Görüş Bildir
Haberler
Taze Bunlar! Rotten Tomatoes'a Göre 2023'ün Son Zamanlarında Gösterime Giren Birbirinden Harika Filmler

Taze Bunlar! Rotten Tomatoes'a Göre 2023'ün Son Zamanlarında Gösterime Giren Birbirinden Harika Filmler

Duygusal Maymun
23.12.2023 - 12:01 Son Güncelleme: 23.12.2023 - 12:44

Rotten Tomatoes, 2023 yılının sonuna yaklaşırken yılın son dönemlerinde gösterime giren en etkileyici filmlerden oluşan bir liste yayımladı. Dünyanın dört bir yanından farklı türlerdeki filmlerin yer aldığı bu listedeki filmleri kaçırmamanızı öneririz. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. All of Us Strangers

20. All of Us Strangers

IMDb: Puan henüz yayınlanmadı.  

Özet: Senarist Adam, bir gece, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan kule bloğunda, gizemli komşusu Harry ile günlük hayatının ritmini bozan tesadüfi bir karşılaşma yaşar. Adam ve Harry yakınlaştıkça, Adam çocukluğunun geçtiği eve geri döner ve burada uzun zaman önce ölmüş olan anne ve babasının her ikisinin de hayatta olduğunu ve 30 yıl önce öldükleri günkü yaşlarında göründüklerini keşfeder.  

Oyuncular: Andrew Scott, Paul Mescal, Carter John Grout  

Yönetmen: Andrew Haigh

19. The Three Musketeers - Part I: D'Artagnan

19. The Three Musketeers - Part I: D'Artagnan

IMDb: 6.7  

Özet: Louvre'dan Palais de Buckingham'a, Paris'in göbeğinden La Rochelle'in merkezine kadar... Din savaşlarıyla bölünmüş ve İngiltere'nin istilasıyla tehdit edilmiş bir Krallık'ta, bir avuç erkek ve kadın kılıçlarını geçecek ve kaderlerini Fransa'nınkine bağlayacaktır.  

Oyuncular: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris  

Yönetmen: Martin Bourboulon

18. Flora and Son

18. Flora and Son

IMDb: 7.0  

Özet: Bekar anne Flora, asi ergen oğlu Max ile ne yapacağını bilemez. Onu beladan uzak tutma çabaları, yıpranmış bir akustik gitar, yıkık dökük bir LA müzisyeni ve bu yıpranmış Dublin ailesi için uyuma yol açar.  

Oyuncular: Eve Hewson, Joseph Gordon-Levitt, Orén Kinlan  

Yönetmen: John Carney

17. Return to Seoul

17. Return to Seoul

IMDb: 7.0  

Özet: 25 yaşındaki Freddie ani bir kararla Fransa’da evlatlık alınıp yetiştirilmeden önce doğduğu şehir olan Seul’a gitmeye karar verir. Bu ilk ziyaret kendi biyolojik anne ve babasını keşfetmek üzere çıkacağı sekiz yıllık bir yolculuğun başlangıcı olacaktır.  

Oyuncular: Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han  

Yönetmen: Davy Chou

16. How to Have Sex

16. How to Have Sex

IMDb: 7.1  

Özet: Üç İngiliz genç kız, hayatlarının en güzel yazı olması gereken bir tatile çıkarlar; içki içer, kulüplere gider ve takılırlar.  

Oyuncular: Mia McKenna-Bruce, Shaun Thomas, Lara Peake  

Yönetmen: Molly Manning Walker

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. May December

15. May December

IMDb: 7.2  

Özet: Film, popüler TV oyuncusu Elizabeth ile bir filmde hayatını canlandıracağı Gracie üzerinden ilerliyor. Elizabeth'in, hayatını gözlemlemek için binlerce kilometre aşarak Georgia eyaletine geldiği Gracie ve genç eşi Joe, zamanında tüm ülkeyi ayağa kaldıran bir skandala yol açmışlardır. Şimdiyse, aradan yirmi yıl geçtikten sonra, evlilikleri Elizabeth'in ısrarlı sorularıyla sarsılır.  

Oyuncular: Natalie Portman, Chris Tenzis, Charles Melton  

Yönetmen: Todd Haynes

14. Talk to Me

14. Talk to Me

IMDb: 7.2  

Özet: Genç bir arkadaş grubu buldukları mumyalanmış lanetli bir eli kullanarak ruhları nasıl canlandıracaklarını keşfederler ve içlerinden biri çok ileri gidip korkunç doğaüstü güçleri serbest bırakana kadar yeni heyecana kapılırlar.  

Oyuncular: Ari McCarthy, Hamish Phillips, Kit Erhart-Bruce  

Yönetmenler: Danny Philippou, Michael Philippou

13. Are You There God? It’s Me, Margaret.

13. Are You There God? It’s Me, Margaret.

IMDb: 7.4  

Özet: Ailesi New York City'den New Jersey'e taşındığında, 11 yaşındaki bir kız yeni arkadaşlar, duygular ve ergenliğin başlangıcı arasında gezinir.  

Oyuncular: Abby Ryder Fortson, Rachel McAdams, Kathy Bates  

Yönetmen: Kelly Fremon Craig

12. The Taste of Things

12. The Taste of Things

IMDb: 7.5  

Özet: Saygın bir aşçı olan Eugenie, son 20 yıldır iyi bir gurme olan Dodin için çalışmaktadır. Aralarındaki bağ giderek bir aşka dönüşür ve dünyanın en ünlü şeflerini bile etkileyen lezzetli yemeklerin ortaya çıkmasına neden olur. Dodin, Eugenie'nin kendisine bağlanma konusundaki isteksizliğiyle karşılaştığında, onun için yemek pişirmeye karar verir.  

Oyuncular: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger  

Yönetmen: Anh Hung Tran

11. Fallen Leaves

11. Fallen Leaves

IMDb: 7.6  

Özet: Günümüz Helsinki'sinde, ilk aşklarını arayan iki yalnız ruh olan Ansa ve Holappa, yerel bir karaoke barda tesadüfen tanışırlar. Ancak ikilinin mutluluğa giden yolu, kayıp telefon numaralarından yanlış adreslere, alkolizmden sevimli bir sokak köpeğine kadar sayısız engelle kuşatılır.  

Oyuncular: Martti Suosalo, Alma Pöysti, Jussi Vatanen  

Yönetmen: Aki Kaurismäki

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Boy and the Heron

10. The Boy and the Heron

IMDb: 7.6  

Özet: Çocuk ve Balıkçıl, ergenlik döneminde olan bir gencin hikayesini konu ediyor. İkinci Dünya Savaşı sırasıda geçen filmde, küçük bir çocuk olan Mahito, annesini kaybetmesinin ardından taşrada yaşayan babasının yanına taşınmak zorunda kalır. Yeni hayatına alışmaya çalışan Mahito, günlerini terk edilmiş bir kulenin civarında oynayarak geçirir. Mahito oynamak için kuleye gittiğinde, sürekli gri bir balıkçıl kuşu ile karşılaşır. Ancak çok geçmeden hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığını anlar.  

OyuncularSoma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura  

Yönetmen: Hayao Miyazaki

9. Anatomy of a Fall

9. Anatomy of a Fall

IMDb: 7.9  

Özet: Kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve kör oğulları, tek tanık olarak ahlaki bir ikilemle karşı karşıyadır.  

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner  

Yönetmen: Justine Triet

8. Perfect Days

8. Perfect Days

IMDb: 8.0    

Özet: Hirayama, Tokyo'da tuvalet temizleyicisi olarak sürdürdüğü basit hayatından son derece memnun görünüyor. Oldukça yapılandırılmış günlük rutininin dışında müzik ve kitap tutkusundan keyif alıyor. Ağaçları çok sever ve onların fotoğraflarını çeker. Bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişine dair daha fazla şey ortaya çıkarır.    

Oyuncular: Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto    

Yönetmen: Wim Wenders

7. Past Lives

7. Past Lives

IMDb: 8.0  

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.  

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro  

Yönetmen: Celine Song

6. The Holdovers

6. The Holdovers

IMDb: 8.0 

Özet: New England'daki bir hazırlık okulunda çalışan, kimsenin sevmediği huysuz bir öğretmen, gidecek yeri olmayan birkaç öğrenciye nezaret etmek için Noel tatili boyunca okulda kalmak zorunda kalır. Birkaç gün sonra okulda kalan tek öğrenci, -15 yaşındaki zeki ve baş belası Angus- ve oğlunu Vietnam’da yeni kaybetmiş olan okulun şef aşçısı Mary ile beklenmedik bir bağ kurar.  

Oyuncular: Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph, Dominic Sessa  

Yönetmen: Alexander Payne

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Zone of Interest

5. The Zone of Interest

IMDb: 8.1    

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor.    

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam    

Yönetmen: Jonathan Glazer

4. Monster

4. Monster

IMDb: 8.1  

Özet: Küçük oğlu Minato garip davranmaya başladığında, annesi bir şeylerin ters gittiğini hisseder. Bundan bir öğretmenin sorumlu olduğunu keşfedince, neler olup bittiğini öğrenmek için okulu basar. Ancak hikaye anneöğretmen ve çocuğun gözünden ilerledikçe gerçek yavaş yavaş ortaya çıkar.  

Oyuncular: Sakura Ando, Eita Nagayama, Soya Kurokawa  

YönetmenKore-eda Hirokazu

3. Godzilla Minus One

3. Godzilla Minus One

IMDb: 8.5  

ÖzetSavaş sonrası Japonya'sında yeni bir terör yükseliyor. Harap olmuş insanlar savaşmak bir yana dursun, acaba hayatta kalabilecekler midir?  

Oyuncular: Minami Hamabe, Sakura Ando, Ryunosuke Kamiki  

Yönetmen: Takashi Yamazaki

2. Oppenheimer

2. Oppenheimer

IMDb: 8.4

Özet: Oppenheimer, II. Dünya Savaşı döneminde nükleer silah üretmek için başlatılan Manhattan Projesi kapsamında ilk atom bombasını icat eden Los Alamos Laboratuvarı direktörü, teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanır. 

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon  

Yönetmen: Christopher Nolan

1. Poor Things

1. Poor Things

IMDb: 8.5  

Özet: Zavallılar, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.  

OyuncularEmma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe  

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın