Görüş Bildir
Haberler
Alışkanlıklarınızı Kırarak Zahmetsizce Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 15 Tüyo

etiket Alışkanlıklarınızı Kırarak Zahmetsizce Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 15 Tüyo

Yena Yener
06.06.2017 - 18:29

Hepimiz kilo kaybının çok fazla çalışma gerektirdiğini biliyoruz. Bununla birlikte, bazı çalışmalar, bazı alışkanlıklarımızı değiştirirsek, bu kiloları fazla çaba harcamadan kaybedeceğimizi göstermiştir. Bright Side'dan derlediğimiz bu içerik ile sizi doğal olarak kilo vermek için bu 15 umut verici numarayı denemeye davet ediyoruz.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Derin nefes alın

1. Derin nefes alın

Derin solunum kortizol seviyenizi düşürür. Kortizol, kilo alma ve stresini düzenleyen bir hormondur. Buna ek olarak, soluduğunuz oksijen miktarını arttırarak metabolizmanızı hızlandırırsınız. Normalden daha hızlı nefes alırsanız, hücrelere daha fazla enerji sağlamak için daha fazla karbondioksit harcarsınız.

2. Kahvaltıda daha fazla sebze tüketin

2. Kahvaltıda daha fazla sebze tüketin

Kahvaltı günlük enerji ihtiyacınızın % 25'ini sağlar.  

Yazar Judy Koutsky, bir gün boyunca sebze ile güne başlamayı denedi ve sonuçlar şaşırtıcıydı. Doktorlar, diğer faydaların yanı sıra, bu durumun kendisini iyi hissetmesine yardımcı olduğunu, diğer günlük yemeklerde kalori alımını azalttığını ve bağırsak geçişini geliştirdiğini belirtiyor.

3. Dik oturun

3. Dik oturun

Düzgün bir şekilde oturmak, ister çalışırken, ister yemek yerken ya da film seyrederken olsun, kilo vermenin hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi için mükemmel bir yoldur. Bu basit alışkanlık vücudunuzdaki kortizol seviyesini düşürür ve düşündüğünüzden daha fazla enerji gerektirir.

4. Baharatlı yiyecekler tüketin

4. Baharatlı yiyecekler tüketin

Baharatlı gıdalar, vücudunuzdaki yağ yakma sürecini hızlandıran bir bileşen olan kapsaisin içerir. Buna ek olarak, yağ hücrelerinin yakımını doğal olarak uyarması nedeniyle vücut yağını düşürür. Ayrıca, baharatlı yiyeceklerin tüketimi, metabolizmanızı en az 30 dakika boyunca % 20 oranında arttırır. Bu süre boyunca siz hiçbir şey yapmasanız bile vücudunuz yağ yakacaktır.

5. Fazla yağı kağıt havlu ile alın

5. Fazla yağı kağıt havlu ile alın

Kızarmış veya yağlı gıdalardan vazgeçemiyorsanız, en azından içerdikleri kalorileri bir kağıt havluyla azaltın. Kağıt havlu aşırı yağ emer ve en sevdiğiniz yiyecekleri daha az kalori alarak yemenize yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayna önünde yemek yiyin

6. Ayna önünde yemek yiyin

Eğer kendinizi yemek yerken görürseniz, daha az yediğiniz kanıtlanmış bir gerçektir. Bir dahaki sefere öğle yemeğine çıktığınızda, önünüzde bir ayna koyun, böylece ağzınıza koyduğunuz her bir lokmanın farkında olacaksınız. Bu, da sizi aşırı yemekten alıkoyacaktır.

7. Merdivenleri kullanın

7. Merdivenleri kullanın

Asansör yerine merdivenleri kullan. New Mexico Üniversitesi'ne göre, günde iki kat yürüyerek çıkarsanız, yılda 2.7 kilo kaybetmenize yardımcı olabilir. Ve eğer 6 katı yürüyerek çıkarsanız, önümüzdeki yıl 7.7 kilo daha hafif olursunuz. Minimum çaba ile harika sonuçlar!

8. Güç egzersizi yapın

8. Güç egzersizi yapın

Uzmanlar, güç egzersizlerinin diğer geleneksel yağ yakma egzersizlerinden daha etkili olduğunu söylüyor. Hafif ağırlıklarla başlayın ve yoğunluğu yavaş yavaş artırın. Ancak, yaralanmaları önlemek için kaslarınıza ve eklemlerinize aşırı yük bindirmeyin.

9. Her yemekten önce 2 bardak su için

9. Her yemekten önce 2 bardak su için

Uzmanlar, aşırı yemekten kaçınmak için her yemekten önce iki büyük bardak su içmeyi önerir. Bu basit alışkanlık sizi daha dolgun hissettirir. Ayrıca aşırı miktarda yemeyi önlemeye yardımcı olur, metabolizmanızı hızlandırır ve sonuç olarak vücudunuz daha fazla kalori yakar.

10. Yürüyün

10. Yürüyün

Yürümenin kilo kaybı için mükemmel bir egzersiz olduğu kanıtlanmıştır. Yavaş bir yürüyüşe çıkarsanız, saatte 255 kalori yakabilir ve tempolu bir yürüyüşle saatte 391 kaloriye kadar çıkabilirsiniz. Sağlığınıza daha fazla zaman ayırın ve otobüsü kullanmaktan kaçının.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Esneyin

11. Esneyin

Esneklik, aklınıza gelebilecek hemen hemen her fiziksel aktiviteyi gerçekleştirmenize olanak tanır. Buna ek olarak, ne kadar esnek olursanız egzersiz yaparken o kadar az yaralanırsınız. Yoga mükemmel bir seçenektir ve herhangi bir fiziksel egzersizden önce uygulayabilirsiniz. Sadece sağlığınız için yararlı değildir, aynı zamanda iyi kalori yakar.

12. Daha küçük tabak kullanın

12. Daha küçük tabak kullanın

Besin dolu küçük bir tabak, beyninizi kandırmak için inanılmaz bir hiledir. Bol miktarda yiyecek olduğunu düşünecek ve tabağınız yalnızca sebzelerle dolu olsa bile doymuşluk sinyalini alacaktır. Bunu bir alışkanlık haline getirin ve beyninizi buna alıştırmak için bu hileyi yiyeceklerle deneyin.

13. Yavaş yiyin

13. Yavaş yiyin

Yavaşça çiğnediğinizde beyninize tokluk sinyalini almak için yeterli zaman tanırsınız. Bu durum da aşırı yemekten kaçınarak kalori alımını azaltır.

14. Ayakta bekleyin

14. Ayakta bekleyin

Metronun veya otobüsün gelmesini ayakta bekleyin. Aynı kural doktor randevuları için de geçerlidir. Ayakta durduğunuzda, oturmanıza göre 50 kalori daha fazla yakarsınız.

15. Sıcak duş alın

15. Sıcak duş alın

Loughborough ve Leicester Üniversitelerinden araştırmacılar, sıcak bir duş almanın 30 dakikalık bir yürüyüşle aynı kaloriyi yaktığını keşfetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
302
81
47
46
45
45
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cglysn

soğuk dus almakta ayni etkiyi gosteriyor vucut dengeyi saglamaya calisirken kalori kaybediyoruz cok guzel bir icerik olmus 🤗

Burçin

boğazını tutacan kardeş:(

Selim Üslü

boğaz değil de nefsi tutmak gerek :) kızartma yemek ile sebze yemekleri yemek arasında fark var ;)

gizli birisi

hepsi tamam da sıcak duş ne alaka ya sıcak duş harareti artırıyor