Görüş Bildir
Haberler
Ataol Behramoğlu 'Erdoğan'a Hakaret' Davasında Beraat Etti

Ataol Behramoğlu 'Erdoğan'a Hakaret' Davasında Beraat Etti

Usta şair Ataol Behramoğlu, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği sözler nedeniyle, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yargılanan yazar ve şair Ataol Behramoğlu hakkında beraat kararı verildi.

 Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuksuz sanık Ataol Behramoğlu katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşma öncesinde mahkemeye gelerek Behramoğlu'na destek verdi.

"Kimseye hakaret etmiyorum"

"Kimseye hakaret etmiyorum"

Duruşma, iddianamenin okunmasıyla başladı. İddianameye karşı savunması sorulan Behramoğlu, “Karşınızda başka koşullarda olmak isterdim. Tuhaf bir durum. Yazılan ifadelerde muhalefete daha ağır eleştiri var. Burada kimseye hakaret etmiyorum. Dikta, emir demektir; hakaret değil, bir siyasi terimdir. Bu yüzden suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Erdoğan’ın avukatı ise “Sanık, kalemi keskin bir şair ve yazar olmakla, iddianamende yer alan ifadelerle mağduru küçük düşürmeyi amaçlamıştır” iddiasında bulunarak ceza verilmesini talep etti.

Beraat etti

Beraat etti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Behramoğlu'nun sarf ettiği söylemlerin, cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olmadığını ve söylemlerin niteliği itibariyle ağır eleştiri ve temenni niteliğinde olduğu anlaşıldığını belirtti. Savcı bu nedenle Behramoğlu'nun beraatına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, Ataol Behramoğlu'nun üzerine atılı suçun yasal unsurlarını oluşmadığını belirterek beraatına karar verdi.

"Umudum pekişti"

"Umudum pekişti"

Duruşma sonrası konuşan Behramoğlu, “Verilen beraat kararı hukuka, ahlaka, akla, vicdana uygundur. Ben, ülkem adına umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Bu dava sonucunda, hukuka uygunluk bakımından umudum pekişmiştir” dedi.

Ne olmuştu?

Ataol Behramoğlu, 13 Nisan 2020 tarihinde Halk TV’deki programa telefon bağlantısıyla katılarak Türkiye’deki siyasi duruma ilişkin şu eleştirileri dile getirmişti:

“Türkiye’deki, tek adam diktasıdır. Budur yani. Türkiye bundan kurtulmadıkça, yani bütün felaketler gelip bizi bulacaktır. Bu felaketten kurtulsak bile sonuçta bir sıkıntıyı aşmak zorundayız. Özetle benim söyleyeceğim budur… Türkiye’de tek adam diktasının kurulmasına nasıl, tabii ki demokratik yollarla ama nasıl engel olamadınız, nasıl öngöremediniz. Herkesin gerçekten sorumluluğunun bilincinde olması, kabul etmesi, özeleştirisini yapması ve birlikte mücadele edilmesi lazım”

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Behramoğlu'nun, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın