Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yıldırım'dan Bedelli Askerlik Açıklaması: 'Bir Şekilde Çözülmesi Lazım'

Başbakan Yıldırım'dan Bedelli Askerlik Açıklaması: 'Bir Şekilde Çözülmesi Lazım'

Batuhan
04.06.2018 - 10:48 Son Güncelleme: 04.06.2018 - 14:15

İftarda medya kuruluşlarının yöneticileriyle buluşan Başbakan Yıldırım, 'bedelli askerliği' seçim sonrası değerlendirileceklerini söyledi. Yıldırım “Askerlik için birikmiş 5.5 milyon var. Silah altına almak 16 yıl sürer. İhtiyacımız belli, 350 bin. Ama birikmiş 5.5 milyon vatandaş var, nasıl çözeceğiz? Bedelli gündemde yok. Hassasiyetler var. Bir şekilde çözülmesi lazım” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gece İstanbul Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde gazete, televizyon ve medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Habertürk'te yer alan habere göre, Başbakan Yıldırım, iftarın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Gündemimizde af yer almıyor'

"Gündemimizde af yer almıyor'

Devlet Bahçeli’nin afla ilgili çıkışına değinen Yıldırım, 'Bizim gündemimizde af yok. Ben Sayın Bahçeli’yle bu ilk açıklamasından sonra konuştum. Kendisi hassasiyetlerini dile getirdi. “Karar sizin” tarzında bir ifadede bulundu. Biz de onun üzerine zaten görüşümüzü açıkladık ve gündemimizde af olmadığını ifade ettik.' açıklamasında bulundu.

"Askerliğini ertelemiş olanların sayısı 2 milyon 930 bin 279"

"Askerliğini ertelemiş olanların sayısı 2 milyon 930 bin 279"

Gündemin sıcak maddelerinden bir diğeri olan bedelli askerlikle alakalı da açıklama yapan Yıldırım, 'Bazı bilgileri paylaşayım, sonra ne yapacağımıza karar verelim. Şu an yoklamaya tabi olan, askerlik çağı gelenlerin sayısı 585 bin 210, yoklama kaçağı 570 bin 422, bakaya 56 bin 947, firar 5 bin 772. Askerliğini ertelemiş olanlar 2 milyon 930 bin 279; ve bu öğrencilik dışında erteleyenler. Bir de öğrencilik nedeniyle ertelemiş olanlar var, onlar da 1 milyon 885 bin 438. Silah altında bulunan er sayısı da 360 bin 869. 2019’da silah altına alınacak sayı 345 bin 933.' dedi.

"5.5 milyon insanın sorununun farkındayız"

"5.5 milyon insanın sorununun farkındayız"

Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerinin olacağını belirten Yıldırım ayrıca, 'Toplam 5 milyon 448 bin 858 kişinin askerlikle ilişkisi devam ediyor. Biz önümüzdeki sene 345 bin 933 kişi alabileceğiz. Bunu 345 bin 933’e böldüğümüz zaman 15.7 yıl, yaklaşık 16 yıl sürüyor. Bunların yaşlarını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşlarımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek; gerçek bu. İhtiyacımız belli, 350 bin. Ama birikmiş 5.5 milyon vatandaş var, nasıl çözeceğiz? Bedelli gündemde yok. Hassasiyetler var. Bir şekilde çözülmesi lazım. Tabii esas olan savunma gücümüzde zafiyet yaşanmaması. Eldeki rakamlar böyle bir zafiyetin olmadığını gösteriyor; bu bir. İkincisi; özellikle 15 Temmuz’dan sonra Silahlı Kuvvetler’de silah altında vatani hizmet gören askerlerden ziyade profesyonelliğe geçtik. 5.5 milyon insanın sorununun farkındayız. Tüm hassasiyetler göz önüne alınarak sorunu nasıl çözeriz; ileride değerlendirilir. Ama bugünkü gündemimiz değil.' açıklamasında bulundu.

Yıldırım'ın bu açıklamalarına sosyal medyadan da yorumlar geldi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
40
22
19
10
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Oy toplamak için söylenen projelere bak allah aşkına. Bedelli askerlik ( seçimden sonra ), kader mahkumları için af (kime göre neye göre kader kurbanı?), Pol... Devamını Gör

Ilker Ilerler

Fakirin çocuğu ölsün mantığı. Desteklemiyorum. Ya tamamen profesyonel orduya geçilsin, ya da adaletsiz olan bedelli askerlikten vazgeçilsin. O kadar parayı b... Devamını Gör

Ilker Ilerler

O kadar yazdığımdan buna mı takıldın sen şimdi hahahahah. Neyse bedelli bekleyenler birer ikişer düşer.

Başar Demirsoy

Askerliğimi bedelli yaptım. Baba parasıyla da değil borca harca girerek yaptım. Bedelli yapmamın en önemli nedeni her konuda adalet, mantık ve amaç arayan bi... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Aşağıda yazmış bir arkadaş, iktidarın tüm söylemleri seçime kadar bir KHK ile yapılabilecek şeylerken, bedelli askerlik de ranttan başka bir şey değil. Olmas... Devamını Gör