Görüş Bildir
Haberler
Anne Adaylarına Kamu Malı Olmaktan Korunmalarını Sağlayacak 10 Tavsiye

Anne Adaylarına Kamu Malı Olmaktan Korunmalarını Sağlayacak 10 Tavsiye

Tara Mater
15.12.2015 - 20:46

Annelik öyle bir kurum ki birden bire birey olmaktan çıkıp halka mal oluveriyorsun tabi bebek de seninle birlikte... Bilir kişilerden tutun, komşunuza, sokakta yürüyen yaşlı amcaya, kendi annenize, arkadaşlarınıza, vapurdaki teyzeye hesap verir hale geliyorsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mıncır mıncır mıncıracaklar: Affetmeyin!

Bu dokunma olayı hamilelikte başlıyor önce karnınıza dokunan insanlar doğumun ardından bebeğe yöneliyor. Kurtulmak kolay değil, neredeyse imkansız. Mümkünse size veya bebeğe dokunanlara atın siz de bir pandik içiniz rahatlasın en azından.

2. Yediğinizle, içtiğinizle, gezdiğinizle korkutmaya çalışacaklar: İnanmayın!

Ciğer yersen yüzünde doğum izi olur, her hamile illa bir kere karın üstü düşer, saçını kesersen bebeğin ömründen gider... Tüm karanlık senaryolar  bu seride. Normalde bu batıl inançları hiç umursamayanlar bile daha duyarlı oldukları hamilelik ve lohusalık döneminde kafa karışıklığı yaşadığını kabul ediyor.

3. Nasıl doğurmanız gerektiğini de onlar söyleyecek: Bebek sizin, beden sizin, umursamayın!

Hamile kaldığının ikinci günü akla düşen ilk soru: Nasıl doğuracağım. Vay efendim normal doğum dünyanın en büyük acısı, vay efendim sezaryen doğum doktorların kolayına geliyor diye istiyor. Epiduralin riski var vs. vs... Başkalarının kafanızı karıştırmasına izin vermeyin. Doğum kolay değil ama kimse içeride kalmıyor yani öyle ya da böyle olacak. Siz kendinizi doğuma değil bebeğe odaklayın.

4. Ne kadar süre emzirmeniz gerektiğine karışacaklar: Meme sizin, bebek sizin, ne kadar emzireceğinize kendiniz karar verin!

4. Ne kadar süre emzirmeniz gerektiğine karışacaklar: Meme sizin, bebek sizin, ne kadar emzireceğinize kendiniz karar verin!

Annelerin emzirmeyi çok kısa sürede kesmesi nedeniyle başlatılan emzirme kampanyası yurt dışında olduğu kadar ülkemizde de çokça revaçta. Evet anne sütü en sağlıklı besin (yeterli ve doğru beslenebiliyorsanız) ancak bu konuyu da anneyi boyunduruk altına alacak bir savaş aracına çevirmek çok acımasızca. Sütü olan var, olmayan var, emzirmekten hoşlanan var, rahatsız olan var...6 ay, 1yıl, 2 yıl karar sizin..

5. Doğum hatırası diye korku filmi anlatacaklar: Yemeyin!

Bu hikayelerden birkaçını hepimiz dinlemişizdir. Yemeyin, doğum çatır çatır yapılıyor acısı da biter bitmez unutuluyor. Bu doğum hikayeler erkeklerin askerlik hikayelerine rekabet olsun diye abartılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her konuda yorum yapacaklar: Sallamayın!

Milletin ağzı torba değil ki büzesin, siz umursamayın gitsin. Çok kalın giydirmişsin, çok ince giydirmişsin, aç kalmış, çok yemiş, öyle sevilmez, böyle tutulmaz...

7. Bebeğinizle uyuyup uyuyamayacağınıza onlar karar vermek isteyecek: Yatak sizin, bebek sizin, gece sizin, uyku sizin.

7. Bebeğinizle uyuyup uyuyamayacağınıza onlar karar vermek isteyecek: Yatak sizin, bebek sizin, gece sizin, uyku sizin.

İnsanların köpekleriyle uyuduğu bu devirde isteyen bebeğini yanında uyutur, isteyen beşiğinde. Anne, bebek, baba nasıl mutluysa her şey öyle olmalı. Böyle kuralları sallamayın, sizin gibi yapmayanları kınamayın.

8. İşe dönerseniz hiç kaçarı yok kınayacaklar: Açıklamaya çalışmayın!

9. İşe dönmezseniz horlayacaklar: Gülün geçin!

10. Bir sağa bir sola çekecek kafanızı karıştıracaklar: Rahatlayın!

İlk altı ay içinde zaten mükemmel annelik diye bir

şey olamayacağını anlıyorsunuz. Okuyun, araştırın, soruşturun, danışın sonra

kapatın her şeyin sesini rahatlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
71
15
13
9
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bebeğinizle ne yapıp ne ettiğiniz umrumda değil.tek söyleyeceğim şey;istemiyorsanız,bakacak durumda değilseniz,çocuk yapmayın.ve yapacaksanız da fazla yapmay... Devamını Gör

kanveşeref

kaldırın şu içeriği çok iğrenç bir zihniyetin eserinden başka bir şey değil.

eeyz

Herkes senin evrelerinden geçmiyor sayın editör