Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli Israrını Sürdürdü: 'Ramazan Bayramı Öncesinde Af Çıkmasında Yarar Var'

Bahçeli Israrını Sürdürdü: 'Ramazan Bayramı Öncesinde Af Çıkmasında Yarar Var'

Emre Ordu
01.06.2018 - 15:51 Son Güncelleme: 01.06.2018 - 17:28

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli af konusundaki ısrarını sürdürüyor. MHP lideri, 'Ramazan Bayramı öncesinde iktidar adım atarsa af çıkmasında yarar var' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parti genel merkezine teşekkür ziyaretine gelen Mahkum Yakınları Derneği Enver Yılmaz ile yakınları cezaevinde tutuklu bulunan aileleri kabul etti.  Başkan Yılmaz ve mahkum yakınlarının MHP'yi ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Bahçeli, hükümete af çağrısını yineledi. Bahçeli şöyle konuştu:

"Cezaevi şartları bu kadar kalabalık mahkumu taşıyabileyecek durumda değil"

'Şu an cezaevlerimizde 235 bini bulan mahkum ve tutuklu bulunmaktadır. Bunların içerisinde büyük çoğunluk 'kader mahkumu' olarak nitelendirdiğimiz kişilerdir. Cezaevi şartları bu kadar kalabalık mahkumu taşıyabileyecek durumda da değildir. Bu sebepten dolayı, yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir başlangıç var Türkiye'de. Üç evreli bir sistem değişikliği söz konusu. Bunlardan bir tanesi, çok partili siyasi hayatımız; şimdi de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Türkiye'de bu önemli ve köklü değişiklikte toplumu rahatlatmak, onları huzura kavuşturmak, 'kader mahkumu' olan insanlarımızı ve ailelerini buluşturmak. Nasip olursa benim kanaatim, tabi bunu Meclis'te yapabilecek sayısal gücümüz yok. Ama temennim odur ki inşallah Ramazan Bayramı öncesinde mevcut siyasi iktidar bir adım atarsa o bakımdan biz elden gelen gayreti gösteriyoruz. Konuyu istismar etmiyoruz. Siyasi olarak kullanmıyoruz.'

Bahçeli afla ilgili çağrısını ilk olarak geçtiğimiz ay yapmıştı. Bahçeli af çağrısında 'ülkü ve ülke sevdalısı' dediği Alaattin Çakıcı'nın da adını zikretmişti

Bahçeli'nin af çağrısına Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'gündemimizde yok' yanıtı gelmişti.

Bahçeli bu çağrısından birkaç gün sonra dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. Bahçeli cezaevlerinde 'seçim öncesi isyan olabileceği' uyarısında bulunmuştu.

MHP lideri geçtiğimiz günlerde de "suç örgütü kurmak, yönetmek ve eski eşini öldürmeye azmettirmekten" hükümlü Çakıcı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Bahçeli'nin bir kez daha af talebinde bulunması sosyal medyanın da gündem maddeleri arasına girdi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
101
18
15
8
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ne kadar hırsız, terörist, katil, taciz ve tecavüzcü varsa hepsi içerde! Ve bir o kadarı da dışarda kol geziyor. Koparacağınız oylar yüzünden bunca insanı te... Devamını Gör

Sheldon Cooper

Kafaya koymuş delirtecek bizi. Hala "kader kurbanı" diye güzelleme yapıyor. Hepimiz kader kurbanıyız. Hapse girmeye gerek yok.

Mustafa Çakmak

Bu konu iyice pis kokmaya başladı...