Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan ve Davutoğlu Cumartesi Akşamı Görüşmüş

Erdoğan ve Davutoğlu Cumartesi Akşamı Görüşmüş

ATKN
23.03.2015 - 16:26 Son Güncelleme: 23.03.2015 - 17:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu 21 Mart akşamı İstanbul’da yüz yüze görüştü. Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi verilmezken, görüşme talebinin Cumhurbaşkanı'ndan geldiği ve Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı’daki evinde yapıldığı bildirildi.

Arınç'ın eleştirileri

21 Mart Cumartesi günü öğle saatlerinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı’nın ‘İzleme heyetini doğru bulmuyorum’ sözlerini eleştirmiş ve “Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım' beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sorumluluk hükümetin üstündedir” demişti.

Bülent Arınç’ın bu sözleri üzerine gözler Erdoğan ve Davutoğlu’na gözler çevrildi. Denizli’de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında bu konulara girmedi. İstanbul’da partisinin Nevruz şöleninde partililere hitap eden Başbakan Davutoğlu da sessiz kaldı.

Denizli’deki tören sonrasında İstanbul’a dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam Başbakan Davutoğlu ile İstanbul Kısıklı’da bir araya geldi. Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. 

22 Mart Pazar günü ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, açıklamalarının ardından hükümet üyeleriyle veya Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüp görüşmediği soruldu. Arınç eleştirilerini sürdürdü:

'Biz her zaman görüşürüz. Gazetecilerin, basınımızın 'bir ayrılık mı, bir farklılık mı var' diye sormasını garip karşılamam. Olan bitenler herkesin gözü önünde oluyor. Ama ben hükümet üyesiyim, benim bir Başbakanım var ve bu hükümet yedi aydan beri ülkeyi yönetiyor. İnşallah iki ay sonra seçimlere gideceğiz. 7 Haziran'dan sonra da yine Sayın Davutoğlu'nun liderliğinde hükümetimiz görevine devam edecek. Dolayısıyla ben hem kendim hem de bir bakan olarak hükümetimizin Başbakanı Sayın Davutoğlu'nu yıpratacak, kamuoyunda yıpranmasına yol açabilecek her türlü tehlikeye karşı savunurum.'

AA - Al Jazeera Turk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0