Görüş Bildir
Haberler
Apple’ın Piyasa Değeri 2020’de 3.4 Trilyon Dolara Çıkabilir

Apple’ın Piyasa Değeri 2020’de 3.4 Trilyon Dolara Çıkabilir

İçeriğin Devamı Aşağıda

Analistler Apple’ın 2020’de piyasa değerini 3.4 trilyon dolara çıkarmasının mümkün olduğunu öngördü.

Analistler, piyasa değeri 791 milyar 920 milyon dolar seviyesinde bulunan ve dünyanın en değerli şirketi konumundaki Apple’ın 2020’de piyasa değerini 3.4 trilyon dolara çıkarmasının mümkün olduğunu öngördü.

Yatırım bankası Morgan Stanley’nin analisti Katy Huberty Apple’ın en değerli teknoloji platformu olduğunu ve insanları kendine bağlayacak güçlü bir ekosisteme sahip olduğunu söyledi.

Bir yıl içinde şirketin piyasa değerinin 1 trilyon dolara çıkmasının mümkün olduğunu, 9 Mart’ta gerçekleşecek toplantıda detayları açıklanacak akıllı saatin Apple tutkunlarını tatmin etmesi durumunda hisse fiyatlarının artacağı aktarıldı.

Huberty, 2020 yılında Apple ürünlerinin piyasa değerinin 3.4 trilyona ulaşacağını aktardı. Bu düşüncesini insanların nasıl zaman geçirdiğine dayandırdığını belirten analist, Apple’ın kullanıcıların zamanının yüzde 33’ünü kapladığını ilerleyen yıllarda yüzde 75’i daha kazanacağını kaydetti.

Huberty, bir kullanıcının iPhone aldığında, iPad, Mac ve Apple piyasaya ne çıkartırsa o ürünü almaya devam ettiğini belirtti. İnsanların Apple’ı kullanarak geçirdiği zamanı arttırmasını sağlayacak en önemli ürünlerin giyilebilir kategorisine girenler olacağını, Apple’ın bu konuda iWatch’la iddiasını ortaya koyduğunu kaydetti.

Huberty’nin bu tahmininde etkili olan bir diğer konu ise sektörde büyük heyecan uyandıran Apple’ın otomobil sektörüne gireceği haberleri. Huberty Apple’ın iCar’ı üreteceğini de göz önüne alarak piyasa değeri beklentisini açıklamış görünüyor.

Huberty Apple’ın giyilebilir teknoloji veya otomobil sektöründeki tüm payları toplayacağını iddia etmiyor, yalnızca şirketin bu sektörlerde de büyük başarı elde edebileceğine inandığını belirtiyor.

  • Kaynak: Fortune Türkiye
Kaynak: http://www.fortuneturkey.com/applein-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0