Görüş Bildir
Haberler
'Avengers' Film Serisini İzleyip Doyamayanlar İçin Aksiyon ve Macera Dolu Dizi Önerileri

'Avengers' Film Serisini İzleyip Doyamayanlar İçin Aksiyon ve Macera Dolu Dizi Önerileri

Marvel'in 'Avengers' serisi dünyanın dört bir yanından takip ediliyor. Hayranlarını hem olay örgüsüyle hem karakter şemasıyla adeta kendine bağlayan 'Avengers' serisine benzer birçok dizi de var. 'Avengers'ın yarattığı heyecan ve macera duygusunu aratmayan dizileri bu içeriğimiz de sizler için derledik. Detaylar içeriğin devamında!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. DC Legends of Tomorrow (2016)

25. DC Legends of Tomorrow (2016)

Özet: Zamanda yolculuk yapan Rip Hunter, geleceğin neler getireceğini gördükten sonra, gezegeni tehdit eden felaketi önlemek için kahramanların tek başına yeterli olmadığını fark eder. Hem kahramanları hem de kötü adamları görevlendiren Rip, Sara Lance, Ray Palmer ve Heat Wave gibi farklı yeteneklerden oluşan bir ragtag ekibini bir araya getirir. Ekip sürekli olarak üye kazanıp kaybetmesine rağmen, amaçları her zaman aynıdır: Kötülere geçit vermemek!

Oyuncular: Brandon Routh, Dominic Purcell, Caity Lotz, Nick Zano, Maisie Richardson-Sellers

Yönetmen: Glen Winter

24. Marvel's Daredevil (2015)

24. Marvel's Daredevil (2015)

Özet: Marvel evrenini daha yakından anlatan 'Daredevil', gündüzleri avukat, geceleri kanunsuz olan Matt Murdock'un hikayesini anlatıyor. Çocukken bir kazada kör olan Murdock, New York sokaklarında suçla savaşmak için Daredevil olarak gelişmiş duyularını kullanmaktadır. Murdock'un işi onun ceza adalet sistemine inanmasını gerektirse de, ikinci kişiliği bunu yapmaz ve onu Hell's Kitchen mahallesini ve çevresindeki toplulukları korumak için yasayı kendi kontrolüne almasına zorlar.

Oyuncular: Charlie Cox, Elodie Yung, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson

Yönetmen: Mark Steven Johnson

23. Luke Cage (2016)

23. Luke Cage (2016)

Özet: Bu cesur, aksiyon dolu drama, sabote edilmiş bir deneyin neden olduğunu ve süper güçlü olan Luke Cage'in (Mike Colter) evrimini anlatıyor. Süper kahraman Jessica Jones ile başarısız bir ilişkiden sonra Cage, Harlem, New York'ta sakin bir hayat kurmaya çalışır. Yol boyunca Cage, görmezden gelmek için çok çalıştığı geçmişiyle yüzleşmekten kaçamaz. 'Marvel's Luke Cage', Netflix orijinal 'Defenders' serisinin üçüncü dizisidir.

Oyuncular: Mike Colter, Simone Missick, Rosario Dawson, Alfre Woodard, Theo Rossi

Yönetmen: Paul McGuigan

22. The Defenders (2017)

22. The Defenders (2017)

Özet: Marvel'in en büyük dörtlüsü ayrı ayrı çalışıyor olsa da akıllarında tek bir ortak amaç var: New York'u kurtarmak! Kendi kişisel zorluklarıyla boğuşan Matt Murdock (Daredevil), Jessica Jones, Luke Cage ve Danny Rand (Iron Fist), yalnız çalışarak hedeflerine ulaşamayacaklarının farkına varırlar. Bu farkındalık onları ekip kurmaya ve Big Apple'ı kurtarmak için kahramanların kendi başlarına çalışmaya devam etmek yerine daha donanımlı bir süper grup olan The Defenders'ı kurmaya yönlendirir.

Oyuncular: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn Jones, Sigourney Weaver

Yönetmen: S.J. Clarkson

21. Titans (2018)

21. Titans (2018)

Özet: 'Teen Titans' serisinin farklı bir yaklaşımı olan bu dizi, DC Evreninin dört bir yanından genç kahramanları yaşlandıkça ve ait oldukları yeri buldukça hayatlarında neler değiştiğini anlatıyor. Garip bir gizeme sahip özel bir kız olan Dick Grayson ve Rachel Roth, Dünyayı cehenneme çevirecek bir komploya karışıyorlar. Starfire ve Beast Boy, birlikte taşıyıcı bir aile ve kötülüğe karşı savaşan kahramanlardan oluşan bir ekip olurken aynı zamanda onlara yardım ederler

Oyuncular: Brenton Thwaites, Anna Diop, Teagan Croft, Ryan Potter, Conor Leslie

Yönetmen ve Yaratıcılar: Akiva Goldsman, Greg Berlanti, Marc Haimes

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Loki (2021)

20. Loki (2021)

Özet: Adaletsizliğin Tanrısı Loki, 'Yenilmezler: Endgame'de yaşanan olaylardan sonra bir maceraya atılmak için kardeşinin gölgesinden gitmeye karar verir.

Oyuncular: Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku

Yönetmen ve Yaratıcı: Michael Waldron

19. Future Man (2017)

19. Future Man (2017)

Özet: Josh Futturman oldukça sıkıcı bir hayat sürmekte ve çalışmadığı zamanlarda da  zamanının çoğunu video oyunları oynayarak geçirmektedir. Ancak, dünyanın geri kalanının zorluğundan dolayı vazgeçtiği bir video oyununu bitirince işler değişir. Oyunu bitirdikten sonra, gelecekten gelen gizemli ziyaretçiler ortaya çıkar. Dünyayı tehlikeye atan bu ziyaretçileri alt edebilecek tek kişi Josh'tur. Zamanda yolculuk yaparken kendisine yardımcı olacak bir ekip kurar, Dünya'yı dünya dışı ziyaretçilerden kurtarmak için elinden gelen her şeyi yaparken çeşitli görevleri tamamlar.

Oyuncular: Josh Hutcherson, Eliza Coupe, Derek Wilson, Haley Joel Osment, Keith David

Yönetmen: Seth Rogen

18. The Flash (2014)

18. The Flash (2014)

Özet: 11 yaşında, annesi korkunç bir kazada ölünce ve masum babası onu öldürmekten suçlu bulununca Barry Allen'ın hayatı tamamen değişir. Annesinin ölümüyle ilgili gerçeği öğrenmeye olan bağlılığı, onu her yeni bilimsel gelişmeyi ve şehir efsanesini takip etmeye iter. En son takıntısı ise dünyayı değiştiren bir buluş olarak müjdelenen bir parçacık hızlandırıcısı bir patlamaya neden olur ve acayip bir fırtına yaratır, bu nedenle Barry'ye yıldırım çarpar. Dokuz ay sonra komadan süper hız gücüyle uyanır. Başkalarının özel güçlerini kötülük için kullandığını öğrendiğinde, eski gizemi çözmeye çalışırken aynı zamanda kendini masumları korumaya adar.

Oyuncular: Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Jesse L. Martin, Danielle Nicolet

Yönetmen: Andrés Muschietti

17. WandaVision (2021)

17. WandaVision (2021)

Özet: Normal bir banliyö hayatı yaşayan süper güçlü Wanda ve Vision, her şeyin göründüğü gibi olmadığından şüphelenmeye başlar.

Oyuncular: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Teyonah Parris, Kathryn Hahn, Kat Dennings

Yönetmen: Matt Shakman

16. Watchmen (2019)

16. Watchmen (2019)

Özet: Alan Moore ve Dave Gibbons'ın ünlü çizgi romanından uyarlanan 'Watchmen', orijinal hikayeden 34 yıl sonra Okla, Tulsa'da geçiyor. Yerel polis departmanına yapılan ve hayatta kalan sadece iki polisi iş başında bırakan ve beyazların üstünlüğünü savunan bir saldırının ardından, polislerin kimliklerini maskeler ardında saklamasına izin veren yasalar çıkarılır. Bu polislerden biri olan Angela Abar, Rahibe Gecesi kimliğini benimser ve kanunsuzların onlarca yıllık mirasıyla uğraşırken ırkçılarla savaşır.

Oyuncular: Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Jean Smart, Tim Blake Nelson

Yönetmen ve Yaratıcı: Damon Lindelof

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. DC's Stargirl (2020)

15. DC's Stargirl (2020)

Özet: Lise öğrencisi Courtney Whitmore, kötü adamları durdurmak için beklenmedik bir grup genç kahramana ilham verir.

Oyuncular: Brec Bassinger, Luke Wilson, Anjelika Washington, Amy Smart, Yvette Monreal

Yönetmen ve Yaratıcı: Geoff Johns

14. Superman ve Lois (2021)

14. Superman ve Lois (2021)

Özet: Dünyanın en ünlü süper kahramanı Clark Kent ve çizgi romanların yaratıcısı Lois Lane, süper kötülerle, canavarlarla ve uzaylı istilacılarla yıllarca karşı karşıya kaldıktan sonra, şimdiye kadarki en büyük zorluklarından biri ile karşı karşıya kalırlar: Çalışan bir anne ve bir baba olmakla uğraşmak!

Oyuncular: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Jordan Elsass, Alexander Garfin, Emmanuelle Chriqui

Yönetmen: Elizabeth Henstridge

13. Swamp Thing (2019)

13. Swamp Thing (2019)

Özet: Abby Arcane, bataklıkta yaşayan ölümcül bir virüsü araştırmak için Louisiana'daki Marais'e döner ve burada gözden düşmüş bilim adamı Alec Holland ile bir bağ geliştirir. Holland, trajik bir şekilde öldükten sonra, Abby bataklığın gizemlerini keşfeder ve gizemli bir yaratık kendisinin Holland olduğunu iddia ettiğinde Hollanda'nın ölü olmayabileceğini araştırmaya başlarlar.

Oyuncular: Crystal Reed, Andy Bean, Derek Mears, Virginia Madsen, Henderson Wade

Yönetmen: Wes Craven

12. Da Vinci's Demons (2013)

12. Da Vinci's Demons (2013)

Özet: Sonunda tüm zamanların en ünlü sanatçısı tarihteki efsanevi bir figüre dönüşür, ancak Leonardo da Vinci'nin insanüstü dehasını oluşturan yol, gerçeği araştırırken ve onu bastıranları ortaya çıkarmaya çalışırken çatışmalarla doludur. Gerçek mesleğini özlemektedir, ancak 25 yaşındaki da Vinci, annesinin yokluğu ve babasının küçümsemesiyle daha da sinirlenir. Rönesans Floransa'sının nihai özgür düşünürü olarak, kendi gerçekliğinin ve zamanının sınırları içinde yaşamak için mücadele eder. Hem dışlanmış hem de fikirleriyle övülen bir vizyon sahibi da Vinci, yalnızca geleceği görmeye değil, onu icat etmeye de başlar.

Oyuncular: Tom Riley, Laura Haddock, Elliot Cowan, Lara Pulver, Blake Ritson

Yönetmen ve Yaratıcı: David S. Goyer

11. Once Upon a Time (2011)

11. Once Upon a Time (2011)

Özet: Bu dizi, peri masalı efsanelerinin ve modern yaşamın çarpıştığı yeni bir dünyanın hikayesini anlatıyor. Emma Swan (Jennifer Morrison), on yıl önce vazgeçtiği çocuğu Henry aniden ortaya çıktığında, bir kefalet tahsildarı olarak rahat bir yaşam sürmektedir. Henry'yi eve götürdükten sonra Emma, ona göz kulak olmak için kasabada kalmaya karar verir ve Henry'nin yanılmış olmayabileceğinin farkına varırlar.

Oyuncular: Lana Parrilla, Robert Carlyle, Colin O'Donoghue, Andrew J. West, Gabrielle Anwar

Yönetmen: Adam Horowitz ve Eddy Kitsis

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. American Gods (2017)

10. American Gods (2017)

Özet: Eski mahkum Shadow Moon, karısının yakın zamanda trajik ölümüyle başıboş bırakılan, anlamadığı bir dünyada yaşamaktadır. Shadow'a koruması olarak bir iş teklif eden Bay Wednesday adlı kurnaz, karizmatik bir dolandırıcıyla tanıştıktan sonra hayatının değişmek üzere olduğunun farkına varır. Yolculukları başlarken Shadow, sihrin gerçek olduğu, Teknoloji ve Medya gibi Yeni Tanrıların artan gücü üzerinde korkunun büyüdüğü gizemli bir Amerika ile karşılaşır. Tehditle savaşmak için büyük bir planla Bay Wednesday, eski tanrıları kendilerini savunması ve kaybettikleri etkiyi yeniden inşa etmek için birleştirmeye çalışır.

Oyuncular: Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Pablo Schreiber, Bruce Langley

Yönetmen: David Slade

9. The Magicians (2015)

9. The Magicians (2015)

Özet: Brakebills Pedagoji Koleji'nde yüksek lisans öğrencisi olan Quentin Coldwater, gençliğinden beri büyülü fantezi dünyasına hayran kalmıştır. Ancak yaşı ilerledikçe Quentin ve 20'li yaşlardaki arkadaşları, çocukken okudukları büyülü dünyanın sadece gerçek olmadığını, aynı zamanda insanlık için tehlike oluşturduğunu keşfederler. New York'taki gizli bir okulda okurken, arkadaşlar okulun başına gelen bir felaketle başa çıkmak için mücadele ederler.

Oyuncular: Jason Ralph, Stella Maeve, Olivia Taylor Dudley, Hale Appleman, Arjun Gupta

Yönetmen: John Scott

8. Jessica Jones (2015)

8. Jessica Jones (2015)

Özet: Bu dizi, daha karanlık Marvel karakterlerinden biri olan Jessica Jones'un hayatının tarihini anlatıyor. Süper kahraman olarak kısa ömürlü kariyerine son verince, Jessica New York'a yerleşir ve Alias Investigations adlı kendi dedektiflik bürosunu açar. Travma sonrası stres sendromundan mustarip olan Jessica iyilik yapmak ister, ancak asıl ilgisi dünyayı kurtarmak değil, evini kurtarmak ve her günü kazasız atlatmaktır. 

Oyuncular: Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, Benjamin Walker

Yönetmen: S. J. Clarkson

7. Wayne (2019)

7. Wayne (2019)

Özet: Babasının ölümünden sonra, 16 yaşındaki iyi kalpli bir kanun kaçağı, babasının çalınan '79 Trans Am'ını geri almak için yeni arkadaşıyla birlikte yola çıkar.

Oyuncular: Mark McKenna, Ciara Bravo

Yönetmen ve Yaratıcı: Shawn Simmons

6. Godfather of Harlem (2019)

6. Godfather of Harlem (2019)

Özet: 1960'ların başında, kötü şöhretli bir suçlu olan Bumpy Johnson, bir zamanlar yönettiği mahalleyi 10 yıl hapis yattıktan sonra karmakarışık bir halde bulur. İtalyan mafyası tarafından kontrol edilen sokaklarda, Bumpy kontrolü yeniden kazanmak için Cenevizli suç ailesini ele geçirmek zorundadır.

Oyuncular: Forest Whitaker, Vincent D'Onofrio, Ilfenesh Hadera, Antoinette Crowe-Legacy, Nigel Thatch

Yönetmen: John Ridley

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Outlander (2014)

5. Outlander (2014)

Özet: Claire Randall, II. Dünya Savaşı'nda İngiliz Ordusunda hemşire olarak hizmet verdikten sonra, Oxford tarihçisi olarak yeni bir kariyeri dört gözle bekleyen bir MI6 subayı olan kocası Frank ile İskoçya'da ikinci bir balayının tadını çıkarmaktadır. Claire aniden özgürlüğünün ve hayatının tehdit altında olduğu gizemli bir dünyaya taşınır. Hayatta kalmak için, karmaşık bir geçmişe sahip olan güçlü bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenir.

Oyuncular: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton, Richard Rankin, Duncan Lacroix

Yönetmen ve Yaratıcı: Ronald D. Moore

4. Legion (2017)

4. Legion (2017)

Özet: David Haller, çocukken şizofreni teşhisi konmuş sorunlu genç bir adamdır. Bir psikiyatri kurumundan diğerine koşan David, 30'lu yaşlarının başında, Syd adında güzel ve sorunlu bir hastayla tanışır ve ona aşık olur. Onunla ürkütücü bir karşılaşmadan sonra, duyduğu seslerin ve gördüğü görüntülerin gerçek olabileceği şok edici olasılığıyla yüzleşmek zorundadır. 

Oyuncular: Dan Stevens, Aubrey Plaza, Rachel Keller, Jeremie Harris, Amber Midthunder

Yönetmen: Noah Hawley

3. Marco Polo (2014)

3. Marco Polo (2014)

Özet: 15 ya da 16 yaşlarında bir genç olan Marco Polo, ilk olarak babası ve amcasıyla tanışmış ve destansı bir maceraya atılmış, siyasi huzursuzluk ve kargaşa yoluyla binlerce kilometrelik araziyi geçerek Kubilay Han'ın sarayına ulaşmıştır. Savaş ve siyasi/cinsel entrikalarla dolu bu Netflix dizisi, Çin sarayında geçen yılları ve yolculukları gözler önüne seriyor.

Oyuncular: Lorenzo Richelmy, Michelle Yeoh, Benedict Wong, Joan Chen, Zhu Zhu

Yönetmen:  Joachim Rønning ve Espen Sandberg

2. Lost (2004)

2. Lost (2004)

Özet: Oceanic Flight 815'ten kurtulanlar, yemyeşil, gizemli bir adaya düştüklerinde rotadan 1.000 mil uzaktadırlar. Bu kurtulan insanlar hayatta kalmak için ellerinden geleni ardına koymayacaktır.

Oyuncular: Naveen Andrews, Nestor Carbonell, Emilie de Ravin, Michael Emerson, Jeff Fahey

Yönetmen: Jeffrey Jacob Abrams

1. The Mandalorian (2019)

1. The Mandalorian (2019)

Özet: Galaktik İmparatorluğun çöküşünden sonra, yalnız bir silahşor, kanunsuz galaksinin sınırlarına doğru yol alır.

Oyuncular: Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Omid Abtahi

Yönetmen ve Yaratıcı: Jon Favreau

Bu içerikler de ilgini çekebilir diye düşündüm:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın