Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Çocuklarınızla Birlikte Unutulmaz Anlar Yaşayacağınız Eğlenceli Aktiviteler

Ankara'da Çocuklarınızla Birlikte Unutulmaz Anlar Yaşayacağınız Eğlenceli Aktiviteler

Hafta sonlarında ve özellikle ara tatillerde çocuklar evde bunalmasın diyorsanız sizler için çocuklarla gidebileceğiniz, onların ilgisini çekebilecek yerleri derledik. Özellikle evde kaldıkça günümüzün bir getirisi olarak telefon, tablet ya da televizyonda çok vakit geçirmelerini istemiyorsanız önerilerimiz çok hoşunuza gidecek. Gelin çocukları eğlendirecek kimileri de eğlendirirken öğretecek aktivitelere birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak tabii ki eğlenirken öğretecek müzelerle başlayalım. 👇

İlk olarak tabii ki eğlenirken öğretecek müzelerle başlayalım. 👇

MTA Tabiat Tarihi Müzesi

MTA Tabiat Tarihi Müzesi

MTA'ya bağlı olan oldukça da merkezi bir konumda yer alan müzede 'Türkiye'de yaşayan hayvanlar ve bitkiler, kayaçlar, mineraller, elementler, maden araç gereçleri' şeklinde birkaç farklı bölüm yer almakta ancak çocukların en çok ilgisini çeken bölüm nesli tükenmiş hayvanların sergilendiği kısım. Eğer doğaya ilgili olan bir çocuğunuz varsa bu müze onun için farklı ve etkili bir deneyim olacaktır.

Adres: Çukurambar, Dumlupınar Blv. No:11, 06530 Çankaya/Ankara

Altınköy Açık Hava Müzesi

Altınköy Açık Hava Müzesi

Özellikle bahar aylarında ayrı bir keyfi olan Altınköy Açık Hava Müzesi de güzel alternatiflerden. Çünkü çocuğunuz burada hem doğayla iç içe huzur dolu ve rahatça koşup oynayabileceği anlar yaşamakta özgür hem de şehir hayatında rastlamadığı birçok hayvan türüyle tanışma şansı var. 

Adres: Beşikkaya, 2022. Sk, 06230 Altındağ/Ankara

Rahmi M. Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi

Ankara'nın ilk sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi de açılış tarihi olan 2005'ten bu yana birçok çocuk misafiri ağırlamış ve beğenisi toplamış lokasyonlardan. Hem bu müze yalnızca çocuklarınızın değil sizin de çok hoşunuza gidecektir.

Adres: Hacettepe, Kale, Depo Sokak No:1, 06230 Altındağ/Ankara

Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Şimdiyse resme ilgilisi olan tüm çocuklar ve ebevynler için harika bir önerimiz var. Aranızda Ankara'da uzun yıllardır yaşıyor olup da müzeleri gezmeyi ertelemiş olanlar olabilir. Fırsat bu fırsat, hep birlikte Resim ve Heykel Müzesi'ni gezmek güzel bir deneyim olacaktır.

Adres: Hacettepe, Türkocağı Sk. Resim Ve Heykel Müzesi, 06230 Altındağ/Ankara

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Türkiye'nin  ilk oyuncak müzesi olan müze, 1890'lara kadar inen bir oyuncak koleksiyonuna sahip. Çocuklar için oyuncaktan daha ilgi çekici bir aktivite olamayacağı için Ankara Üniversitesi'ne bağlı müze kesinlikle aklınızda olmalı.

Adres: Emniyet İncitaşı Sok. Ankara Üniversitesi Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi, 06560 Yenimahalle/Ankara

Kelime Müzesi

Kelime Müzesi
www.tdk.gov.tr

Bir diğer önerimiz ise Kale'ye henüz yeni açılan Kelime Müzesi. Çocuklar özellikle belli bir yaş aralığındayken daha önceden görmedikleri ve bilmedikleri şeylere ayrı bir ilgi duyuyor ve o bilgiler hafızalarında uzun yıllar yer ediyor. Kelime Müzesi de tam olarak bilmedikleri birçok kelimeyle karşılaşacakları bir müze, ilginç bir deneyimin yanı sıra okuma sevgisini de çocuklarınıza aşılayacaktır.

Adres: Kale, Gözcü Sk. No:11, 06080 Altındağ/Ankara

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

110 ülkeden 723  satranç takımının 4 ana tema üzerinde sergilendiği satranç müzesinde adeta kültürel çağrışımlarla farklı bir yolculuğa çıkacaksınız. Özellikle görselde de yer verdiğimiz çizgi film karakterleriyle süslenmiş takımlar çocuklarınızın çok hoşuna gidecek.

Adres: Sakarya, Ulucanlar Cad, Basamaklı Sk No:3, 06230 Altındağ/Ankara

Cin Ali Müzesi

Cin Ali Müzesi

Ve müzeler arasından son önerimize geldik. Tunalı Hilmi'nin kesiştiği sevilen sokaklardan Bülten'de yer alan Cin Ali Müzesi, ev sahipliği yaptığı 12 sergi alanıyla değerli ziyaretçilerini Cin Ali'ye dair birçok bilgiyle buluşturuyor.

Adres: Kavaklıdere, Bülten Sk. No:32, 06680 Çankaya/Ankara

Şimdi de alternatif seçeneklerle devam edelim. 👇

Şimdi de alternatif seçeneklerle devam edelim. 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cermodern

Cermodern

Bildiğiniz üzere Cermodern aslında çeşitli sergilere ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan bir kuruluş ancak 2011'den bu yana CerÇocuk adı altında çocuk atölyelerinde çeşitli aktiviteleri çocuklarla buluşturuyor. Eğer detayları öğrenmek isterseniz buradan bakabilirsiniz.

Adres: Anafartalar, Altınsoy Cd. No:3, 06101 Sıhhiye Altındağ/Ankara

Kısakaya Tırmanış Salonu

Kısakaya Tırmanış Salonu

Özellikle maceracı bir ruha sahip çocuklarınız varsa Kısakaya Tırmanış Salonu adeta her fırsatta gitmek isteyecekleri bir yer haline gelebilir. Kimi AVM'lerin oyun salonlarında da tırmanma duvarı yer alıyor ancak çocuklar tatmin olmayabiliyor. İşte Kısakaya'da doya doya eğlenebilirler.

Adres: Malıköy Başkent OSB Mah. 20.cadde G Apt No:13, D:4, 06909 Sincan/Ankara

Neşeli Köy

Neşeli Köy

Bir diğer önerimiz ise tam anlamıyla çocuklar için inşa edilmiş bir yer olan Neşeli Köy. Köy içerisinde Ters Ev, Niloya Köyü, İllüzyon müzesi ve eğlencenin had safhada devam ettiği birçok başka oyun-eğlence alanı bulunduğu için Ankaralı çocukların favori lokasyonlarından.

Adres: Yukarıyurtçu, 06815 Etimesgut/Ankara

Ters Ev Kentpark Avm

Ters Ev Kentpark Avm

Kentpark'ın arkasındaki açık otoparkta yer alan Ters Ev, etkileyici mimarisiyle daha içerisine girmeden dahi çocukların dikkatini çeken yapılardan. Birçoğunuz Kentpark'a sıkça gelmesine rağmen fark etmemiş olabilir, ancak Ters Ev çocuklarınız için özellikle de içeriye girildiği andan itibaren alışılmışın dışında farklı bir şey görmenin getirisiyle büyük etki yaratacaktır.

Adres: Dumlupınar Bulvarı, Kentpark AVM No:164, 06520 Çankaya/Ankara

Ahlatlıbel

Ahlatlıbel

Hazır Ahlatlıbel severlerin favori mevsimi ilkbahar yaklaşıyorken çocuklar için en iyi önerilerden biri tabii ki Ahlatlıbel olacaktı. Hem yemyeşil geniş bir alanda rahatça top oynama, koşma ve oyunlar oynama şansı varken hem de şehirdeki parklara kıyasla daha farklı oyun alanları olan bir parkının olması Ahlatlıbel'i çocukların gözdesi yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harikalar Diyarı

Harikalar Diyarı

Eskiye nazaran şimdilerde daha sakin olsa da bir neslin çocukluğunun en ilgi çekici lokasyonlarındandı Harikalar Diyarı. Dev oyuncakları hepimizin hafızasında yer eden parkta bunların yanı sıra minyatür bir gölde su bisikletine de binilebiliyor. Şehirde görmeye alışık olmadıkları oyuncaklar çocuklarınızın ilgisini çekebilir, bir düşünün deriz.

Kuğulu Park

Kuğulu Park

Kuğulu Park'ı tüm Ankaralılar olarak seviyor ve çocuklarımıza da ister istemez bu sevgiyi aşılıyor olabiliriz. Çünkü gerçekten Kuğulu Park'taki güzel canlıların asaletini izlemek büyük bir keyifken sevgi arsızı güvercinleri beslemek de çocukların dikkatini çekenlerden. Bununla birlikte bir de yenilenen çocuk parkıyla Kuğulu Park saat fark etmeksizin dolup taşıyor.

Mogan Gölü

Mogan Gölü

Özellikle bahar ve yaz aylarında keyif yapmayı sevenlerin uğrak noktalarından olan Mogan da çocuklarınız için hem açık alanda rahatça oyun oynayabilecekleri bir alternatif olmakla birlikte asıl öneri sebebimiz su bisikletine binmenin çocuklar için oldukça ilgi çekici bir aktivite olabileceği. Keyifli bir hafta sonunda güzel bir piknik sonrası su bisikletine binmek eğlenceli bir deneyim olabilir.

Kuzu Effect Avm

Kuzu Effect Avm

Ve son önerimize geldik. Ankara'daki AVM'ler arasında henüz yeni bir yüz olan Kuzu Effect çocuklar için çeşitli etkinlikler yapmaya oldukça özen gösteren alışveriş merkezlerinden. Eğer gitmek isterseniz çocuklarla ilgili etkinlik takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

Adres: Oran, Zülfü Tiğrel Cd. No:1, 06450 Çankaya/Ankara

Ankara'yla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derya

Hepsi okey de kuzu effect ne alaka çocuklaaa. Ayrıca 20 senedir Ankaradayım ismini dahi duymadığım yerleri yazmışsınız