Görüş Bildir
Haberler
Almanya, Açıklanmayan Koronavirüs Verileri Nedeniyle Türkiye'ye Nota Vermiş

Almanya, Açıklanmayan Koronavirüs Verileri Nedeniyle Türkiye'ye Nota Vermiş

Der Spiegel, Almanya'nın ekim ayı başında Türkiye'ye, koronavirüs rakamlarını Dünya Sağlık Örgütü normlarına uygun bir biçimde açıklamadığı için nota verdiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya hükümeti, koronavirüs vakaları ile ilgili uyguladığı bilgi paylaşım yöntemleri nedeniyle Türkiye'ye eleştirilerde bulundu. 

Der Spiegel'e açıklamalarda bulunan bir Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'den salgın hakkındaki 'haberlerin ve verilerin yeniden uluslararası standartlara göre açıklanmasının' talep edildiğini dile getirdi.

Almanya'dan Türkiye'ye korona notası

Almanya'dan Türkiye'ye korona notası

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre Sözcü, bununla ilgili olarak geçen ekim ayı başında Ankara'ya sözlü nota verildiğini de sözlerine ekledi.

Almanya hükümeti, geçen ağustos ayında dört vilayeti (İzmir, Aydın, Muğla, Antalya) Türkiye geneli için yaptığı seyahat uyarısının dışında bırakmış ancak ekim ayı sonunda yaptığı açıklamada, 9 Kasım tarihinden itibaren seyahat uyarısının yeniden Türkiye'nin tamamı için geçerli olacağını duyurmuştu. 

Der Spiegel'e göre Alman hükümetinin kararını değiştirmesine, Ankara'nın istatistikleri açıklamada izlediği yöntem neden oldu.

Temmuz sonunda "yeni vaka" gitmiş, “yeni hasta” gelmişti

Temmuz sonunda "yeni vaka" gitmiş,  “yeni hasta” gelmişti

Sağlık Bakanlığı'na yönelik eleştiriler 'vaka' yerine 'hasta' sayısının açıklanmaya başladığı tarihlerde artmıştı.

Bakanlık, günlük yayınlanan koronavirüs tablosunda 29 Temmuz tarihine kadar “yeni vaka” sayısını bildirirken bu tarihten sonra “yeni hasta” sayısını açıklamaya başlamıştı.

Vaka sayısının açıklanmıyor oluşu kamuoyunda tepki toplamıştı

Vaka sayısının açıklanmıyor oluşu kamuoyunda tepki toplamıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eylül ayı sonunda yaptığı açıklamada günlük açıklanan koronavirüs tablosundaki verilerde testlerde pozitif çıkan bütün vakaların sayısını değil, sadece semptom gösteren hastaların sayısını paylaştıklarını söylemişti.

Bakan Koca, bu sözlerinin ardından eleştirilerin hedefi olmuştu.

Detaylar için bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
68
18
11
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Tam bir ay önce teyzem pozitif çıkınca aynı gün annem temaslı diye sadecr ona test yapıldı negatif çıktı ama o gün ben kuru kuru öksürüyorum banada yapın ded... Devamını Gör

Barney

bence bu notayla birlikte tüm gurbetçileri sınır dışı etsin. valla gider havalimanına kahkahalarla karşılarım arkadaşları :) eeyy almanyaaa sen kimsin yieeaa

Aykızı

Türkiye de virüsün bitmesi anca yurt dışına bağlı. İyileşmiş ülkeler buraya insanlarını tatil iş gibi nedenlerden göndermeyecek. Turizm değer kaybına uğrayac... Devamını Gör

Sevecenito

ne alaka? onun etkisi çok ufak. iş nedeniyle yakindan takip ediyorum. esas biz milleti hasta edip yolluyoruz.