Görüş Bildir
Haberler
Aşkları Ne Kadar Büyük Olsa da Mutlu Sonla Bitmeyip İzleyen Herkesi Gözyaşına Boğan Romantik Filmler

Aşkları Ne Kadar Büyük Olsa da Mutlu Sonla Bitmeyip İzleyen Herkesi Gözyaşına Boğan Romantik Filmler

Elif Ateş Dereli
24.02.2023 - 14:18 Son Güncelleme: 24.02.2023 - 15:15

Merhaba. Romantik filmlere hepimiz bayılırız. Bu tür filmlerde tutku, sevgi, heyecan ve hayatın bütün o tatlılığı vardır. Ancak her romantik filmin sonu mutlu bitmeyebiliyor. Bu içerikte karakterlerin aşkı ne kadar yakıcı ve büyük olsa da mutlu sonla bitmeyen filmler listelenmiştir.

Mendilleri hazırlayın. İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Never Let Me Go (2010)

1. Never Let Me Go (2010)

Kazuo Ishiguro'nun aynı adlı romanından uyarlanan film, başkalarının hayatlarını uzatmak adına organ bağışı için özel olarak yaratılmış bir grup genç klonun etrafında dönüyor. Film, aşkın gelişebileceği türden bir ortam değil ve karakterlerin çevrelerindeki dünyanın onların aşklarını umursamadığını, hatta onları insan olarak görmediğini keşfettiğini bize gösteriyor.

Yönetmen: Mark Romanek

Oyuncular: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield

2. Seven Pounds (2008)

2. Seven Pounds (2008)

Will Smith'in bu filmi Never Let Me Go'ya benzer bir konuyu ilginç bir şekilde ele alıyor ve gizemli ve her şeyi tüketen bir suçluluk duygusunun etrafında dönüyor. Yardım ettiği insanlardan birine aşık olmaya başladığında iyi sonun ufukta olduğunu ummaktan kendilerini alamıyorlar. Ancak film, hikaye boyunca etkileşimde bulunduğu insanlara organ bağışı yapmak için karakterin yaptığının onların yaşamlarına son vermek olduğunu ortaya koyuyor.Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson

3. Amour (2012)

3. Amour (2012)

Georges ve Anne seksenlik bir çifttir ve kültürlü, emekli müzik öğretmenleridir. Aynı zamanda bir müzisyen olan kızları, ailesiyle birlikte İngiltere'de yaşıyordur. Bir gün Anne felç geçirir ve çiftin aşk bağı ciddi şekilde sınanır.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

4. The English Patient (1996)

4. The English Patient (1996)

2. Dünya Savaşı'nın sonunda genç bir hemşire, ağır şekilde yanmış bir uçak kazası kurbanıyla ilgilenir. Adamın geçmişi, önemli bir aşk ilişkisine karıştığını ortaya çıkaran geri dönüşlerde gösterilir.

Yönetmen: Anthony Minghella

Oyuncular: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe

5. The Bridges of Madison County (1995)

5. The Bridges of Madison County (1995)

Fotoğrafçı Robert Kincaid, 1960'larda dört gün boyunca ev hanımı Francesca Johnson'ın hayatına giriyor. Film, klasik gezici bir fotoğrafçı ile tenha bir kırsal ev hanımı arasındaki kısave yasak bir aşk ilişkisine odaklanıyor.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moulin Rouge! (2001)

6. Moulin Rouge! (2001)

1890'larda Paris'te fakir bir bohem şair, kıskanç bir dük tarafından imrenilen güzel bir fahişeye ve gece kulübü yıldızına aşık olur. Başrollerini Nicole Kidman ve Ewan McGregor'un paylaştığı bu Baz Luhrmann müzikali, Bollywood tarzı müzik ve danstan ilham alıyor ve Satine ile Christian arasındaki samimi aşk hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

7. Message in a Bottle (1999)

7. Message in a Bottle (1999)

Bir kadın sahilde bir şişenin içinde trajik bir aşk mektubu bulur ve yazarının izini sürmeye kararlıdır. Hikaye, Garret ve Theresa arasındaki olan ilişki kadar, Garret ve rahmetli karısı hakkındadır.

Yönetmen: Luis Mandoki

Oyuncular: Kevin Costner, Robin Wright, Paul Newman

8. A Walk to Remember (2002)

8. A Walk to Remember (2002)

İki Kuzey Carolinalı genç olan Landon Carter ve Jamie Sullivan, Landon'un başı belaya girdikten ve toplum hizmeti yapmaya mahkum edildikten sonra bir araya gelir. Jamie ve Landon lisededir ve her ne kadar ilk başta aşık olma fikrini reddetseler de ikisi çok geçmeden umutsuzca birbirlerine aşık olurlar.

Yönetmen: Adam Shankman

Oyuncular: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

9. One Day (2011)

9. One Day (2011)

Üniversite mezuniyet gecesinde geceyi birlikte geçirdikten sonra Dexter ve Emma, hayatlarının neresinde olduklarını görmek için her yıl aynı tarihte gösterilir. O gün bazen birlikte olurlar, bazen olmazlar.

Yönetmen: Lone Scherfig

Oyuncular: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

10. The Notebook (2004)

10. The Notebook (2004)

Fakir ama tutkulu bir genç adam, zengin bir genç kadına aşık olur ve ona daha önce tatmadığı özgürlük hissini verir, ancak sosyal farklılıkları nedeniyle kısa sürede ayrılırlar.

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Titanic (1997)

11. Titanic (1997)

On yedi yaşındaki bir aristokrat kız, lüks ve talihsiz Titanik gemisinde kibar ama fakir bir sanatçıya aşık olur. Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet'i süperstarlığa taşıyan film, gösterime girdiğinde büyük bir sansasyon yarattı ve sinema tarihinin en büyük gişe rekorları kıran filmlerinden biri oldu.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

12. Brokeback Mountain (2005)

12. Brokeback Mountain (2005)

Ennis ve Jack, cinsel ve duygusal bir ilişki geliştiren iki çobandır. İkisi de kendi kız arkadaşlarıyla evlendiklerinde ilişkileri karmaşık bir hal alır. Şimdiye kadarki en dokunaklı romantik dramalardan biri olan Brokeback Mountain, 1960'larda bir yaz sırasında birbirlerine karşı hisleri alevlenen iki adamın hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

13. The Fault in Our Stars (2014)

13. The Fault in Our Stars (2014)

İki genç kanser hastası, Amsterdam'da münzevi bir yazarı ziyaret etmek için bir yolculuğa başlar. Filmde genç Hazel seyirciye ölümcül bir kanser hastası olarak hayatını anlatıyor ve film başından itibaren altını çizdiği bir trajedi duygusu kazanıyor.

Yönetmen: Josh Boone

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

14. Atonement (2007)

14. Atonement (2007)

On üç yaşındaki çaylak yazar Briony Tallis, ablasının sevgilisini işlemediği bir suçla suçlayınca birkaç kişinin hayatını geri dönülmez bir şekilde değiştirir.

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn

15. Love Story (1970)

15. Love Story (1970)

Farklı geçmişlere sahip bir erkek ve bir kız, nasıl yetiştirildiklerine bakılmaksızın birbirlerine aşık olurlar ve ardından bir trajedi başlar. Oliver ve Jenny çok farklı sosyal geçmişlere sahiptir, ancak bu onların aşık olmalarını engellemez. İlişkileri, Jenny'ye kanser teşhisi konduğunda işler değişir.

Yönetmen: Arthur Hiller

Oyuncular: Ali MacGraw, Ryan O'Neal, John Marley

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

16. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

İlişkileri kötüye giden bir çift, birbirlerinin hafızalarından sonsuza kadar silinmesi için tıbbi bir prosedüre tabi tutulur. Joel, kız arkadaşı Clementine'i aklından silmek için bir prosedür uygulamaya karar verir. Süreç boyunca, ilişkilerinin boyutu ortaya çıkar ve Joel, ona tekrar aşık olur.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

17. Casablanca (1942)

17. Casablanca (1942)

Alaycı bir gurbetçi olan  Amerikalı bir kafe sahibi, eski sevgilisi ve onun kaçak kocasının Fransız Fas'ında Nazilerden kaçmasına yardım edip etmemeye karar vermekte zorlanır.

Yönetmen: Michael Curtiz

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

18. Me Before You (2016)

18. Me Before You (2016)

Küçük bir kasabadaki bir kız, bakmakta olduğu felçli olan bir adamla beklenmedik bir bağ kurar. Aralarındaki ilişki adamın geri dönülemez bir karar vermesiyle trajik bir hal alır.

Yönetmen: Thea Sharrock

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

19. Blue Valentine (2010)

19. Blue Valentine (2010)

Film, modern bir evli çiftin ilişkisini zaman dilimlerine bölerek yıllar içindeki evrimlerinin grafiğini çiziyor. Film, ilk yarının tamamında sevimli bir havadayken ikinci yarının tamamı boyunca izleyeni ağlatan türden.

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman

20. La La Land (2016)

20. La La Land (2016)

Los Angeles'ta kariyerlerinde önemli başarılar kazanan bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili özlemlerini uzlaştırmaya çalışırken birbirlerine aşık olurlar.

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. A Star Is Born (2018)

21. A Star Is Born (2018)

Bir müzisyen, genç bir şarkıcının şöhret kazanmasına yardımcı olurken, yaşı ve alkol bağımlılığı kendi kariyerini düşüşe sürükler.

Yönetmen: Bradley Cooper

Oyuncular: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

22. Five Feet Apart (2019)

22. Five Feet Apart (2019)

Kistik fibrozlu bir çift genç hastanede buluşur ve birbirlerine aşık olurlar, ancak hastalıkları yakın fiziksel temastan kaçınmaları gerektiği anlamına gelir.

Yönetmen: Justin Baldoni

Oyuncular: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias

23. Remember Me (2010)

23. Remember Me (2010)

Anne babası kardeşinin intiharının ardından ayrılan Tyler ve annesinin cinayetine tanık olduğundan beri her gününü dolu dolu yaşayan Ally birbirlerine aşık olurlar ve aşkları trajik ve romantik anlarla doludur.

Yönetmen: Allen Coulter

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund

24. Adrift (2018)

24. Adrift (2018)

Gerçek bir hayatta kalma hikayesi olan filmde, genç bir çiftin şans eseri karşılaşmaları onları önce aşka, ardından tarihin en yıkıcı kasırgalarından biriyle karşı karşıya kalırken hayatlarının macerasına götürür.

Yönetmen: Baltasar Kormákur

Oyuncular: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

25. Revolutionary Road (2008)

25. Revolutionary Road (2008)

1950'lerin ortalarında Connecticut'ın bir banliyösünde yaşayan genç bir çift, iki çocuğunu büyütmeye çalışırken kişisel sorunlarıyla yüzleşmek için mücadele eder.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Christopher Fitzgerald

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerin sonunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın