Görüş Bildir
Haberler
Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanının 'Tarafsızlığını' İnceliyor

Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanının 'Tarafsızlığını' İnceliyor

FreiGeist
06.05.2015 - 16:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’den Kart’ın Anayasa Mahkemesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “devlet nüfuzunu kullanarak hak ihlaline yol açtığı” gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuru, raportörlerin incelemesinde. Kart, kararın seçim öncesi çıkması için ikinci bir başvuru daha yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “devlet nüfuzunu ve kamu yetkisini kullanarak hak ihlaline yol açtığı” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun akıbetini Bianet'ten Ayça Söylemez'e t’e anlattı.

“İlhakı hak arayışı”

“İlhakı hak arayışı”

Kart bu konuyu kamuoyunun ısrarla takip etmesi gerektiğini belirtti:

“Türkiye’de 15 Ağustos 2014’ten bu yana Anayasal ihlalleri bırakın Anayasal darbe hali var. Anayasal kurumlar çalıştırılmıyor, çalışmıyor. Türkiye kanunsuz emir ve talimatlarla yönetiliyor. Cumhurbaşkanı da zaten sistemin askıya alındığını pervasızlıkla söylüyor. Kurumlar sindirilmiş. Bu, bir toplum ve ülke adına gelinebilecek nihai tablo, bir kaos tablosu. Muhalefet partilerinin, medyanın, aydınların kamuoyuna bu tabloyu izah etmesi gerekir. Biz de bunun sonucunda ilhakı hak arayışı olacağını anlatmak gayreti içindeyiz.”

İkinci başvuruyu yaptı

İkinci başvuruyu yaptı

Kart Anayasa Mahkemesine ilk olarak 3 Nisan’da başvurdu.

Kart “Tedbir yoluyla incelenmesini talep ettiğini, o talep hakkında hiçbir açıklama yapılmadığı için 29 Nisan’da ikinci başvurusunu yaptığını” söyledi.

“İnceleme talebim hakkında bir karar verilmesi için bir kez daha başvuruda bulundum. Mahkeme yazıişleriyle görüştüm, dosyamın raportörde olduğu, raporun tamamlanmasının beklendiği söylendi. Bugünlerde raporun heyete intikal etmesi gerekir. Bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşacağım.”

“İkinci başvuruda da özellikle belirttik, ‘Mahkeme daha fazla gecikirse, seçimler geçerse davanın konusu kalmayacak. Görevinizi yapmamış olacaksınız’ dedik ve bir an evvel karar verilmesini istedik.”

Kart ilk başvurusu sonrası yaptığı açıklamada da, “15 Ağustos 2014'ten bu yana, devlet nüfuzunu, kamu gücünü, kamu yetkisini, kamu kaynaklarını kötüye kullanan bir Cumhurbaşkanı olduğunu” söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0