Görüş Bildir
Haberler
Barış Atay Kimdir, Hangi Partide? Barış Atay Mengüllüoğlu'nun Hayatına Dair Tüm Detaylar

Barış Atay Kimdir, Hangi Partide? Barış Atay Mengüllüoğlu'nun Hayatına Dair Tüm Detaylar

Barış Atay, yayınlandığı dönemde ekranlarda adeta fırtınalar estiren Arka Sıradakiler adlı diziyle beraber adını geniş bir kitleye duyurmuştu. Oyunculuk kariyeri pek uzun sürmeyen Atay, ekranlara veda ettikten sonra siyaset dünyasına girdi. 2018 yılında siyasete atılan ünlü isim ilk olarak Halkların Demokratik Partisi milletvekili olarak seçilmiş ardından Türkiye İşçi Partisi'ne geçiş yapmıştı. Televizyon ekranlarından, meclis kürsüsüne geçiş yapan Atay'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Barış Atay kimdir? Barış Atay nereli, eğitimi ne?

Barış Atay hakkında tüm detaylar için sizi böyle alalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış Atay Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Barış Atay Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Tam adı Barış Atay Mengüllüoğlu'dur. 1981 yılında dünyaya gelen Barış Atay, Almanya Wilhelmshaven doğumludur. İlerleyen yıllarda Türkiye'ye gelmiş ve 1999 yılına kadar Antakya'da yaşamıştır.

Barış Atay Eğitimi Ne?

Barış Atay Eğitimi Ne?

Lise eğitiminin ardından  Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü kazanarak Adana'ya yerleşmiş, fakat üniversitenin son senesinde bölümünü bırakmıştır. Tiyatroya olan yeteneği ve ilgisinden dolayı İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü sınavlarına hazırlanmış ve bölümü kazanarak lisans eğitimini burada tamamlamıştır. Ardından 2011 yılında Kadir Has Üniversitesi'nde Sinema Televizyon Bölümünde yüksek lisansa başlamıştır.

Barış Atay Hangi Yapımlarda Rol Aldı?

Barış Atay Hangi Yapımlarda Rol Aldı?

Televizyon ekranlarına 2002 yılında yayınlanan Aşk ve Gurur adlı dizide adım atan Barış Atay asıl çıkışını ise 2007 yılında rol aldığı Arka Sıradakiler dizisinde göstermiştir. İlk sinema filmi ise 2007 yılında gösterime giren Zincirbozan olurken pek çok da tiyatro oyununda rol almıştır.

Televizyon dizileri

  • 2002: Aşk ve Gurur

  • 2006: Şöhret

  • 2006: Hacı

  • 2007: Arka Sıradakiler

  • 2011: Hayat Devam Ediyor

  • 2012: Şubat

Filmler

  • 2007: Zincirbozan

  • 2012: Güzel Günler Göreceğiz

  • 2015: Eksik

  • 2016: Sürgün Türküleri: Yılmaz Güney

  • 2017: Damat Koğuşu

Barış Atay Siyasi Kariyeri

Barış Atay Siyasi Kariyeri

2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı olan Barış Atay, seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili olarak göreve başlamıştır. Ardından 11 Ekim 2018 tarihinde ise Türkiye İşçi Partisi'ne geçmiştir. Barış Atay hala Türkiye İşçi Partisi'nde milletvekili olarak görevini sürdürmektedir.

Barış Atay Evli mi?

Barış Atay Evli mi?

Barış Atay, 8 Mart 2013 tarihinde yönetmen Beste Sultan Kasapoğulları ile dünyaevine girdi. Atay ve Kasapoğlu çiftinin Asi Baran adında bir oğulları var.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
31
15
10
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Takım elbiseli terörist bu da!

Ahmet Pasagil

barış atay oyuncuyken yani saffet karakterini canlandırdığında gerçekten iyiydi. sonra siyasete girdi hdp ye girdi zaten sürünmeye başladı gözümde. tamam dil... Devamını Gör

suleyman domingo

Youtube'da Mevzular - Açık Mikrofon 8. bölüm konuğu. Tavsiye ederim. Ayrıca adam sosyalist, ya partisinin adı İşçi Partisi!! elbette yüksek asgarî ücret de... Devamını Gör