Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'nın En İyi Brezilyalısı Neymar

Avrupa'nın En İyi Brezilyalısı Neymar

Fatih
31.12.2014 - 19:00

İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen Neymar, taraftarların oylarıyla Avrupa'da forma giyen en iyi Brezilyalı futbolcu seçildi. Galatasasaray forması giyen Melo ise üçüncülüğü elde etti.

Brezilya'da yayın yapan internet sitesi Sambafoot'un düzenlediği Samba d'Or yarışmasında Neymar, oyların yüzde 29,2'sini alarak Avrupa'daki en iyi Brezilyalı futbolcu seçildi.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen ve yaklaşık 180 bin kişinin 30 futbolcu için oy verdiği yarışmada, Neymar'ın ardından İspanya'nın Atletico Madrid takımında görev yapan Miranda yüzde 16,3 ile ikinci sırada yer alırken, Galatasasaray forması giyen Felipe Melo yüzde 16,1 ile üçüncülüğü elde etti.

Gazetecilerin tercihi de Neymar oldu

Barcelona ve Brezilya Milli Takımı'nda gösterdiği performansla yılın en çok konuşulan isimlerinden biri olan Neymar, aynı zamanda gazetecilerin bulunduğu jürinin yaptığı oylamada da yüzde 41 oyla birinciliği elde etti. Bu kategoride Miranda yüzde 32 ile ikinci ve İngiltere'nin Chelsea takımında kariyerini sürdüren Willian da yüzde 9 ile üçüncü oldu.

Galatasaray'ın teknik heyetinde yer alan Claudio Tafferel'in de yer aldığı eski futbolculardan oluşan jürinin Avrupa'daki en iyi Brezilyalı futbolcu konusundaki tercihi yine Neymar oldu. Genç oyuncu, jürideki eski futbolcuların yüzde 39'undan oy alırken, Willian yüzde 16 ile ikinci ve Miranda da yüzde 15 ile üçüncü sırada yer aldı.

AA, Ercan Doğan

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0