Görüş Bildir
Haberler
Zangır Zangır Titretip Nefesinizi Kesecek Birbirinden Sürükleyici Aksiyon Dizileri

Zangır Zangır Titretip Nefesinizi Kesecek Birbirinden Sürükleyici Aksiyon Dizileri

Aksiyon genellikle farklı türlerle iç içe geçmiştir. Bu nedenle seyircilerin bazıları aksiyon türünü heyecan verici ve büyüleyici bulsa da, bir kısım bu türün çok abartılı ve göz yorucu olduğunu düşünüyor. Aksiyon türü, helikopterlerden sarkan, birden fazla silah çeken ve kötü yazılmış sloganlar atan kahramanlar da dahil olmak üzere, birçok renkli karakteri içinde barındıran bir tür olarak birçok izleyicinin favorisi olmayı başarmıştır. Biz de dram aşığı seyircileri aksiyon türüne bağımlı yapacak birbirinden sürükleyici dizileri derledik. Detaylar yazımızda!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Barry (2018)

1. Barry (2018)

IMDb: 8.4

Özet: Hayatının gidişatını sorgulayan tetikçi Barry Berkman (Bill Hader) Los Angeles'ta bir oyunculuk kursuna katılır. Filmde bir kara komedi ustası olarak betimlense de, Barry eklektik düşüncelere sahip bir karakterdir. Bu eklektik düşünceler Barry'nin yaptığı gösterileri zenginleştirir ve tüm izleyicileri kendine hayran bırakır. Ne kadar entelektüel olsa da Barry aslında soğukkanlı bir seri katildir.

Oyuncular: Bill Hader, Stephen Root, Sarah Goldberg

Yönetmenler: Hiro Morai, Bill Hader

2. Cobra Kai (2018)

2. Cobra Kai (2018)

IMDb: 8.6

Özet: Zor zamanlardan geçen Johnny Lawrence, geçmişteki günlerine geri dönebilmek için dövüş okulu Cobra Kai’yi yeniden açar ve yeni öğrencilerini eğitmeye başlar. Johnny Lawrence ve Daniel LaRusso arasındaki rekabet ise yeniden kızışır. Ancak daha sonra Cobra Kai'ın başına Johnny Lawrence'yı eğiten Cobra Kai'ın kurucusu geçer ve Johnny Lawrence ve Daniel LaRusso beraber olup Cobra Kai'a rakip olurlar.

Oyuncular: Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña

Yönetmenler: Josh Heald, Jon Hurwitz and Hayden Schlossberg

3. Carmen Sandiego (2020)

3. Carmen Sandiego (2020)

IMDb: 6.9

Özet: Yeteneklerini iyilik için kullanan usta bir hırsız olan Carmen Sandiego, dünyayı dolaşır ve bilgili yardımcılarının desteğiyle V.I.L.E.ın kötü planlarını bozar.

Oyuncular (Seslendirme Sanatçıları): Gina Rodriguez, Finn Wolfhard

Yönetmen: Jos Humphrey, Kevin Dart, Kenny Park

4. Black Lightning (2017)

4. Black Lightning (2017)

IMDb: 6.0

Özet: Jefferson Pierce daha genç bir adamken kanunsuz kılığına girmiş ve şehrinin sokaklarını korumuştu, ama o günleri geçmişte bıraktığını düşünüyordu. Ama durum böyle değildi. Ne pahasına olursa olsun adaleti sağlamaya kararlı bir öğrenci olan kızı Jennifer, bir sokak çetesiyle çalışmaya başladığında, Jefferson hayatın her zaman planlandığı gibi gitmediğini farkına varır, bu yüzden ailesini korumak için, bir kez daha Black Lightning'e dönüşmek için kolları sıvar.

Oyuncular: Cress Williams, China Anne McClain, Nafessa Williams, Christine Adams, James Remar

Yönetmen: Salim Akil

5. Person of Interest (2011)

5. Person of Interest (2011)

IMDb: 8.5

Özet: Öldüğü düşünülen eski CIA ajanı Reese ve milyarder yazılım dehası Finch, suçla mücadele eden bir ekip olarak güçlerini birleştiriyor. Finch'in, şiddet içeren suçlara karışacak kişileri belirlemek için görüntü tanımayı kullanan programından yararlanarak, suçları gerçekleşmeden önce durdurmak için Reese'in gizli operasyon eğitimi ile Finch'in para ve siber becerilerini birleştirir. Eski Ordu İstihbarat Destek Faaliyeti operatörü Sameen Shaw da bu süreçte bu çifte katılır.

Oyuncular: Jim Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Sarah Shahi, Amy Acker

Yönetmen: Jonathan Nolan

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Chuck (2007)

6. Chuck (2007)

IMDb: 8.2

Özet: Bilgisayar delisi Chuck Bartowski, hayati devlet sırlarıyla kodlanmış bir e-postayı açar ve bu da beynine büyük miktarda kritik bilgi indirmesine sebep olur. Chuck'ı yakalamak için can atan suikastçılar ve uluslararası teröristlerle, hükümetin en yeni ve en olası gizli ajanı Chuck'ı korumak için, Binbaşı John Casey ve ortağı CIA ajanı Sarah Walker kolları sıvar.

Oyuncular: Zachary Levi, Adam Baldwin, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez, Sarah Lancaster

Yönetmen: McG

7. Timeless (2016)

7. Timeless (2016)

IMDb: 7.6

Özet: Kötü niyetli bir grup geçmişi değiştirerek bildiğimiz dünyayı kötü bir duruma sokmaya çalıştığında, bir tarihçi olan Lucy, bir asker olan Wyatt ve bir bilim adamı olan Rufus, ortak bir çalışma yürütmek için işbirliği halinde tarihi kurtarmak için zamanda yolculuk yaparlar.

Oyuncular: Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm Barrett, Goran Visnjic, Paterson Joseph

Yönetmen: Greg Beeman

8. Kara Liste (2013)

8. Kara Liste (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Onlarca yıldır, eski hükümet ajanı Raymond 'Red' Reddington, dünyanın en çok aranan kaçaklarından biri olmuştur. Sonrasında profil uzmanı Elizabeth Keen ile çalışması şartıyla, gangsterler, casuslar ve uluslararası teröristlerden oluşan 'kara listesini' yakalamak için FBI ile çalışmayı kabul eder. Red'in gerçek amacı belirsizdir. Red, istese de istemese de Liz'e bir suçlu gibi düşünmeyi 'büyük resmi görmeyi' öğretmeye söz verir.

Oyuncular: James Spader, Diego Klattenhoff, Amir Arison, Hisham Tawfiq, Harry Lennix

Yönetmen: Joe Carnahan

9. Archer (2009)

9. Archer (2009)

IMDb: 8.6

Özet: Tatlı, kendine güvenen ve aşırı derecede yakışıklı olan Sterling Archer dünyanın en büyük casusu olsa da hala birbirlerinin kuyusunu kazan ve ihanet etmek için zaman kollayan arkadaşları ve meslektaşları ile sorunları vardır. 1940'ların Los Angeles'ında, Güney Amerika'nın ormanlarında veya Güney Pasifik'in tehlikeli adalarında geçen 'Archer', Sterling, Lana, Malory, Cheryl/Carol/Charlotte, Cyril karakterlerinin maceralarını anlatan bir aksiyon komedi dizisidir.

Oyuncular (Seslendirme Sanatçıları): H. Jon Benjamin, Aisha Tyler, Jessica Walter, Chris Parnell, Judy Greer

Yönetmen/Yaratıcı: Adam Reed

10. Legends of Tomorrow (2016)

10. Legends of Tomorrow (2016)

IMDb: 6.7

Özet: Zamanda yolculuk yapan Rip Hunter, geleceğin neler getireceğini gördükten sonra, gezegeni tehdit eden felaketi önlemek için kahramanların tek başına yeterli olmadığını fark eder. Hem kahramanları hem de kötü adamları görevlendiren Rip, Sara Lance, Ray Palmer ve Heat Wave gibi farklı yeteneklerden oluşan bir ragtag ekibini bir araya getirir. Ekip sürekli olarak üye kazanıp kaybetmesine rağmen, amaçları her zaman aynıdır: Kötülere geçit vermemek!

Oyuncular: Brandon Routh, Dominic Purcell, Caity Lotz, Nick Zano, Maisie Richardson-Sellers

Yönetmen: Glen Winter

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Boys (2019)

11. The Boys (2019)

IMDb: 8.7

Özet: Süper kahramanlar genellikle ünlüler kadar popüler, politikacılar kadar etkili ve hatta bazen tanrılar kadar saygı görüyor. Durum böyle olunca kahramanlar güçlerini iyiye kullanıyorlar. Peki ya kahramanlar haydut olup güçlerini kötüye kullanmaya başladığında ne olur? Süper güçlüler karşısında çaresiz kalınca, The Boys, süper kahramanları yöneten ve onların kirli sırlarını örtbas eden şirket Seven ve Vought hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmak için kahramanca bir arayışa girer.

Oyuncular: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott

Yönetmenler: Evan Goldberg ve Seth Rogen

12. Love, Death & Robots (2019)

12. Love, Death & Robots (2019)

IMDb: 8.4

Özet: Animasyonlu kısa öykülerden oluşan bu koleksiyon, bilim kurgu, fantezi, korku ve komedi gibi çeşitli türleri kapsıyor Birinci sınıf animasyon yaratıcıları, benzersiz ve içgüdüsel bir izleme deneyimi biçiminde büyüleyici hikayelere hayat veriyor. Animasyonlu antoloji serisi, alternatif tarihleri, kıyamet sonrası bir şehirde robotların hayatını ve süper akıllı yoğurdun dünyaya hükmetme planını araştıran hikayeler içeriyor.

Oyuncular (Seslendirme Sanatçıları): Fred Tatasciore, Scott Whyte, Nolan North

Yönetmen: David Fincher

13. The Umbrella Academy (2019)

13. The Umbrella Academy (2019)

IMDb: 8.0

Özet: 1989'da 43 bebek, bir gün açıklanamaz bir şekilde dünyaya gelir. Yedi çocuk, The Umbrella Academy'yi kuran ve 'çocuklarını' dünyayı kurtarmaya hazırlayan milyarder Sir Reginald Hargreeves tarafından evlat edinilir. Ancak gençlik yıllarında aile ve ekip dağılır. Dizinin geçtiği zaman ise grubun hayatta kalan altı üyesinin Hargreeves'in ölüm haberi üzerine yeniden bir araya geldiği şimdiki zaman. Babalarının ölümünün gizemi çözmek için bu altı kişi birlikte çalışacaklardır, ancak farklı kişilikler ve yetenekler, grubu yeniden birbirinden ayırır ve küresel bir kıyamet, başka bir felaketin de önünü açacaktır.

Oyuncular: Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan

Yönetmenler: Jeremy Webb, Ellen Kuras, Stephen Surjik

14. Sweet Tooth (2021)

14. Sweet Tooth (2021)

IMDb: 7.8

Özet: Kıyamet sonrası bir dünyada tehlikeli bir macerada, yarı insan ve yarı geyik olan bir çocuk, onu koruyan katı bir baba figürüyle yeni bir başlangıç arar.

Oyuncular: Christian Convery, Nonso Anozie, Adeel Akhtar, Stefania LaVie Owen, Dania Ramirez

Yönetmen: Jim Mickle

15. Lupin (2021)

15. Lupin (2021)

IMDb: 7.5

Özet: Bu dizi, dünyaca ünlü hırsız ve kılık değiştirme ustası Arsène Lupin hakkındaki klasik Fransız hikayesinin yepyeni karakterlerle günümüze uyarlıyor.

Oyuncular: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Nicole Garcia, Hervé Pierre

Yönetmenler: Louis Leterrier, Marcela Said, Ludovic Bernard, Hugo Gélin

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sky Rojo (2021)

16. Sky Rojo (2021)

IMDb: 7.8

Özet: Onları pazarlayan adamlardan ve yardımcılarından kaçan üç kadın, özgürlük arayışıyla çılgın bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer

Yönetmenler: Jesús Colmenar, Óscar Pedraza, David Victori, Albert Pintó, Javier Quintas, Eduardo Chapero-Jackson

17. Locke & Key (2020)

17. Locke & Key (2020)

IMDb: 7.4

Özet: Babalarının öldürülmesinin ardından, üç kardeş gerçeği büken anahtarlarla dolu bir eve taşınırlar.

Oyuncular: Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Laysla De Oliveira

Yönetmen: Mark Romanek

18. Narcos (2015)

18. Narcos (2015)

IMDb: 8.8

Özet: Bu dizi, Kolombiya'daki kokain ticaretinin yükselişini ve 80'lerin sonundaki uyuşturucu baronlarının sürükleyici gerçek hayat hikayelerini anlatıyor. Ayrıca uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın da aralarında bulunduğu kötü üne sahip ve güçlü kişileri hedef alan uyuşturucu rekabetinde kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdiği eylemler de ayrıntılı olarak anlatılıyor. Dünyanın en değerli emtialarından biri olan kokaini kontrol altına almak için çaba harcanırken, ilgili yasal, siyasi, polis, askeri ve sivil birçok varlık kendilerini bu karmaşa içinde buluyor.

Oyuncular: Nonso Anozie, Christian Convery, Aliza Vellani

Yönetmen: José Padilha

19. Jaguar (2021)

19. Jaguar (2021)

IMDb: 5.7

Özet: 1960'larda İspanya'da, Holokost'tan kurtulan bir kişi, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ülkeye kaçan yüzlerce Nazi'ye karşı adalet arayan bir grup ajana katılır.

Oyuncular: Blanca Suárez, Iván Marcos, Francesc Garrido, Adrián Lastra, Óscar Casas

Yönetmenler: Carlos Sedes, Jacobo Martínez

20. L.A.'s Finest (2019)

20. L.A.'s Finest (2019)

IMDb: 6.0

Özet: L.A.'s Finest, en son Miami'de bir uyuşturucu kartelini deviren ve geçmişini bir LAPD dedektifi olmak için geride bırakan Syd Burnett'i konu alıyor. Yeni ortağı Nancy McKenna, aynı karmaşık geçmişe sahip çalışan bir annedir. İkisi de geçmişleriyle yüzleşmek zorundadır. Los Angeles'taki tehlikeli suçlularla uğraşırken kuralları ve hız sınırlarını aşan Syd ve Nancy, hem sokaklarda hem de birbirlerinin hayatlarında çok önemli birer güç haline gelir.

Oyuncular: Jessica Alba, Gabrielle Union, Duane Martin

Yönetmen: Anton Cropper

Bu içerikler de ilgini çekebilir bence:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Özdemir

Person of Interest... aşkım...

özhan çınar

Person of Interest üstüne tanımam

Erhan Özdemir

Arka sokaklar nerde kardeşim