Görüş Bildir
Haberler
Antalya’nın Gözdesi Doğal Güzellikleriyle Dünyaca Ünlü Manavgat Şelalesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Antalya’nın Gözdesi Doğal Güzellikleriyle Dünyaca Ünlü Manavgat Şelalesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeter Şirin
09.08.2022 - 16:31

Türkiye’de eşsiz doğal güzelliğe ve bir çok canlıya ev sahipliği yapan Manavgat Şelalesi, Manavgat nehri üzerinde bulunuyor. Şelalenin yaz kış fark etmeksizin ziyaretçisi hiç eksik olmuyor özellikle yazın ziyaret sebebi daha çok serinlemek için diyebiliriz. 4 metrelik bir falezden aşağıya doğru akmasına rağmen geniş bir alana döküldüğü için oluşan görsel şöleni izlemek için binlerce insan antik ismi ‘Melas’ olan Manavgat’a geliyor. Şelale hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız hadi bize katılın. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manavgat Şelalesi Hakkında

Manavgat Şelalesi Hakkında

Manavgat Nehri Toroslar dağından çıkarak Antalya üzerinden Akdeniz'e dökülen 93 km uzunluğunda bir nehirdir. Nehrin güneybatıya yönelmesi ve dik kanyonlar arasından dökülmesi Manavgat Şelalesini oluşturuyor.

Alabalık, sazan, kefal, levrek, karabalık, ördek, kaz, yalıçapkını gibi değişik türlerde balıkçıllar, martılar gibi birçok canlıya ev sahipliği yapan Manavgat Nehri, söğüt, çınar, kavak, dut, karacaağaç gibi birçok ağaç türüne ve zengin bir bitki çeşitliliğine de sahip. Ayrıca, tüm bu doğal güzelliklerin içinde macera ve adrenalin sevenlerin nehrin belirli etaplarında rafting ve kano gibi çeşitli doğa sporları yapabilme imkanı da bulunuyor.

Akımı düzenli olduğu için nehrin ve şelalenin yanına turistik amaçlı işletmeler kurulmuş, isteyenin kamp isteyenin de yürüyüş yaparak Manavgat’ın bütün güzelliklerini görme fırsatı buluyor.

Manavgat Şelalesinde Neler Yapabilir?

Rafting

Rafting

Manavgat nehri üzerinde rafting yapabilir, doğa yürüyüşü gerçekleştirebilir, jeep eşliğinde harika bir safari ile çevreyi keşfedebilirsiniz.

Rafting yapmak isteyenler için çeşitli tur düzenleyen seyahat acenteler bulunuyor. Bütün yolculara gereken uyarıları yapılıp bütün güvenlik önlemleri alınarak başlama noktasına geliniyor. Rafting başlama noktası Köprülü Kanyon. Önceden belirlenen mola yerlerinde fotoğraf çekebilir, yüzebilirsiniz. Eğer siz çekim yapamazsanız üzülmeyin, acenteler rafting süresi boyunca çekim yaptıkları için daha sonra isteyebilirsiniz. Öğlen yemeği ve içecek molaları bulunan bu sürede size sadece Manavgat Şelalesinin keyfini çıkarın.

Sevdiklerinize Hediye Alabilirsiniz

Sevdiklerinize Hediye Alabilirsiniz

Şelalenin yanında hediyelik eşya dükkanları, büfe, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz ve karşılayabileceğiniz yerler de bulunuyor.

Köprüye Kilit Asmak

Köprüye Kilit Asmak

Şelalede yapılan bir ritüel var diyebiliriz. Buraya gelen sevgililer birbirlerine olan sevgilerini bağlılıklarını göstermek için asma kilit asıp anahtarlarını ise suya atıyorlar. Bir çok ülkede ve şehirde karşılaşacağınız bu yaygın inanış genellikle köprülerde ve nehir kenarlarında karşımıza çıkıyor. Manavgat Şelalesi de asma kilitlerden nasibini almış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şelale Manzaralı Yemek Yemek

Şelale Manzaralı Yemek Yemek

Manavgat Şelalesi'nin muhteşem güzelliğinin yanında doğası ve balıklarıyla da etkileyici. Bu mutlaka görülmesi gereken doğallığın karşısında keyifle yemek yiyebileceğiniz ya da içeceğinizi yudumlayabileceğiniz işletmeler bulunmakta. Buraya kadar gelmişken alabalık yemeyi unutmayın.

Manavgat Manzaralı Mekan Önerileri

Keyf-i Bahçe Restoran

Keyf-i Bahçe Restoran

Manavgat manzarasına karşı ister kahvaltı isterseniz yemek yiyebileceğiniz bir yer. Siz yemek yerken çocukların oynaması için kum havuzu bulunuyor.

Adres: Çayyazı, 07600 Manavgat/Antalya

Açılış-Kapamış Saati: 08:30-00:00

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: ‘Bülent Bey ve eşi şahane, kahvaltı, ızgaralar harika sunum. Sessiz sakin kafa dinlenecek yer’

Çoraman Alabalık Çiftliği ve Piknik Alanı

Çoraman Alabalık Çiftliği ve Piknik Alanı

Alabalık ve diğer balık çeşitleri ile ziyaretçisi eksik olmayan bir mekan. Bir kez gelen buranın müdavimi oluyor.

Adres: Büyük Şelale Mevki Sarılar Yol, Kavşağı, 07600 Manavgat/Antalya

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: ‘Güzel bir mekan ilgi alakaları gerçekten iyi sıcak bir aile ortamında kendi evinizde ki gibi bir karşılama ile lezzete muhteşem kesinlikle balığı ızgarada tatacaksınız teşekkürler herşey için…’

Çatalağzı Köy Kahvatlısı

Çatalağzı Köy Kahvatlısı

Manavgat'ı keşfetmeden önce enerji toplamak için sabah kahvaltısıyla ünlü bu mekana uğramayı unutmayın.

Adres: Sarılar Mahallesi, İstiklal Caddesi No:9, 07600 Manavgat/Antalya

Açılış-Kapanış Saati: 08:00-17:00

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: ‘Her sene ailece gittiğimiz bir kahvaltı yeri bulunduğu konumu yeri kahvaltıları çok güzel servis yapan kişiler güler yüzlü fiyatlar şuan ki artışlara göre makul herkese tavsiye ederim . Manavgat şelalesine de çok yakın.’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taş Konak Restoran

Taş Konak Restoran

İşletmenin salaş görüntüsüne aldanmayın, yemekleri oldukça lezzetli. Manavgat Nehri manzarası iştahınızı daha da arttıracak. Melahat hanım başta olmak üzere bütün personel çok ilgili.

Adres: Şelale, Irmak Halı Saha yanı, 07600 Manavgat/Antalya

Açılış-Kapanış Saati: 09:00-00:00

Google Harita Konumu için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: ‘Nehir kenarında, atmosferi keyif verici.’

Manavgat Paşa Kahvaltısı

Manavgat Paşa Kahvaltısı

Görünce kahvaltısının neden bu kadar beğenildiğini anlayacaksınız. Kahvaltının yanı sıra ev yemekleri de çok beğeniliyor.

Adres: Ters Ev karşısıı, Büyük şelale yolu üzeri istiklal cad, 07600 Manavgat/Antalya

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu: ‘Küçük yerler hep lezzetli olur derlerdi de inanmazdım gerçekten öyleymis ellerinize sağlık ev yemekleriniz bir harikaydı tekrar görüşmek dileğiyle’

Camekan Restaurant Manavgat

Camekan Restaurant Manavgat

Rafting yapanların yemek molası için tercih ettiği mekan bütün Manavgat ziyaretçilerini bekliyor.

Adres: Şelale, Manavgat Çayı, 3545. Sk., 07600 Manavgat/Antalya

Açılış- Kapanış Saati: 08:00-23:00

Google Harita Konumu için tıklayın 

Ziyaretçi Yorumu: ‘Yaz sıcağında serin yayla havasi, lezzetli kahvalti ve harika manzara😎’

Manavgat Şelalesi Nerededir?

Manavgat Şelalesi Nerededir?

Antalya’nın aynı isimli ilçesinde bulunan Manavgat Şelalesi Antalya merkeze 72 km, Alanya merkeze 60 km, Side ilçesine 10 km ve Manavgat ilçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunuyor.

Adres: Sarılar, İstiklal Caddesi No:34, 07330 Manavgat/Antalya

Google Harita Konumu için tıklayın

Açılış- Kapanış Saatleri: 07:30-23:00

(Cuma ve Cumartesi günleri kapanış saati 00:00’dır)

Ziyaretçi Yorumu: 'Adım başı para isteyen satıcıları olmasa son derece güzel ve dinlendirici bir yer.’

Manavgat Şelalesine Nasıl Gidilir?

Manavgat Şelalesine Nasıl Gidilir?

Eğer özel aracınızda İstanbul üzerinden gelecekseniz; İstanbul, Bilecik, Kütahya, Afyon, Burdur güzergahını takip ederek Antalya'ya ve oradan da Manavgat ilçesine varabilirsiniz.

Eğer Ankara üzerinden bölgeye ulaşım sağlamak istiyorsanız; Ankara, Konya, Akseki ve Manavgat yolunu takip ederek şelaleye ulaşabilirsiniz.

Hava yolunu tercih edecekseniz Antalya Hava limanına 60 km uzaklıkla bulunan Manavgat Şelalesine rahatlıkla gidebilirsiniz.

Toplu Taşımayı tercih edecekseniz Antalya Otogarından Manavgat ilçesine giden servislere binerek ilçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Manavgat Şelalesine ilçeden şelaleye giden otobüs ya da minibüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
75
58
49
45
41
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın