Görüş Bildir
Haberler
Başrol Oyuncusunun Dış Ses Olduğu ve Filmin Hikayesini İzleyenlere Anlattığı Filmler

Başrol Oyuncusunun Dış Ses Olduğu ve Filmin Hikayesini İzleyenlere Anlattığı Filmler

Merhabalar. Filmler, izleyicinin film süresince gerçekliği unutabilmesine ve kendilerini o dünyaya ve karakterlerin yaşamlarına tamamen kaptırabilmesine doğru oranla başarılı sayılır. Seyirci izledikleri filmle tamamen meşgul değilse onu izlemenin ne anlamı var? Bazı hikayelerde tam da bu yüzden bir dış ses gereklidir. Özellikle detaylı bir olay örgüsü varsa izleyicinin hikayenin dünyasında neler olup bittiğini anlamasına yardımcı olabilir. Bu içerikte karakterlerin hikayeyi anlattığı filmleri derledim. Filmlerde anlatım sevenlere duyurulur. 

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Warm Bodies (2013)

1. Warm Bodies (2013)

Son derece sıra dışı bir zombi olan R, hâlâ hayatta olan Julie adındaki bir kızı saldırıdan kurtarır. Birbirlerine zıt olan ikili, tüm cansız dünyayı değiştirebilecek olayları harekete geçiren bir ilişki kurar.

Yönetmen: Jonathan Levine

Oyuncular: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich

2. The Sandlot (1993)

2. The Sandlot (1993)

1962 yazında kasabaya yeni gelen bir çocuk, genç bir beyzbol dahisi ve onun kabadayı takımının kanatları altına alınır ve bu da pek çok macerayla sonuçlanır. Yaz boyunca Scotty, beyzbolun inceliklerini ve güçlü çocukluk arkadaşlıklarının önemini takdir etmeye başlar.

Yönetmen: David Mickey Evans

Oyuncular: Tom Guiry, Mike Vitar, Art LaFleur

3. Zombieland (2009)

3. Zombieland (2009)

Ohio'daki ailesine ulaşmaya çalışan utangaç bir öğrenci, son Twinkie'yi arayan silahlı bir yaralı ve bir eğlence parkına gitmeye çalışan iki kız kardeş, zombi dolu Amerika'da güçlerini birleştirir. Zombieland'da karakterler birbirlerine yalnızca gittikleri şehirlerin adlarıyla hitap ederler.

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson

4. A Christmas Story (1983)

4. A Christmas Story (1983)

1940'lı yıllarda Ralphie Parker adındaki genç bir çocuk, anne babasını, öğretmenini ve Noel Baba'yı Red Ryder Range 200 Shot BB silahının gerçekten mükemmel bir Noel hediyesi olduğuna ikna etmeye çalışır. BB silahıyla oynama fantezilerinden bir alışveriş merkezinde Noel Baba tarafından kovulmaya kadar Ralphie bize hikayesini coşkuyla anlatıyor. 

Yönetmen: Bob Clark

Oyuncular: Peter Billingsley, Melinda Dillon, Darren McGavin

5. Double Indemnity (1944)

5. Double Indemnity (1944)

Los Angeles'ta bir sigorta temsilcisi, çekici bir ev hanımının onu bir sigorta dolandırıcılığı ve cinayet planına sokmasına izin verir ve bu da bir sigorta müfettişi olan meslektaşının şüphesini uyandırır.

Yönetmen: Billy Wilder

Oyuncular: Fred MacMurray, Barbara Stanwyck, Edward G. Robinson

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Trainspotting (1996)

6. Trainspotting (1996)

Edinburgh uyuşturucu ortamına derinden dalmış olan Renton, uyuşturucunun cazibesine ve arkadaşlarının etkisine rağmen ortalığı temizlemeye ve oradan çıkmaya çalışır. Ancak bu uyuşturucu ve alkol varlığıyla yolculuk onun için kolay olmuyordur.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller

7. Deadpool (2016)

7. Deadpool (2016)

Marvel Comics'in en sevilen anti-kahramanına dayanan Deadpool, eski bir Özel Kuvvetler ajanı ve paralı asker olan Wade Wilson'ı konu alıyor. Kendisini hızlandırılmış iyileştirme güçleri ve deforme olmuş bir cilde sahip bırakan insanlık dışı deneylere tabi tutulduktan sonra yakışıklılığını çalan adamın izini sürüyor.

Yönetmen: Tim Miller

Oyuncular: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller

8. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

8. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Bir soygun sırasında bir aktörle karıştırıldıktan sonra, Harry adlı bir New York hırsızı, potansiyel bir film rolü için özel bir gözetmen altında eğitim alması için Hollywood'a gönderilir. Harry lise aşkıyla karşılaştığında, üçü gerçek bir cinayeti araştırmanın peşine düşer.

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan

9. Memento (2000)

9. Memento (2000)

Christopher Nolan'ın ilk uzun metrajlı filmi Memento, artık yeni anılar inşa edemeyen eski sigorta müfettişi Leonard'ın hayatını anlatıyor. En son hatırladığı şey karısının öldürülmesidir, bu yüzden parçaları bir araya getirmek ve karısını kimin öldürdüğünü bulmak için yola koyulur. 

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

10. Gone Girl (2014)

10. Gone Girl (2014)

Nick Dunne, beşinci evlilik yıldönümünde karısı Amy'nin kayıp olduğunu bildirir. Ülke çapındaki medya çılgına dönerken ve polis ona baskı yaparken, Dunne'ın mutlu evlilik portresi iyi adam kişiliğiyle birlikte parçalanmaya başlar. Halkı karısına ne olduğunu gerçekten bilmediğine ikna etmek için elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen kanıtlar aksini söyler.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Wolf of Wall Street (2013)

11. The Wolf of Wall Street (2013)

Film, Jordan Belfort'un lüks bir hayat yaşayan zengin bir borsacıya yükselişinden suç, yolsuzluk ve federal hükümetle ilgili düşüşüne kadar gerçek hikayesine dayanmaktadır.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

12. Big Fish (2003)

12. Big Fish (2003)

Edward Bloom yıllar boyunca oğlu Will'e hep aynı hikâyeyi anlatmıştır: Will'in doğduğu gün, o yakalanması mümkün olmayan dev bir balığı yakalıyordur. Babası bu hikâyeyi Will'in düğün töreninde de anlatınca ilişkileri gerilir ve üç yıl boyunca birbirleriyle hiç konuşmazlar.

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup

13. American Beauty (1999)

13. American Beauty (1999)

Filmi orta sınıf bir Amerikan ailesinin içinde bulunduğu çöküntü ve dağılmayı konu alıyor. Lester, kızıyla ve orta yaş bunalımındaki karısıyla iletişim kurmakta başarısızlığa uğrayan, rutin yaşamından tiksinerek yaşlanan bir babadır.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

14. The Princess Bride (1987)

14. The Princess Bride (1987)

Evde hastayken, genç bir çocuğun büyükbabası ona, gerçek aşkıyla yeniden bir araya gelme arayışında çok sayıda engel, düşman ve müttefikle karşılaşan bir çiftçi çocuğundan korsana dönüşmenin hikayesini okur.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Cary Elwes, Mandy Patinkin, Robin Wright

15. Goodfellas (1990)

15. Goodfellas (1990)

Henry Hill'in ve mafyadaki hayatının hikayesini anlatan film, karısı Karen Hill ve İtalyan-Amerikan suç örgütündeki mafya ortakları Jimmy Conway ve Tommy DeVito ile olan ilişkisini anlatıyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. American Psycho (2000)

16. American Psycho (2000)

Zengin bir New York City yatırım bankacılığı yöneticisi olan Patrick Bateman, şiddetli ve haz dolu fantezilerini derinlemesine araştırırken alternatif psikopatik egosunu iş arkadaşlarından ve arkadaşlarından gizler.

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas

17. Apocalypse Now (1979)

17. Apocalypse Now (1979)

Vietnam'da görev yapan bir ABD ordusu subayı, kendisini tanrı olarak gören dönek bir Özel Kuvvetler albayını öldürmekle görevlendirilir.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall

18. Stand by Me (1986)

18. Stand by Me (1986)

Bir yazar, arkadaşlarından birinin ölümünden sonra, kayıp bir çocuğun cesedini bulmak için arkadaşlarıyla yaptığı çocukluk yolculuğunu anlatır.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman

19. The Shawshank Redemption (1994)

19. The Shawshank Redemption (1994)

Film, masumiyet iddialarına rağmen karısını ve onun sevgilisini öldürmekten Shawshank Eyalet Hapishanesinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bankacı Andy Dufresne'nin hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

20. The Punisher (2004)

20. The Punisher (2004)

Gizli görevdeki bir FBI ajanı, kanunsuz bir adam haline gelir ve bir toplantıda tüm ailesini katleden yozlaşmış iş adamından intikam almak için harekete geçer.

Yönetmen: Jonathan Hensleigh

Oyuncular: Thomas Jane, John Travolta, Samantha Mathis

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Help (2011)

21. The Help (2011)

1960'ların sivil haklar hareketi sırasında gelecek vadeden bir yazar, Afro-Amerikan hizmetçilerin yanlarında çalıştıkları beyaz ailelere bakış açılarını ve her gün çektikleri zorlukları ayrıntılarıyla anlatan bir kitap yazmaya karar verir.

Yönetmen: Tate Taylor

Oyuncular: Viola Davis, Emma Stone, Octavia Spencer

22. Watchmen (2009)

22. Watchmen (2009)

Eski süper kahramanların var olduğu 1985'te, bir meslektaşının öldürülmesi, kanunsuz Rorschach'ı kendi genişleyen soruşturmasına göndererek bildiğimiz tarihin akışını tamamen değiştirebilecek bir şeyi ortaya çıkarır.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Carla Gugino

23. Juno (2007)

23. Juno (2007)

Planlanmamış bir hamilelikle karşı karşıya kalan sıra dışı bir genç kadın, doğmamış çocukla ilgili özverili bir karar verir. Filmde Elliot Page, planlanmamış bir hamilelikle ve onu yetişkin yaşamının baskılarına maruz bırakan olaylarla yüzleşen bağımsız fikirli bir genç karakteri canlandırıyor.

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: Elliot Page, Michael Cera, Jennifer Garner

24. The Lovely Bones (2009)

24. The Lovely Bones (2009)

1973 yılında, 14 yaşındaki lise birinci sınıf öğrencisi Susie Salmon, fotoğrafçı olma hayali kurar. Ancak o çok genç yaşta öldürülür. Film ailesini 'araftan' izleyen ve katilinden intikam almakla ailesinin iyileşmesine izin vermek arasında kalan bir kızı konu alıyor.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Saoirse Ronan

25. Cheaper by the Dozen (2003)

25. Cheaper by the Dozen (2003)

Tom Baker hayallerindeki iş olan futbol koçluğu teklifi almıştır. Bu sırada karısı da hayallerine kavuşarak kitabını yayımlatmıştır. Karısı kitabının tanıtım işleri için evden uzaklaştığında Tom, aynı anda hem futbol takımını idare etmenin hem de 12 çocuklu evin düzenini korumanın üstesinden gelmekte zorlanır.

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Steve Martin, Bonnie Hunt, Hilary Duff

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerden hangilerini seviyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın