Görüş Bildir
Haberler
Başakşehir, Galatasaray'ı Gole Boğdu

Başakşehir, Galatasaray'ı Gole Boğdu

Fatih
26.10.2014 - 20:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başakşehir, Galatasaray'ı Gole Boğdu

Spor Toto Süper 7. hafta mücadelesinden İstanbul Başakşehir, sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. 

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Tolga Özkalfa'nın düdük çaldığı karşılaşmada sahadan galibiyet ile ayrılan taraf 4-0'lık skor ile İstanbul Başakşehir oldu.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Semih Şentürk, 76. dakikada Doka ve 16. ile 69. dakikalarda Mossoro kaydederken, sarı kırmızılı ekip ise mücadele boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından İstanbul Başakşehir puanını 11'e yükseltirken, Galatasaray ise 13 puanda kaldı. Ligde önümüzdeki hafta Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı ağırlarken, İstanbul Başakşehir ise Gençlerbirliği deplasmanına konuk olacak.

ZORUNLU DEĞİŞİKLİK GELDİ

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında İstanbul Başakşehir'e konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, kadroda mecburi iki değişikliğe gitti.

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Almanya'dan Borussia Dortmund ile oynadığı müsabakada sakatlanan iki savunma oyuncusu Aurelien Chedjou ile Semih Kaya, bu karşılaşmaya yetiştirilemedi.

Prandelli, tedavileri devam eden Chedjou ve Semih'in yerine , Hakan Balta ile Koray Günter'e ilk 11'de yer verirken, ligde son oynanan Fenerbahçe karşılaşmasının 11'inde başka değişikliğe gitmedi.

KORAY İLK KEZ...

İstanbul Başakşehir maçına ilk 11'de çıkan oyunculardan Koray Günter, bu sezon ilk kez bir resmi müsabakada şans buldu.

Geride kalan sezonun devre arasında Borussia Dortmund'dan alınan genç oyuncu, ligde 4, Türkiye Kupası'nda 3 maçta oynarken, bu sezon ise Prandelli'nin tercihleri arasına ilk kez girdi.

BRUMA KADRODA

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Prandelli'den son dönemde forma almakta zorlanan Bruma, İstanbul Başakşehir maçının ilk 18'ine alındı.

Galatasaray formasıyla 1 Ekim'de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan ve 4-1 kaybedilen Arsenal maçında sahaya çıkan Bruma, o günden sonra ilk kez 18'e girdi. Portekizli oyuncu, takımının yaptığı son 3 resmi maçta (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe ve Borussia Dortmund), kadroya alınmamıştı.

Öte yandan, Galatasaray Kulübü'nde yeniden yönetim kurulunda yer alan Abdürrahim Albayrak da karşılaşmayı takip etti.

BAŞAKŞEHİR'DE 6 GALATASARAYLI

İstanbul Başakşehir takımının Galatasaray karşısına çıktığı ilk 18'de, sarı-kırmızılı ekipte forma giymiş 6 oyuncunun bulunması dikkati çekti.

Daha önce Galatasaray forması giyen Yalçın Ayhan, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Ufuk Ceylan, Mehmet Batdal ve Alparslan Erdem, eski takımlarına karşı ilk 18'de yer aldı. İstanbul Başakşehir'de sakatlıkları devam eden Mahmut Tekdemir ve Alexandru Epureanu ise Galatasaray karşısında takımdaki yerlerini alamadı

MOSSORO ATTI, GALATASARAY ŞAŞIRDI!

Karşılaşmaya hızlı ve istekli başlayan taraf ev sahibi İstanbul Başakşehir oldu. İlk dakikadan itibaren üçüncü bölgedeki agresif futbolcu ile dikkat çeken ev sahibi takım, aradığı golü 16. dakikada buldu.

Gelişen Başakşehir atağında sağ kanatta topla buluşan Edin Visca ceza alanına yerden pası çıkardı. Edin Visca'nın pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Mossoro, yerden sol köşeye şutunu çıkardı ve Muslera'yı mağlup ederek skoru 1-0 getiren golü atarak İstanbul Başakşehir'i 1-0 öne geçirdi.

SEMİH '2' DEDİ!

Skorun 1-0 gelmesi ile özgüveni artan İstanbul Başakşehir, sarı kırmızılı ekibin yaşadığı konsanstrasyon bozukluğunu değerlendirmesini bildi. Mossoro'nun 16. dakikada kaydettiği golün ardından sahneye çıkan Semih Şentürk, kronometreler 20'yi gösterdiğinde farkı ikiye çıkaran golü attı.

Gelişen Başakşehir atağında şık paslaşmalar sonucunda Doka, ceza alanı içerisinde sağ çaprazda topla buluştu. Bu noktadan şutunu çıkaran Doka, sarı kırmızılı ekibin kalecisi Muslera'yı geçemedi. Ancak Uruguaylı eldivenden dönen topu iyi takip eden Semih Şentürk, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi ve İstanbul Başakşehir lehine skoru 2-0'a getirdi.

MELO KORKUTTU!

Galatasaray'da Felipe Melo, İstanbul Başakşehir ile oynanan karşılaşmanın ilk 45 dakikasını tamamlayamadı ve sakatlanarak oyunu terk etti.

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Borussia Dortmund maçında da küçük bir sakatlık yaşayan tecrübeli orta saha oyuncusu, Başakşehir karşısında 13. dakikada yerde kaldı ve tedavisi için kenara alındı. Bu sırada maçta ilk golü kakesinde gören Galatasaray'da santra atışından sonra oyuna dahil olan Melo, bir süre kendini denedi ancak sakatlık izin vermeyince 31. dakikada Prandelli tarafından kenara alındı.

Sakatlığı sebebiyle oyundan alınan Melo'nun yerine genç yıldız Bruma oyuna dahil oldu.

BRUMA VE SNEIJDER ÇILDIRTTI!

Galatasaray, ilk 45 dakikadaki en tehlikeli atağını 37. dakikada Bruma ve Wesley Sneijder'in başrolün oynadığı pozisyon ile yaşadı. Gelişen Galatasaray atağında sol kanattaki Bruma'ya pasını çıkaran Hollandalı yıldız, doğrudan ceza alanı içerisine hareketlendi. Wesley Sneijder'in pası ile sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Bruma, karşı karşıya kaldığı pozisyonda doğrudan kaleye vurmak yerine ceza penaltı noktası üzerine pasını çıkardı. Bruma'nın pası ile topla buluşan Wesley Sneijder, müsait pozisyonda şutunu çıkardı ancak Hollandalı yıldızın bu şutu İstanbul Başakşehir savunmasına takıldı ve sarı kırmızı ekip bu pozisyondan yararlanamadı.

İlk 45 dakikanın kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmayınca, soyunma odasına 2-0 İstanbul Başakşehir üstünlüğü ile gidildi.

ZEMİN KÖTÜ...

Sar kırmızılı ekibin deplasmanda Başakşehir ile karşı karşıya geldiği mücadeleye ağır hava şartları damga vurdu. Karşılaşmanın başlama düdüğü ile başlayan yağmur, 2. devrenin başlarında şiddetlendi ve göz gözü görmez duruma geldi.

Topun sekmediği ağır zeminde ve oyuncuların çok zorlandığı gözlenen maçta, Olcan Adın'ın bir pozisyondaki sözleri de dikkat çekti. Rakibi ile ikili mücadelede karşı karşıya gelen Olcan, topun kontrolünü sağlayamadıktan sonra, 'Hiçbir şey göremiyorum' sözleri ile hakeme tepkisini gösterdi.

MOSSORO GECEYE DAMGASINI VURDU!

Skorun 2-0 gelmesinin ardından rahat bir oyun ortaya koyan İstanbul Başakşehir, 69. dakikada skor anlamında iyice rahatladı ve farkı 3'e çıkararak skor tabelasını 3-0 yaptı.

Sol kanattan gelişen Başakşehir atağında Doka'nın ceza alanına çevirdiği top ile buluşan ilk golün sahibi Mossoro, çok düzgün bir vuruşla sağ köşeden topu ağlara gönderdi ve Fernando Muslera'yı bir kez daha mağlup etti.

DOKA SKORU BELİRLEDİ

Karşılaşmanın skorunu belirleyen gol ise kronometreler gösterdiğinde 76'yı İstanbul Başakşegir forması giyen Doka'dan geldi ve skor 4-0'a geldi.

Sarı kırmızılı savunmanın arkasına iyi sarkan Doka, kendisine atılan pasta topu alıp ceza alanına girdi ve Muslera ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti; 4-0.

Müsabakanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan taraf 4-0'lık skor ile İstanbul Başakşehir oldu.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0