Görüş Bildir
Haberler
Aksiyon Severler Bayılacak: İzlerken Yerinizde Duramayacağınız Tüm Zamanların En Eğlenceli Filmleri

Aksiyon Severler Bayılacak: İzlerken Yerinizde Duramayacağınız Tüm Zamanların En Eğlenceli Filmleri

Tüm zamanların en heyecan verici ve eğlenceli aksiyon filmlerini sizin için derledik. Bu filmler o kadar etkileyici ki izlerken yerinizde duramayacak, film bittikten sonra da içinizde biriken enerjiyi atmak için yeni arayışlara gireceksiniz. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Italian Job, 2003

20. The Italian Job, 2003

IMDb: 7.0  

Özet: Azılı bir suçlu olan Charlie Croker'ın önderliğinde bir suçlu çetesi, detaylı bir hazırlık sürecinden sonra, Los Angeles'ın tarihindeki en kötü trafik sıkışıklığına sebep olurlar. Böylece, yapacakları mücevher hırsızlığı için zaman kazanacaklardır. Planları, soygunu gerçekleştirdikten sonra, yaya kaldırımlarında sürebilecek kadar küçük olan Mini Cooper'larını kullanarak, trafik açılmadan önce kaçabilmektir.  

Oyuncular: Donald Sutherland, Mark Wahlberg, Edward Norton  

Yönetmen: F. Gary Gray

19. Filth, 2013

19. Filth, 2013

IMDb: 7.0  

Özet: Bruce Robertson'ın kendi halinde bir polis memuru olduğu günler artık çok geridedir. Genç memurun belki de her şeyi düzeltebilmek için kurduğu terfi hayalleri onu günden güne bambaşka birine dönüştürmektedir. Bruce için terfiye giden yol bir hayli kutsaldır ve kendisi bu yolda tehlikeden tehlikeye koşarken rakip olarak gördüğü çalışma arkadaşlarına türlü tezgahlar hazırlamakta son derece yeteneklidir. Ancak durumu bu denli basit değildir; zira uyuşturucu bağımlığı ve acı dolu geçmişi peşine bırakmadıkça hırsları ve halüsinasyonları katbekat artar. Bruce, yakın zamanda yaşadıkları bölgede işlenen vahşi cinayetin soruşturmasını lehine çevirmek için tüm dikkatini bu davaya verir; eş zamanlı olarak da çalışma arkadaşlarının her birine ayrı bir tezgah hazırlar.   

Oyuncular: James McAvoy, Jamie Bell, Eddie Marsan  

Yönetmen: Jon S. Baird

18. Seven Psychopaths, 2012

18. Seven Psychopaths, 2012

IMDb: 7.1 

Özet: Marty, yazmakta olduğu Yedi Psikopat isimli kitabını bitirmek isteyen bir yazardır. Billy, Marty için akla gelebilecek her şeyi yapabilecek yakın bir arkadaştır. Billy ve Hans’ın çaldığı köpeğin sahibi, psikopat bir katil olan Charlie ise, ne yapacağı tahmin edilemeyen saldırgan özellikleri olan bir adamdır. Marty, yazmakta olduğu kitabını bitirebilmek için yaşanan bu olaylardan gerekli ilhamı alacaktır. Fakat kariyeri için gerekli ilhamı alıp, hayatta kalabilecek midir? 

Oyuncular: Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwella 

Yönetmen: Martin McDonagh

17. God Bless America, 2011

17. God Bless America, 2011

IMDb: 7.1 

Özet: Frank gittikçe kötüleşen Amerikan kültüründen bıkmıştır. Boşanmış, yakın zamanda işinden olmuş ve muhtemelen de tedavisi olmayan hastalığa yakalanmıştır. Kendi canına kıymak yerine bir silah satın alır ve tüm öfkesini başta televizyonda gördüğü iğrenç TV kişilikler olmak üzere; acımasız, salak ve hayal edebileceği en hoşgörüsüz insanları öldürerek çıkarmaya karar verir. Frank'in bu yolculuğuna kendisi ile aynı öfkeyi ve yalıtılmışlığı hisseden lise öğrencisi Roxy ile eşlik etmektedir. İkili tüm ülkeyi kapsayan, ülkenin en rahatsız tiplerini hedef alacak bir öldürme harekatına girişeceklerdir. 

Oyuncular: Joel Murray, Tara Lynne Barr, Mackenzie Brooke Smith 

Yönetmen: Bobcat Goldthwait

16. Natural Born Killers, 1994

16. Natural Born Killers, 1994

IMDb: 7.2 

Özet: Senaryosunu Quentin Tarantino'nun yazdığı filmi Oliver Stone yönetmiş ve bunun yüzünden araları açılmıştı. Mickey ve Mallory birbirlerini seven ama 'doğuştan katil' olan iki aşık. Yaşadıklarını öldürerek hissedebiliyorlar belki de. Ancak 90'ların giderek çığrından çıkan medyası da onları kahraman gibi göstermekten geri kalmıyor. Böylece iki doğuştan katil yolculukları sırasında arkalarında onlarca ölü bırakarak yollarına devam ediyorlar. Yakalandıklarındaysa medya yine kurtarıcıları olarak çıkıyor karşılarına. 

Oyuncular: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Tom Sizemore 

Yönetmen: Oliver Stone

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. RockNRolla, 2008

15. RockNRolla, 2008

IMDb: 7.2 

Özet: Bir Rus gangster Londra emlak piyasasında çevirdiği bir dümenle milyonlarca sterlin kazanç sağlar. Bunu göre Londra'nın suç dünyası sakinleri bu servetten kendi paylarını almak için takibe koyulurlar. Bu karakterler içinde rock yıldızları, muhasebeciler ve daha nicesi yer almaktadır. 

Oyuncular: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba 

Yönetmen: Guy Ritchie

14. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

14. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

IMDb: 7.5   

Özet: 22 yaşındaki Scott Pilgrim, kendisini terk eden ve başarılı bir şarkıcı olan kız arkadaşını unutamamıştır. Günlerini bas gitar çaldığı garaj grubu ile birlikte geçirmektedir. Scott’ın sıkıcı ve tek düze hayatı, hayallerinin kızı ile karşılaşınca bir anda değişir.    

Oyuncular: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin   

Yönetmen: Edgar Wright

13. Baby Driver, 2017

13. Baby Driver, 2017

IMDb: 7.6  

Özet: Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır.  

Oyuncular: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm  

Yönetmen: Edgar Wright

12. Sherlock Holmes, 2009

12. Sherlock Holmes, 2009

IMDb: 7.6  

Özet: Bu dinamik yeni uyarlamada Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır.

Oyuncular: Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams  

Yönetmen: Guy Ritchie

11. Kingsman: The Secret Service, 2014

11. Kingsman: The Secret Service, 2014

IMDb: 7.7  

Özet: Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır.   

Oyuncular: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson  

Yönetmen: Matthew Vaughn

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ocean’s Eleven, 2001

10. Ocean’s Eleven, 2001

IMDb: 7.7  

Özet: Danny, eski bir dostu olan Rusty ile birlikte 11 kişilik bir ekip oluşturur ve kusursuz bir plan yaparlar. Hırsızlık için gereken her şeyi hazırlarlar ve sonunda gece yarısı kumarhanelere girerler.   

Oyuncular: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts  

Yönetmen: Steven Soderbergh

9. The Gentlemen, 2019

9. The Gentlemen, 2019

IMDb: 7.8 

Özet: Londra’da kurduğu suç imparatorluğunu bırakmak isteyen Mickey Pearson, ailesi ile birlikte Amerika’ya dönmeyi planlar. Kendisine yeni bir hayat kurmayı planlayan Mickey, işlerini devretmek için ünlü bir milyarder olan Matthew ile anlaşır. Bu sırada Mickey, yıllardır gözünden sakındığı arazilerini Coach ve çetesinden korumaya çalışır. Özel dedektif olan Fletcher ise yıllardır peşine düştüğü Mickey’nin işlediği suçları ortaya çıkarmanın derdindedir. Kendisini türlü entrikaların içinde bulan Mickey, planladığı gibi işin içinden sıyrılmayı başarabilecek midir? 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery 

Yönetmen: Guy Ritchie

8. In Bruges, 2008

8. In Bruges, 2008

IMDb: 7.9 

Özet: İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika'nın romantik şehri Brugge'a tatile yollanırlar. Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray'i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.Fragmanı eğlencelik bir aksiyon filmi vaadetse de film aynı zamanda son derece dramatik bir hikaye de sunuyor. Aynı zamanda 2008 Golden Trailer’da iki adaylığı ve bir ödülü bulunmakta * Görsel efektlerle dolu bir aksiyon filmi olacağını düşünmüştüm. İyi ki öyle olmamış, çok daha realist, kesinlikle TARZ bir film çıkmış ortaya * yorum yapmaya gerek yok, direk izleyin. 

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ciarán Hinds 

Yönetmen: Martin McDonagh

7. Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998

7. Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998

IMDb: 8.1  

Özet: Sevimli sokak serserisi Eddy hayatının kumarına üç arkadaşı ile zar zor kazandıkları 100.000 paundu yatıracaktır. Tom, Bacon ve Soap aralarında onu seçmişlerdi. Masadaki en kurt oyuncu oydu. Ama ne yazık ki tüm oyun önceden ayarlanmış bir düzenden başka bir şey değildir. Oyunun sonunda Hatchet Harry’e yarım milyon paund borçlanarak masadan kalkar. Harry Eddy’e bocunu ödemesi için bir hafta süre tanır. Aksi halde para yerine parmaklarını alacaklardır. Eddy ve arkadaşları gerekli parayı acilen bulabilmek için türlü yollara başvururlar. Bunlardan biri Eddy’nin babasının antika tüfeği ile hırsızlığa bile yeltenmektir. Hepsi başarısızlıkla sonuçlanır. Oysaki ellerindekinin kıymetini bilmemektedirler.  

Oyuncular: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran  

Yönetmen: Guy Ritchie

6. Kill Bill: Vol. 1, 2003

6. Kill Bill: Vol. 1, 2003

IMDb: 8.2  

Özet: Gelin, zamanında kadın suikastçılardan oluşan bir grubunun parçasıdır. Düğünü sırasında saldırıya uğrar ve 5 yıl boyunca komada kalan Gelin, bir mucize eseri hayata geri döner. Artık tek amacı vardır: intikam. 

Oyuncular: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah  

YönetmenQuentin Tarantino

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Snatch, 2000

5. Snatch, 2000

IMDb: 8.2  

ÖzetBoks dünyasında kaçak iş çeviren Turkish adlı adam, namlı suçlu Brick Top'la hileli bir boks maçı için anlaşınca başına büyük bela alır. Öte yandan, başarısız bir mücevher soygunu ardından garip gelişmeler yaşanmaktadır. Garip bir biçimde iki olay birbirine karışarak ilerler ve kahramanlar için olmasa da bizim için eğlendirici bir curcuna çıkar ortaya.  

Oyuncular: Jason Statham, Brad Pitt, Stephen Graham  

Yönetmen: Guy Ritchie

4. Inglourious Basterds, 2009

4. Inglourious Basterds, 2009

IMDb: 8.3  

Özet: Nazi Yüzbaşı Hans Landa'nın idam ettiği Shosanna Dreyfus'un ailesinin hikayesini anlatır. Shosanna, yeni bir kimlikle Fransa'ya gider ve hayatı Teğmen Aldo Raine önderliğindeki 'Soysuzlar' ekibiyle kesişir.  

Oyuncular: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth  

Yönetmen: Quentin Tarantino

3. Reservoir Dogs, 1992

3. Reservoir Dogs, 1992

IMDb: 8.3  

Özet: Bir grup suçlu, bir mücevher deposunu soyarlar. Polis o kadar çabuk peşlerine düşer ki aralarında bir muhbir olduğundan şüphelenirler. 

Oyuncular: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen  

YönetmenQuentin Tarantino

2. City of God, 2002

2. City of God, 2002

IMDb: 8.6  

Özet: Rio'nun varoşlarında, biri fotoğrafçı diğeri de mafya babası olmak için mücadele eden iki çocuğun yolları ayrılır.  

Oyuncular: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Matheus Nachtergaele  

Yönetmenler: Fernando Meirelles, Kátia Lund

1. Pulp Fiction, 1994

1. Pulp Fiction, 1994

IMDb: 8.9   

Özet: Jules Winnfield ve Vincent Vega, Marsellus Wallace adlı mafya babasının çalınan çantasını geri almaya çalışan iki profesyonel tetikçidir. Wallace, Vincent'a şehir dışında olduğu süre boyunca karısını dışarı çıkarmasını ister. 

Oyuncular: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson   

Yönetmen: Quentin Tarantino

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın