Görüş Bildir
Haberler
Balık Burcunu Yöneten Şifacı Gezegen Neptün Doğum Haritasında Evlerde Hangi Anlama Gelir?

Balık Burcunu Yöneten Şifacı Gezegen Neptün Doğum Haritasında Evlerde Hangi Anlama Gelir?

Entel Feridun
20.07.2022 - 07:01 Son Güncelleme: 20.07.2022 - 11:42

Neptün astrolojide Balık burcunun yöneticisidir ve 12’inci evde konumlanır. 12. Ev gibi rüyalar, bilinçaltı, şifacılık ve spiritüalizm gibi konuları odak noktasına alır. 

Neptün’ün doğum haritasındaki etkisi düştüğü burç ve yerleştiği astrolojik ev tarafından belirlenir. Neptün'ün doğum haritasına yerleştirilmesi, hayatımızın inançlarla veya geleneklerle sınırlandırılmayı reddettiğimiz bölümleriyle ilgilidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkür, Mars ve Venüs'ün aksine, Neptün yavaş hareket eden bir dış gezegen türüdür. Bu demek oluyor ki Neptün’ün herhangi bir burç geçişi tüm bir jenerasyonu etkisi altına alacak uzunlukta sürer.

Merkür, Mars ve Venüs'ün aksine, Neptün yavaş hareket eden bir dış gezegen türüdür. Bu demek oluyor ki Neptün’ün herhangi bir burç geçişi tüm bir jenerasyonu etkisi altına alacak uzunlukta sürer.
cdn.shopify.com

Gezegenin tüm zodyak geçişi 165 yıl sürer ve her burçta yaklaşık 14 yıl geçirir. Örneğin şu anda Balık burcunda olan Neptün, 2026'da Koç burcuna geçecek. Neptün bireysel etkilerden ziyade kalabalık insan topluluklarını zamansal çerçevede etkisi altına alır.

İdeallerin, sezginin, maneviyatın ve şefkatin psişik gezegeni Neptün doğum haritasında evlerde hangi anlama gelebilir?

Neptün 1. Evde

Neptün 1. Evde

1. Evde Neptün varsa sanatsal, idealist ve psişik birisi olabilirsiniz. Ayrıca çevrenize karşı aşırı duyarlı olma eğilimindesiniz. Kendi hayal gücünüzde kaybolmak bazen sizi karamsar yapabilir ya da rüyalarda yaşıyor gibi pozitif olursunuz. Hatta bazen insanlar size “Pollyanna” diyerek her koşuldaki olumlu bakış açınızı eleştirebilir. Arkadaşlarınız kendilerini kötü hissettiklerinde size koşarlar. Siz de kurtarıcı ya da kurban rolünü oynamaktan keyif alabilirsiniz. Dünyanın günlük baskıları sizi sorumluluk almaktan uzaklaştırabilir ve kendi iç dünyanıza yönelebilirsiniz.

Neptün 2. Evde

Neptün 2. Evde

2. Evde Neptün'ünüz varsa, iç yeteneklerinizi harekete geçirmek için kullanılabilecek güçlü bir hayal gücünüz ve psişik yeteneğiniz vardır. Sezgileriniz çok kuvvetlidir ve canlı rüyalar görmeye yatkınsınız. Güzel nesneler hoşunuza gider. Mali durumunuz ise karmaşık olabilir. Bu yerleşim, sizi son derece cömert veya aşırı derecede cimri yapma eğiliminde olabilir. Muhtemelen hırsızlık, dolandırıcılık ve aldatma yoluyla kayıplar yaşarsınız. Riskli spekülasyonlardan ve yatırımlardan kaçınmalısınız.

Neptün 3. Evde

Neptün 3. Evde

3. Evde Neptün'ünüz varsa, idealist ve sanatsal bir kişiliğe sahip olabilirsiniz. Zihniniz bilgiyi öğrenmekten ziyade adeta içselleştirir. Görselleştirme ve hayal etme yeteneğiniz muhtemelen oldukça yüksektir. İlham dolu birisiniz. Kitap yazarı olabilirsiniz ancak bu yerleşim dağınık bir zihin de vereceğinden bir kitabı okumaya başlamak veya bitirmek sizin çok zordur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neptün 4. Evde

Neptün 4. Evde

4. Evde Neptün varsa kişinin çocukluk hayatından gelen içsel bir belirsizlik, güvensizlik ve kafa karışıklığı olması muhtemeldir. Bunlar açıklanamayan korkulara ve endişelere neden olur ve yaşamdan çekilmek isteyebilirsiniz. Kişinin gerçek kökleri ile ilgili belirsiz hatıraları olabilir ve bu belirsizlik zorluklara neden olabilir. Bu yerleşimde ebeveynlerden biri veya her ikisi ile maneviyatı yüksek bir bağınız olması muhtemeldir. Bu pozisyonda deniz kenarında yaşama arzusu duyulabilir.

Neptün 5. Evde

Neptün 5. Evde

5. Evde Neptün varsa, sanatsal ve yaratıcı bir kişi

olabilirsiniz. Dramatik bir ruh haliniz olabilir ve sahnede, yani göz önünde

olmaya bayılırsınız. İşin içinde çok fazla kafa karışıklığı olan kaotik ya da

toksik aşk ilişkilerine çekilebilirsiniz. Aşk meselelerinde umutsuz romantik ya

da ayaklarınızı yerden kesecek o beyaz şövalyeyi arayan biri olabilirsiniz.

İdealizm iyidir, ancak pratikliğinizi kaybetmemelisiniz! Bu yerleşimde çocuklarınız

sıra dışı olabilir. Belki de özel bir bakıma ihtiyaçları vardır. Kişi çocukları

ve aşkı için büyük fedakarlıklar yapabilir, ancak karşılığında çok az şey kazanır.

Neptün 6. Evde

Neptün 6. Evde

6. Evde Neptün varsa kişinin birçok insan tarafından garipsenecek bir işi olabilir. Veya sağlığında ilginç bir durum söz konusu olabilir. Hizmet etmeye, belki de hemşirelik yapmaya ve başkalarıyla ilgilenmeye yatkındır. Bazen iş yerinde sistematik bir şekilde çalışmak sizin için zor olabilir. İşinizde size karşı iki yüzlü olan insanlarla karşılaşabilirsiniz. İş yeri koşullarınıza karşı son derece hassassınız ve keyifli ve huzurlu bir ortama ihtiyacınız vardır. Bunlar şartlar yoksa olağandışı sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Çevrenizdeki atmosferi emen psişik bir sünger gibisinizdir. Bitkisel şifa veya bütünsel teknikler sizin için geleneksel tıbbi tekniklerden daha iyi sonuç verebilir.

Neptün 7. Evde

Neptün 7. Evde

7. Evde Neptün varsa kişi evliliği veya evlilik partnerini idealleştirme eğiliminde olabilir. Eş için birçok fedakarlık yapmaya açık olur veya buna zorlanır. Evlilik partneri sanatsal birisi veya sadece kafa karıştırıcı belirsizliklerle dolu birisi olabilir. Kavramlarınız ve idealleriniz örtüşmediği için aranızda iletişim sorun olabilir. Eşinizin kurtarılmaya 'ihtiyacı' olduğu ve onları 'kurtarabilecek' (değiştirebilecek) tek kişinin siz olduğu sanrısını hissedebilirsiniz. Hatta eşiniz alkol veya uyuşturucu bağımlılığı olan birisi olabilir.

Neptün 8. Evde

Neptün 8. Evde

8. Evde Neptün'ünüz varsa sezgileri aşırı kuvvetli ve öngörü sahibi birisi olabilirsiniz. Muhtemelen rüyalarınız yol göstericidir, hayal ettiğiniz şeyler bir gün mutlaka gerçek olur. Başkalarının duygularına karşı aşırı duyarlılığınız olabilir. Bu yerleşim maddi zorluklara ve aileden gelen ya da ailenin sebep olduğu yoksulluğa işaret edebilir. Ölümden sonraki hayata ilgi duyarsınız. Vergi, sigorta ve tüm para meseleleriyle ilgili tüm işlemlerde dürüstlükle hareket edin ve beklentileriniz de bu yönde olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neptün 9. Evde

Neptün 9. Evde

9. Evde Neptün varsa idealist, saygılı, mistik ve felsefi biri olma eğilimindesinizdir. Tüm yaşamın birliğini ve ruhun ölümsüz yaşam fikrini benimseyen fikirlere çekilebilirsiniz. Ölümden önce ve sonra yaşama inanabilirsiniz. Rüyalar çok canlı ve muhtemelen kehanet niteliğinde olabilir. Dini veya siyasi inançlarınız fanatizmle sonuçlanabilir.

Neptün 10. Evde

Neptün 10. Evde

10. Evde Neptün varsa kariyeriniz ve statünüz hakkında kafanız karışık olabilir ya da belirsizliklerle dolu bir meslek hayatı yaşarsınız. Kariyeriniz sanatsal, ilham verici veya psişik bir şey içerebilir. Tiyatro, kimya, psişik faaliyetler, fotoğrafçılık veya uyuşturucularla uğraşmanız olasıdır. Bu alanlar size kariyerde ün getirir. Meslekte statünüz kontrolünüz dışındaki güçler nedeniyle iniş ve çıkışlara sahip olabilir. Ebeveynlerden biri veya her ikisi tarafından reddedilme yaşanmış olabilir.

Neptün 11. Evde

Neptün 11. Evde

11. Evde Neptün varsa oldukça idealistsiniz ve ortak yararlarla ilgileniyorsunuz, demektir. Umutlarınız ve dileklerinizle ilgili güçlü önsezilere sahipsinizdir. Neptün'ün etkisi zor olduğundan hedefleriniz konusunda karar vermekte zorluk çekebilirsiniz. Ayrıca hayal  hayata geçirmeyecektir, harekete geçmelisiniz! Arkadaşlarınız tuhaf ve çılgın tipler veya güvenilmez birileri olabilir. Çevrenizdekiler muhtemelen sanatsal veya müzikal bir eğilime sahip olabilir. Bazı arkadaşlara dikkat edin, göründükleri gibi olmayabilirler. Bazıları sizi uyuşturucu veya alkolle tanıştırmak isteyebilir.

Neptün 12. Evde

Neptün 12. Evde

12. Evde Neptün varsa yansıtıcı ve oldukça sezgiselsinizdir. Siz fark etmeseniz dahi sizin psişik bir yeteneğiniz var. Yoğun yalnızlık ve belirli bir kişiye esaret altında tutulma hissi yaşayabilirsiniz. Bu yaşam dışında, daha yüksek bir güç ile bağlantı kurma ve tüm yaşamın birliğinin parçası olma ihtiyacı hissediyorsunuz. Okült ve mistik konulara ilginiz vardır. Bir tür tecritte olanlara hizmet etmek olasıdır. Hizmet etmek veya acı çekmek hayatınızdaki bir kilit nokta olabilir. Gizli düşmanlar sizi zayıflatmaya çalışabilir. Bu alanlarda bağışlama, sevgi ve şefkat ifade edilmelidir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın