Görüş Bildir
Haberler
Altılı Masa'dan Sandalye Alamayan BTP için Akşener'in Planı Ne?

Altılı Masa'dan Sandalye Alamayan BTP için Akşener'in Planı Ne?

Altılı Masa'da pazartesi günü yapılan görüşmede Büyük Türkiye Partisi’ne (BTP) sandalye çıkmadı. Ancak Altılı Masa'da BTP'yi de görmek isteyen İYİ Parti'nin hesapları henüz sona ermiş değil. Kulislerde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in BTP'yi muhafazakar seçmene ulaşmak için yakın tutmak istediği konuşuluyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İyi bir kadın örgütlenmesi var. Bizim giremediğimiz yerlere onlar girebiliyor"

"İyi bir kadın örgütlenmesi var. Bizim giremediğimiz yerlere onlar girebiliyor"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, 2018 seçimlerinde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a listelerini açarak Meclis'e girmesini sağlayan İYİ Parti'de benzer bir adım BTP Başkanı Hüseyin Baş için de atılabilir. Kulislere göre İYİ Parti özellikle “muhafazakar seçmene' ulaşmak için BTP'ye sıcak. İYİ Parti tabanında “seküler” seçmenin yoğun olduğuna dikkat çeken bir parti yöneticisi şunları söyledi: “BTP’nin iyi bir kadın örgütlenmesi var. Bizim giremediğimiz yerlere onlar girebiliyor. Benim giremediğim evlere girebiliyorlarsa, bunun seçim sonuçlarına olumlu etkisi olur.

Kılıçdaroğlu dışındaki liderlerin BTP'ye sıcak bakmadığı konuşuluyor

Kılıçdaroğlu dışındaki liderlerin BTP'ye sıcak bakmadığı konuşuluyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde pazartesi günü yapılan Altılı Masa toplantısının önemli gündem maddelerinden biri de Akşener’in getirdiği “BTP’nin masaya dahil olması” önerisiydi. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki liderlerin bu öneriye sıcak bakmadığı gelen haberler arasında. Altılı Masa’nın başta Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması olmak üzere bir yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalarla önemli yol alındığı, bu aşamadan sonra yeni katılımların, masanın çalışmalarını sekteye uğratabileceği değerlendirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre İnce

Pardon da ülkenin BTP gibi genç, hem Atatürkçü, hem ilerici, hem de gelenekselliğine bağlı, içten pazarlıksız partilere ihtiyacı var. İyi Parti ve CHP sıcak ... Devamını Gör