Görüş Bildir
Haberler
Doğum Haritasındaki Evlere Göre Ay Hangi Anlama Gelir?

Doğum Haritasındaki Evlere Göre Ay Hangi Anlama Gelir?

Entel Feridun
14.07.2022 - 07:09

Astrolojide her birimizin doğduğu anı temsil eden doğum haritası bulunmaktadır. Doğum haritasında bazı gezegenler 12 adet eve yerleşir. Böylece kişini kaderine etki edecek çeşitli olaylara sebep olur. 

Örneğin doğum haritasında yerleşmiş bir Güneş bulunduğu ev konumuna göre babanın zenginliğini ve ününü etkileyebilir. Diğer yandan kişinin meslek ve kariyer olasılıklarına bakmak için 10. Ev’deki gezegenlere ve burç yerleşimlerine bakmak gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğum haritasında evlere yerleşen Ay gezegeni 4. Ev’i temsil eder. 4. Ev astrolojide aile, yuva ve anne konularını anlatmaktadır.

Doğum haritasında evlere yerleşen Ay gezegeni 4. Ev’i temsil eder. 4. Ev astrolojide aile, yuva ve anne konularını anlatmaktadır.

Ay aynı zamanda Yengeç burcunun yönetici gezegenidir. Bu nedenle bulunduğu eve daha çok duygusallık veya sezgisellik verecektir.

Astrolojik ön görüde bulunurken doğum haritasında ev ve gezegenlerin önemini biraz olsun vurgulayabildiysek, önemli gezegenlerden biri olan Ay ve onun yerleşim gösterdiği evlere göre anlamı neymiş, bir bakalım!

Ay 1. Evde

Ay 1. Evde

Birinci ev astrolojide kimliğimizi ve dışarıya nasıl göründüğümüzü anlatmaktadır. Ay gezegeni bu eve yerleştiyse kişi muhtemelen duygularını saklamakta çok zorlanacaktır. İçinden ne geçirse yüzünden anlaşılır, birine kızsa ya da küsse saklayamaz! Ayrıca dışarıdan onay alma isteği verebilir. Kararları genellikle duygusaldır.

Ay 2. Evde

Ay 2. Evde

Astrolojide ikinci ev parasal konulara işaret eder, özellikle nereden para kazanacağımızı gösterir. Ay, Yengeç teması nedeniyle aileyi simgelediği için kişinin mesleği baba veya anneden devralınmış bir iş olabilir. Ya da ailesi ile birlikte kazanç sağlar. Diğer yandan parasal konularda gelir gider dengesi dengesiz olabilir.

Ay 3. Evde

Ay 3. Evde

Astrolojide üçüncü ev Merkür’ün evidir ve iletişim, zeka ya da sanatsal işler bu evin meselesidir. Eğer kişinin doğum haritasında Ay bu eve yerleştiyse kişi duygularını ifade etmekte oldukça usta bir kimse olur. Ailenin mesleği ya da diğer koşullar nedeniyle sürekli taşınmak veya seyahat etmek zorunda kalabilir. Yazma ve konuşma yeteneği vardır. Hatta mesleği de bu alanda olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ay 4. Evde

Ay 4. Evde

Ay’ın kendi evi astrolojide dördüncü eve tekamül eder. Ayrıca bu ev Yengeç burcunun evidir ve Ay gezegeni Yengeç burcunun yöneticisidir. Dolayısıyla bu ev Ay’ın en rahat ettiği evdir, denebilir. Ancak bunun bir koşulu vardır o da doğum haritanızda bu eve yerleşen burcun ne olduğu konusudur. Eğer Ay buradaysa kişi ailesine ve yuvasına düşkün olabilir. Burada Yengeç burcu gibi rahat edecek bir burç varsa işte o zaman bu evin durumu olumlu yorumlanır. Eğer Oğlak gibi zıt bir burçtaysa kişi hayat boyu ait olma hissi ile savaşabilir.

Ay 5. Evde

Ay 5. Evde

5. ev astrolojide Aslan burcunun evidir, rahatlık, hobiler ve aşk evi olarak geçer. Eğlence temasının bu derece vurgulu olduğu bu evde duyguları yansıtan Ay rahat edemez. Kişi sık sık hobilerini değiştirir, neyi sevdiğini veya neyi istediğini bilemez. Şans oyunlarından yana talihi yoktur. Hayattan keyif alma konusunda maddesel boyutta sıkıntıları vardır.

Ay 6. Evde

Ay 6. Evde

Altıncı evin anlamı sağlık ve günlük rutinlerdir. Ay bu evdeyse kişi kendisini duygusal anlamda tatmin etmek için hizmet vermek isteyecektir. Bu nedenle hizmet veya gıda sektöründe çalışması, hemşire veya sağlıkçı olması muhtemeldir. Günlük yaşamı dağınık olabilir. Bir düzen kurmakta zorlanır.

Ay 7. Evde

Ay 7. Evde

Ortaklıkların ve her türlü iş birliğinin evi olan 7. Ev astrolojik anlamda evlilikleri de temsil eder. Ay bu evdeyse kişi iş veya aşkta partnerine fazla duygusal yaklaşabilir. Bağlanma sorunları olabilir. Ancak bu aşırı bağlılıktan kaynaklıdır. Eşine veya sevgilisine çok düşkündür. Yalnız kalmak onlar için çok korkutucudur. Bu yerleşimlerde kişilerde bağımlı kişilik bozukluğa rastlanabilir.

Ay 8. Evde

Ay 8. Evde

Ortak gelir ve giderleri, kişinin hayatındaki büyüklerinden kalan mirasları ve ölümü temsil eden astrolojide sekizince evde bir Ay yerleşiminiz varsa muhtemelen ailenizden parasal destek alıyor olabilirsiniz. Bu sizden önce yaşamış birisi olabilir ya da sağlıklı olan anne-babanızdan bir sebepten para yardımı alıyor olabilirsiniz. Okült meselelere, astrolojiye ve diğer ilimlere ilgili olabilirsiniz. Sezgileriniz kuvvetlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ay 9. Evde

Ay 9. Evde

Dokuzuncu ev astrolojide uzakları temsil eder. Ay bu evde ise kişinin hayatında seyahatler ve taşınmalar söz konusu olabilir. Yerleşik bir düzeni zor kurabilir veya iş nedeniyle çok gezi yapabilir. Hayata bakış açısı ve ruh durumu anne ve annesinin bağından kişilerle çok etkilidir. Akademik kariyer yapabilir ya da felsefi konulara eğilimi olabilir.

Ay 10. Evde

Ay 10. Evde

Meslek hayatımızı ve kariyerimizdeki statümüzü gösteren 10. Ev’deki bir Ay yerleşkesi işimize duygusal baktığımızı gösterir. İş yeri kişinin yuvası gibi olur veya öyle hissetmek ister. Yaptığı işten manevi tatmin alamazsa mutlu olması zordur. Annenin işine çok katkısı olabilir ya da annesinin işini yapıyor olabilir.

Ay 11. Evde

Ay 11. Evde

11. ev astrolojide Kova burcunun evidir. Sosyal çevre ve arkadaşlar ile ilgili konuları temsil eder. Ay bu evdeyse kişinin aile dostları çok olabilir veya akrabalar ile iyi ilişkiler kurabilir. Kadın konuları ve aile çalışmaları ile ilgilenebilir. Bu konularda liderlik edebilir.

Ay 12. Evde

Ay 12. Evde

12. ev haritanın en karanlık yeridir. Bilinçaltı konularını ele alır. Ay bu evdeyse kişi anksiyeteye sahip olabilir. Özgüveni ile ilgili sorunlar yaşar, duygularını açıkça ifade edemez ve belki kendisi bile farkında olmaz. Bu konumda kişinin kadın düşmanları olabilir. Gizli düşmanlıklarından duygusal yaralar alabilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın