Görüş Bildir
Haberler
Almanya Sultanahmet Saldırganının Kimliğine Şüpheyle Bakıyor

Almanya Sultanahmet Saldırganının Kimliğine Şüpheyle Bakıyor

Ulaş
14.01.2016 - 19:16 Son Güncelleme: 15.01.2016 - 10:50

Sultanahmet'teki saldırı ardından dün İstanbul'da incelemelerde bulunan Almanya İçişleri Bakanı, intihar saldırganının kimliği konusunda temkinli açıklamalar yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Thomas de Maiziere ile Efkan Ala, dün Sultanahmet'teki saldırı yerini Başbakan Davutoğlu ile birlikte ziyaret etmişti.

BBC Türkçe'den Hülya Topcu'nun haberine göre; Bakan Thomas De Maiziere, Alman Birinci Televizyon kanalı ARD'ye verdiği demeçte 'Saldırganın kimliğinin ortada hiçbir şüphe kalmaksızın açıklığa kavuştuğu söylenemez. Kimlik sadırgana mı ait? Bu henüz kesin değil' dedi.

Almanya içişleri bakanı, 'Türkiye'nin IŞİD'le kararlı biçimde mücadele etmediği' yönündeki eleştirilere ise katılmadı.

De Maiziere, geçen yıl sonbaharda Ankara'da düzenlenen saldırının ardından Türk hükümetinin IŞİD'e karşı tavrını çok net bir biçimde ortaya koyduğunu söyledi.

Türkiye İstanbul'daki Alman uzmanları bilgilendiriyor

De Maiziere, Türk meslektaşı Efkan Ala'nın olayı araştırmak için İstanbul'a giden Federal Kriminal Dairesi'nden dört uzmanın soruşturmanın bütün ayrıntıları hakkında bilgilendirileceği sözünü verdiğini belirtti.

Alman içişleri bakanı saldırıda özellikle Alman turistlerin hedef alınıp alınmadığının da araştırıldığını söyledi.

Thomas De Maiziere İstanbul temaslarının ardından yaptığı açıklamada, şu ana dek edinilen bilgilere göre saldırının özellikle Almanlara yöneldiğine dair henüz bir kanıt bulunmadığını söylemişti.

'Türkiye tehlikeyi hafife aldı'

'Türkiye tehlikeyi hafife aldı'

Almanya'da ise saldırının ardından Türkiye'nin IŞİD'le yeterince mücadele edip etmediği tartışılıyor.

Sosyal Demokrat Parti Meclis Grup Başkan Yardımcısı Ralf Mützenich, Türkiye'de durumun endişe verici boyutta olduğunu söyledi.

Deutschlandfunk radyosuna konuşan Sosyal Demokrat Partili politikacı, Türkiye'nin IŞİD tehlikesini hafife almış olabileceğini söyleyerek, 'IŞİD'in Türkiye'de rahat hareket etmesi, ülkeyi zorluyor. Erdoğan ve hükümeti çok uzun süre Esad rejimine zarar vermek için her grupla işbirliği yaptı. Bu nedenle Ankara büyük olasılıkla IŞİD'e de belirli oranda hareket alanı sağladı. Türk hükümeti şimdi Suriye ya da Irak'ta durumun ne kadar zor olduğunu anladı' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
28
10
9
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gwn

bu ülkede tanıdığım en iyi seri katil tayyittir. her cenazenin onunla alakası var ama kimse itiraf edemez.

Pasif Kullanıcı

ananı da al git

Donnie Darko

Almanya bile bu topraklarda temkinkinli konuşuyor adamlar Hitler gibi bir lider tarafından yönetilip neler olduğunu biliyor. onun için bu ülkede de Hitler gi... Devamını Gör

haylaz adam

ankara ve suruç bombacılarının kimlikleri 10 larca gün sonra anca tespit edilmişken sultan ahmet bombacısının kimliği 3 saatte tespit edilmiştir. almanya ned... Devamını Gör