Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Bu Topraklar Dualı; Ne Aç Kalırız Ne de Açıkta Yaşarız'

Bahçeli: 'Bu Topraklar Dualı; Ne Aç Kalırız Ne de Açıkta Yaşarız'

Grup toplantısında muhalefeti eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli 'Tasa etme sayın Kılıçdaroğlu, üzerinde yaşadığımız topraklar dualıdır, bereketlidir. Ne aç kalırız, ne de açıkta yaşarız' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının  uluslararası hukuka, Minsk sürecine bütünüyle ters olduğunu belirten Bahçeli 'Ukrayna'nın işgali de Soğuk Savaş sonrasının en ciddi krizlerinden birisi olarak sivrilmiştir. Rusya sözünde durmamış, 2014'ten itibaren işgal planlarını aşama aşama takbit etmiştir. Bir devletin toprakları çok tehlikeli bir şekilde saldırıya uğramıştır, bu saldırı bütün vehametiyle sürmektedir. BM, cılız ve zayıf kınama mesajlarından başka hiçbir şey yapamamış, hiçbir irade gösterememiştir' dedi.

"Filler tepinirken çimenler ezilmiştir"

"Filler tepinirken çimenler ezilmiştir"

'Dünya ekonomik yaptırım kararlarıyla oyalanmıştır. Putin'in tarihe yalancı şahitlik yaptırarak işgali haklı çıkarmaya çalışması çelişki içinde bocaladığının göstergesidir.' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

'Ayrılıkçı Donbass'ın Rusya'nın parçasının olduğunu söylemesi yanlıştır. Tarihin şahitliğine müracaat edersek Türk milletinin konuşmaya, tarih hatırlatmasının hiçbir devletin ne yüzü ne de cüreti yetecektir. Tarihi gerçekler konuşmaya bir kez başlarsa Türk milletinin okunan fermanını duymayan, dize gelmeyen kalmayacaktır. Değerli arkadaşlarım Donbass'ı Ukrayna'dan koparma hamlesi bölücülüktür. Putin'in Donestk ve Luhansk'ı tanıma kararının ardından ayrılıkçı bölgeye asker sevk ettiği malumunuzdur. Rusya, Ukrayna'nın NATO'ya alınmaması konusunda yazılı güvence talep etmiş fakat alamamıştır. Esasen Ukrayna arada kalmış, güç blokları çemberinde sıkışmış, deyim yerinde filler tepinirken çimenler ezilmiştir.'

Bahçeli ABD ve Batılı ülkelere de tepki gösterdi:

'Dün kanlı gündemin üst sıralarında Bosna, Bağdat, Kabil, Şam vardı, bugün Kiev girmiştir. Putin'in muhataplarıyla ters düşmesinden dolayı Ukrayna işgaline mecbur kaldıklarını söylemesi çok yenidir. Ukrayna madem NATO üyesi yapılmayacaktı bunda yıldır ABD tarafından boş vaatlerle avutulmuştur. Bu kapsamda Ukrayna'yı ateş çukuruna çeken bir yanda Rusya iken diğer yanda Batılı ülkeler değil midir? ABD ile AB ülkeleri küresel sahnenin ön tarafında yaptırım kararları açıklarken arka planda müzakere zemini aradıklarını kimse inkar edemeyecek, bize de yutturamayacaktır.'

"Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülkenin Türkiye"

"Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülkenin Türkiye"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde kendisiyle ilgili alınan kınama kararını reddetme hakkı olmasının çarpıklık olduğunu vurgulayan Bahçeli 'Bu kuruluşun baştan aşağı reforma ihtiyacı olduğu ayan beyan ortaya çıkmıştır. İnsanlığın güvenliği 5 devletin çıkarıyla bir ve aynı görülemez' dedi. 

Bahçeli Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın durdurulması için şu önerilerde bulundu:

1. Ukrayna'nın siyasi ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı.

2. Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes sağlanmalı.

3. Rusya işgalden vazgeçmeli, askerleri geri çekmeli.

4. NATO doğuya genişleme stratejisini gözden geçirmeli.

5. Tek seçenek diplomasi ve diyalogdur. 

Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Bahçeli 'Dostluk ve komşuluk hukukumuz olan hiçbir ülkeyi gözden çıkarmamız mümkün değildir. Türkiye cephe ülkesi olmayacaktır. Milli çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa adresimiz ve konumumuz orasıdır' ifadelerini kullandı.

Muhalefete yüklendi

Muhalefete yüklendi

Muhalefeti eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:

Türkiye, Ukrayna krizinde milli bir duruş sergilemiştir. Ne var ki zillet ittifakı bundan bile rahatsız olmuştur. Çatışmaları neredeyse hükümete fatura edecek kadar gafil hale düşmüşlerdir. Hükümete kara çalanlar İstanbul'a kar yağdığında iki mahalle arasındaki ulaşımı sağlayamadıklarını ne çabuk unutmuşlardır. Rusya'nın operasyonu esnasında CHP Genel Başkanı ile İP Genel Başkanı S-400 aleyhine açıklamalar yapmışlardır. Zillet ittifakının ana ortakları majestelerinin muhalefeti olarak sivrilmiştir. Demokrasinin güvencesi NATO değil milletin tertemiz iradesidir. 

Tehdit nereden geliyorsa S-400'ün yönü oraya dönecektir. Tasa etme sayın Kılıçdaroğlu, üzerinde yaşadığımız topraklar dualıdır, bereketlidir. Ne aç kalırız, ne de açıkta yaşarız. Zillet ittifakı yeter ki gölge etmesin, Allah'ın izniyle karanlıkları yarar da çıkarız. Türkiye hür ve bağımsız bir ülkedir, Kılıçdaroğlu hala bu gerçeğin farkında değildir. Ön sıralarda CHP olmak üzere Montrö'yü kasıtlı olarak yanlış yorumlayanlar, Türkiye'nin elini zayıflatmak isteyen çevreler olarak dikkat çekmiştir.

"48 sayfalık bomboş bir metin"

"48 sayfalık bomboş bir metin"

6 muhalefet partisinin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnine tepki gösteren MHP lideri, şunları kaydetti:

'Esas olan önce ülkem ve milletim diyebilmektir. 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde Ankara'da dizilen güdümlü 6 parti 48 sayfalık bomboş bir metni kamuoyuna açıklamışlardır. Metinde Türkiye, Türk milleti, inanç, irade yoktur. Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifi güçsüzleştirilen Türkiye'nin taslak metnidir. Kılıçdaroğlu'na bakarsak 6 partiye tarih bir sorumluluk yüklemiş. 48 sayfalık metnin içeriği tam takır kuru bakırdır. Bu metni tarihi yapan tek şey 28 Şubat zihniyetine uygun olarak güçlendirilmiş istikrarsızlık bildirisi olmasıdır. Yeni bir 28 Şubat bildirisi olarak tarihe geçecektir. Biz uzlaşamama metni olduğu çok açıktır. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ayaklarına bakmak lazım bunun ters mi..!

biri

peki bundan şeylerin haberi var mı.. bu topraklarda yaşayan insanların..

V for Valkyr

Montro Sözleşmesini savunan emekli amiralleri neden hapise attın o halde Bahçeli?