Görüş Bildir
Haberler
Balbay'ın Cumhuriyet'teki Yazılarına Son Verildi

Balbay'ın Cumhuriyet'teki Yazılarına Son Verildi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verildiğini açıkladı. Bu karara tepki gösteren Balbay, 'Cumhuriyet'e şu an egemen olan anlayış, gazeteyi yeni ve sağ bir rotaya sokmaya çalışıyor. Ben de buna üzülüyorum. Cumhuriyet'te Fethullahçılık serbest cumhuriyetçilik yasak oldu' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABC Gazetesi'ne verdiği demeçte 'Bu ne etik ne de ahlak kurallarına uymayan bir karar' diyen Balbay açıklamasında şunları kaydetti: 

'Aslında benim yazılarıma son verilmesi, Cumhuriyet'in son dönem girdiği rotanın da kesinleşmesidir. Bu tutum, Cumhuriyet gazetesini başlangıçtaki kuruluş ilkelerinden koparmaktır. Bana aktif siyaset yapanların yazı yazmayacağı konusunda bir karar alındığı söylendi. Bu gazetenin kurucusu Yunus Nadi, aktif siyasetin içindeyken gazeteyi kurdu ve başyazarlığını yaptığı dönemde de milletvekiliydi. Dolayısıyla böyle bir gerekçe son derece anlamsızdır. Çok üzüldüm. Çünkü 5 yıl tutuklu kaldığım yargılama sırasında da bütün iddianame boyunca Cumhuriyet Gazetesi suçlanmıştı gerçekte. Cumhuriyet'e şu an egemen olan anlayış, gazeteyi yeni ve sağ bir rotaya sokmaya çalışıyor. Ben de buna üzülüyorum' dedi.

Balbay, 'Cumhuriyet'te Fethullahçılık serbest cumhuriyetçilik yasak oldu' dedi.

ABC Gazetesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aksel Birinci

hadi bakim özgürlükçüler buna ne diyeceksiniz ????? fetoşa muhalefet etmenin, devleti değil pkk'yı kınamanın sonuçları. bakmayın her şerde bir hayır vardır.... Devamını Gör