Görüş Bildir
Haberler
Alman Komedyen Böhmermann'dan Ekranlara Ara

Alman Komedyen Böhmermann'dan Ekranlara Ara

ATKN
16.04.2016 - 19:46 Son Güncelleme: 16.04.2016 - 23:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili şiirin ardından günlerce açıklama yapmayan ve tepkilerin hedefi olan komedyen Böhmermann, ekranlara geçici olarak ara verdiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da ZDF kanalındaki 'Neo Magazin Royale' programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili şiir okuyan ve Türkiye'nin tepkisini çeken komedyen Jan Böhmermann, programına 12 Mayıs'a kadar ara verdiğini duyurdu.

'Kamuoyu gerçekten önemli konulara odaklanabilsin diye...'

Böhmermann, Facebook sayfası üzerinden yayınladığı mesajında 'Kamuoyu ve internet yeniden mülteci krizi, kedi videoları, Sophia Thomalla'nın aşk hayatı gibi gerçekten önemli konulara odaklanabilsin diye ekranlara kısa bir süre ara vermeyi kararlaştırdığını' kaydetti. 

Böhmermann izleyicilere de verdikleri destek için teşekkür etti.

Böhmermann mesajının sonunda kendini bulmak için Segway'iyle Hristiyanlar için kutsal kabul edilen bir hac yolu olan Jakobsweg yollarına düşmeden önce ilk olarak Twerk&Travel ile Kuzey Kore'yi gezerek basın ve sanat özgürlüğü konusunu yeniden açıklayacağını belirtti.

ZDF: Saygı duyuyoruz

İçeriğin Devamı Aşağıda

ZDF kanalının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Jan Böhmermann ve prodüksiyon firması btf'nin programa 12 Mayıs'a kadar ara verme kararına saygı duyulduğu ifade edildi.

Merkel hukuki süreç başlatılmasına onay vermişti

Merkel hukuki süreç başlatılmasına onay vermişti

Türkiye, komedyenin yargılanması için Almanya’ya resmi başvuruda bulunmuştu. 

Merkel, hükümetin Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında, Alman Ceza Yasası'nın 103'üncü maddesinde düzenlenen 'yabancı ülkelerin temsilcilerine hakaret' suçundan dava açılabilmesi için yargıya yetki vereceğini duyurmuştu.

Merkel, son sözü hükümetin değil, 'bağımsız yargının' söylemesi gerektiğini belirtmiş, federal hükümetin bu konudan bağımsız olarak 103'üncü maddenin yürülükten kaldırılması için de girişimde bulunacaklarını söylemişti.

AA, Deutsche Welle Türkçe ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
144
34
14
12
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

birisi bana şu adamın tayyip hakkında ne dediklerini tam olarak söyleyebilir mi

Vergilius

çocuk pornoları izliyor demiş özetle

Serzenişşşştt

Şiiri hiç dinlememiştim.Harbi harbi seviyesiz.