Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den AKP'ye: 'Davutoğlu'nun Hatalarına Düşerlerse Her Şey Biter'

etiket Bahçeli'den AKP'ye: 'Davutoğlu'nun Hatalarına Düşerlerse Her Şey Biter'

Emre Ordu
22.06.2018 - 22:24 Son Güncelleme: 23.06.2018 - 09:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Daha önce AKP'li milletvekili adaylarını uyaran Bahçeli, seçim sonrasına yönelik yeni bir mesaj verdi. Bahçeli 'Cumhur İttifakı'ndaki ortağı AKP'ye yönelik, 'Davutoğlu'nun hatalarına düşerlerse her şey biter' dedi. Bahçeli, Erdoğan'ın 'İttifak 300'ün altında kalırsa koalisyon arayışına gidilebilir' sözüne ise  'Bu koalisyon değil bir uzlaşma, işbirliği olabilir. Koalisyon yapması söz konusu olamaz' yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı.

"Tansu Çiller'i tebrik ettim"

"Tansu Çiller'i tebrik ettim"

Didem Yılmaz'ın, Çiller'in AKP'nin İstanbul mitingine katılımına dair sorusuna Bahçeli, ''Tansu Çiller başbakanlık yapmış Türkiye'nin önemli siyasi kuruluşunda Süleyman Demirel'den sonra genel başkan olmuş. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartları dikkate alarak o mitinge katıldı. Milli şuur itibari ile buradayım dedi. Bu çok kapsamlı üzerinde düşünülmesi gereken geçmişte tecrübeleri olan bir siyasetçinin kullandığı bir kelime. Ben onu tebrik ettim' diye yanıt verdi. Kendisine de miting için davet geldiğini belirten Bahçeli, 'Bu miting AK Parti'nin mitingidir. Benim bir katkım yok bu mitinge. Cumhur ittifakı demek, iki ayrı partiyi birbirinden tamamen soyutlayarak yorumlarsanız, böyle bir toplantıya bizim katılmamız bize ne kazandırır. Geldiler, büyük alkış aldılar gittiler. MHP'nin buna ihtiyacı yok.'' yanıtını verdi.

"TBMM'de güçlü bir MHP olmasını istiyoruz"

"TBMM'de güçlü bir MHP olmasını istiyoruz"

Bürokraside bulunanların ve yeni dönemde de bürokraside olmak isteyenlerin 'ülkeyi ancak bu durum kurtarır' diyerek kendilerine menfaat yarattıklarını savunan Bahçeli, 'Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi ifade etmişiz. Hal böyle olunca yürütmenin başı seçildiği takdirde Recep Tayyip Erdoğan'dır. TBMM içerisinde güçlü bir MHP olmasını istiyoruz. Hükümeti nasıl kuracaksa kurar, o onun işi. Ahmet Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter. Tuğrul Bey'e teklifte bulundu. Meral Akşener kabul etmediklerini ifade ediyorlar. Ne yapacağız biz, bu kadar mücadele veriyoruz. Bir değerli gazeteci 'bunlar hazine yardımı almak için böyle bir ittifaka girdiler, barajı aşamayacak korkusuyla böyle yapıyorlar...' dedi. Bunları da söylemeyen kalmadı. Biz ne yapacağız? Girdiğimiz yolda devam edeceğiz' diye konuştu.

"Cumhur İttifakı'nda nifak uyarım AK Parti adaylarına yöneliktir"

"Cumhur İttifakı'nda nifak uyarım AK Parti adaylarına yöneliktir"

Bahçeli, daha önce AKP'li vekiller için fitne vurgusu yaptığı konuşma hatırlatılınca, ''Cumhur İttifakı'nda nifak uyarım AK Parti adaylarına yöneliktir. AK Parti Kayseri'deki istişare ve toplantımızda kullandığımız bir kelimedir. O AK Parti adaylarına yöneliktir. AK Parti'nin bunu bilmesi ve görmesi lazım. MHP'nin oradaki temsilini sürekli eleştiriyorlar. Başka türlü söylemler kullanıyorlar.  Ama sayın cumhurbaşkanının adaylığını konuşmuyorlar. Bir tanesi daha var MHP'nin büyük kurultayında MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan dedim. Yapılan konuşmalarda 'MHP'yi neden taşıyalım, güçlü bir AK Parti'yi yaratalım' deniliyor. Hiç ağızlarından cumhurbaşkanı adayı çıkmıyor. Bunlar her yerde 3-5 tane var' ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanının koalisyon yapması söz konusu olamaz"

"Cumhurbaşkanının koalisyon yapması söz konusu olamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 'İttifak Meclis'te 300 milletvekilinin altında kalırsa koalisyon arayışına gidilebilir' demişti.

Erdoğan'ın bu sözlerine ilişkin yorumu sorulan Bahçeli, 'Bu cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile cumhurbaşkanının, yetkisini paylaşması gibi bir anlayış söz konusu değil. Meclis'te uzlaşı içerisinde faaliyetlerimi sürdürürken, beklenen orana ulaşamadıysa bir takım faaliyetlerini yerine getirebilmesi için destek arayabilir. Bu koalisyon değil bir uzlaşma, işbirliği olabilir. Koalisyon yapması söz konusu olamaz. 'Koalisyon' ifadesinin kullanılması da doğru değildir'' dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
465
108
39
27
22
13
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Bahçeli'yle ilgili olumlu tek düşüncem kendi batarken yarattığı girdapla AKP'yi de yanında götürecek...

ufukdiyoki

Bahçeli son dakikada ittifakı bitiren çok sert bir konuşma ile siyaset hayatına son verse efso olur.

Bozkurt

Meclisteki çaycının itibarı bile bundan daha fazla fakat hâlâ çıkmış tavsiye veriyor. Şaka mısın aga sen? :)