Görüş Bildir
Haberler
Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Müge Kakşi
27.08.2021 - 13:47

Ülkemizde milyonlarca araç sahibini ilgilendiren konulardan biri de araç muayenesi oluyor. İlgili kanunlarca belirlenmiş olan ve trafiğe çıkan tüm motorlu veya motorsuz taşıtların kontrolü için yapılan araç muayenesi TÜVTÜRK muayene istasyonları tarafından yapılmaktadır. Ayrıca araç muayenesini yaptıracak vatandaşlar online olarak randevularını aldıktan sonra muayeneye gitmeden önce istenilen resmi evrakları yanında bulundurmalıdır. Peki,  araç muayenesi için gerekli evraklar nelerdir? Araç muayenesinde gereken tüm evrakların listesini haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. maddesi ile belirlenmiş trafiğe çıkan tüm taşıtların trafiğe çıkmak için uygun şartlarda olup olmadığının kontrol edilmesine araç muayenesi denilmektedir. Yılın belli dönemlerinde yaptırılması gereken araç muayenesi için öncelikle TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarından randevu alınır. Randevu günü ise aracın muayene olabilmesi için belli başlı evrakların götürülmesi zorunludur. Araç muayenesi için gerekli olan tüm evrakları ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

ARAÇ MUAYENESİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELERDİR?

Araç muayene randevunuzu online olarak aldığınızda muayene günü giderken yanınızda bazı belgeleri götürmeniz gerekmektedir. Araç muayenesi için gerekli belgeler şunlardır;

  • Ruhsat (Trafik Tescil Belgesi ve Motorlu Araç Trafik Belgesi)

  • Satış ve devirlerde, Tescil Belgesi noter tarafından alındığından yenisi düzenlenene kadar, noter tarafından verilen “EK-44 Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge”

  • Trafik Sigortası

  • Vekalet Durumu

  • T.C Kimlik No’sunu gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport

  • LPG/CNG’li Araçlarda tankın üzerinde yer alan bilgi etiketindeki bilgilerin okunur şekilde olması ve LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde “Montaj Tespit Raporu” ve “Gaz Sızdırmazlık Raporu” araç muayenesinde gerekli olan belgelerdendir.

Bu belgeleri hazırlayarak TÜVTÜRK resmi web sitesi üzerinden aldığınız online randevuya zamanında giderek araç muayenenizi yaptırabilirsiniz.

ARAÇ MUAYENESİNDE YAPILAN KONTROLLER NELERDİR?

  • Araç muayenesi yapılırken aracın iç sistemleri ve araçta bulundurulması gereken ekipmanlar kontrol edilmektedir.

  • Aracın iç sistemleri arasında fren sistemleri, farları (aydınlatması vs.), direksiyonu, dışarıdan ve içeriden görünüş özellikleri, lastikleri, süspansiyon sistemleri, aracın gürültü seviyesi, plakası ve şasisi kontrol edilmektedir.

  • Araçta bulundurulması gereken ekipmanlar arasında ise ilk yardım çantası, reflektör, yangın söndürme cihazı ve stepne de kontrol ediliyor.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın