Görüş Bildir
Haberler
Avukata 'Terbiyesiz' Diyen Ölen İşçinin Ablasına 'Hakaret'ten Ceza Verildi

Avukata 'Terbiyesiz' Diyen Ölen İşçinin Ablasına 'Hakaret'ten Ceza Verildi

ATKN
08.05.2015 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'da yedi kanalizasyon işçisinin ölümüne ilişkin yargılamada kendilerine 'Kumpas kurmuşsunuz, oynuyorsunuz' diye sataşan sanık avukatına iddiaya göre 'Yalan söylüyorsun, terbiyesiz' diye cevap veren ölen işçinin ablasına 'hakaret' suçundan 3 bin TL para cezası verildi.

Muğla’nın Milas ilçesi Güllük beldesinde 17 Haziran 2013’te ‘AKFEN’ inşaat şirketi tarafından işletilen atık su ve kanalizasyon istasyonunda arıza çıkmıştı. İlk önce sorunu gidermek için, ardından da arkadaşlarını kurtarmak amacıyla birbiri ardına kuyuya giren yedi işçi zehirlenerek can vermişti. Ölenlerden birisi de tesis sorumlusu Mustafa Öztürk’tü. Bu faciadan sonra Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 sanık hakkında dava açıldı. Davanın 30 Mayıs 2014’te görülen duruşmasında mağdur ailelerin avukatı konuşurken, sanık avukatı Timur İbrahim Şen “Kumpas kurmuşsunuz, oynuyorsunuz” dedi. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; bunun üzerine ölen işçilerden Öztürk’ün ablası Pınar Öztürk ayağa kalkarak, “Yalan söylüyorsun, terbiyesiz” dedi. Salondan çıkarılan Öztürk hakkında “hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.

3 bin TL ceza

3 bin TL ceza

Öztürk, alınan ifadesinde, “Terbiyesiz” dediğini kabul ederek, “Kardeşim ve arkadaşlarının vefatından dolayı çok üzgündük ve avukatın böyle bir şey söylemesi beni çok sinirlendirdi. Mağdurun ölüm olayını bu kadar basit görmesi ve alaycı bir tavır sergilemesi beni çok sinirlendirdi” dedi. Mahkeme, Öztürk’ün kardeşini kaybetmiş olması “tahrik” sayıldı ve cezada indirime gidildi. Ardından da 3 bin TL para cezası verildi. Bu cezada hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0