldığı mükemmel turuncu rengi, içindeki bilimum yeşillik ve olmazsa olmaz nar ekşisi ile bayramın tadı ve resmi misafir yiyeceğimizdir kısır. Asla bir kaşık yetmez.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
25
17
14
14
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asosyal deli

acıktım yaaa