Görüş Bildir
Haberler
Gerçeği Aratmayan Kurgularıyla Sahte Belgesel Türündeki En İyi Film ve Diziler

Gerçeği Aratmayan Kurgularıyla Sahte Belgesel Türündeki En İyi Film ve Diziler

'Mockumentary', yani 'sahte belgesel', hayali olaylar veya parodileri belgesel formatında sunan bir türdür. İyi kurgulandığında izleyicileri ekran başından ayıramayan çok başarılı yapımlar ortaya çıkarabilir. Biz de bu listemizde sahte belgesel türündeki en iyi dizi ve filmleri sizler için listeledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Best in Show, 2000

18. Best in Show, 2000

IMDb: 7.4 

Özet: Prestijli şov Mayflower Kennel, bir Köpek Şovu'dur, ve bu etkinliğin matrak yorumcusunun dediği gibi, köpek şovlarının en eğlencelisidir. 

Oyuncular: Fred Willard, Eugene Levy, Catherine O'Hara 

Yönetmen: Christopher Guest

17. Late Night with the Devil, 2023

17. Late Night with the Devil, 2023

IMDb: 7.5 

Özet: 1977'de bir gece yarısı talk show'unun canlı yayını korkunç bir şekilde yanlış gider ve kötülüğü ulusun oturma odalarına salar. 

Oyuncular: David Dastmalchian, Laura Gordon, Ian Bliss 

Yönetmenler: Cameron Cairnes, Colin Cairnes

16. What We Do in the Shadows, 2014

16. What We Do in the Shadows, 2014

IMDb: 7.6 

Özet: Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Deacon, Vladislav ve Petyr isimli dört vampir yaşamaktadır. Daha sonra aralarına Nick isimli başka bir vampir de katılacaktır. Bu vampirlerin bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olarak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur. 

Oyuncular: Jemaine Clement, Taika Waititi, Cori Gonzalez-Macuer 

Yönetmenler: Jemaine Clement, Taika Waititi

15. This Is Spinal Tap, 1984

15. This Is Spinal Tap, 1984

IMDb: 7.9 

Özet: 1982 yılında Spinal Tap isimli efsanevi İngiliz metal grubu, Amerika'da bir geri dönüş turnesine çıkmaya karar verirler. Bu turne aynı zamanda film yapımcısı olan Marti DeBergi adındaki bir adam tarafından düzenlenmektedir. DeBergi'nin amacı gerçek bir grupla turneye çıkarak onlar hakkında gerçek görüntülerden oluşan, sahne öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlatan bir belgesel çekmektir. Bu süreçte ekibin başına gelmeyen kalmaz. 

Oyuncular: Rob Reiner, Michael McKean, Christopher Guest 

Yönetmen: Rob Reiner

14. District 9, 2009

14. District 9, 2009

IMDb: 7.9 

Özet: 1982 yılında hayatta kalan son uzaylılar, hayatta kalabilmek için dünyayı seçerler. Güney Afrika'nın bir gölgesine yerleşen uzaylılar çok geçmeden bir araştırma ekibi tarafından keşfedilirler. MNU isimli özel bir şirketin gözetimi altında tutulan uzaylılar, District 9 isimli bir bölgeye yerleştirilirler. Bu şirketin yetkilileri uzaylıların teknolojisinin sırlarını öğrenip uygulamayı, böylece de muazzam paralar kazanma peşindedir. Bunun için gerekli olan şey ise uzaylı DNA'sıdır. MNU çalışanı Wikus van der Merwe esrarengiz bir virüs tarafından saldırıya uğrar ve uzaylılara benzemeye başlar. Şirket şimdi kendi çalışanının peşine düşecek, Merwe ise tek sığınabileceği yer olan District 9'a doğru yola çıkacaktır. 

Oyuncular: Sharlto Copley, David James, Jason Cope 

Yönetmen: Neill Blomkamp

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Threads, 1984

13. Threads, 1984

IMDb: 8.0 

Özet: Belgesel tarzdaki film, nükleer soykırımın sebebini göstermekle birlikte, İngiltere'nin Sheffield şehrinin işçi sınıfı üzerindeki tesiri ve nihayetinde uzun vadede gelişen nükleer savaşın, uygarlık üzerindeki etkilerini anlatıyor. 

Oyuncular: Karen Meagher, Reece Dinsdale, David Brierly 

Yönetmen: Mick Jackson

12. American Horror Story, 2011-

12. American Horror Story, 2011-

IMDb: 8.0  

ÖzetDizicinayet dolu geçmişi olan bir ev, bir akıl hastanesi, bir cadı meclisi, bir ucube gösterisi, bir otel, Roanoke'de bir çiftlik evi, bir tarikat, kıyamet ve bir yaz kampı da dahil olmak üzere farklı karakter ve mekanlara odaklanmaktadır. 

OyuncularLady Gaga, Kathy Bates, Angela Bassett  

Yaratıcılar: Brad Falchuk, Ryan Murphy, Halley Feiffer

11. Cunk on Earth, 2022

11. Cunk on Earth, 2022

IMDb: 8.1 

Özet: En büyük icatların hikayelerini anlatan Philomena Cunk, insanlığın gidişatıyla ilgili uzmanlara sorular soruyor. 

Oyuncular: Diane MorganJim Al-KhaliliShirley J. Thompson

10. Abbott Elementary, 2021-

10. Abbott Elementary, 2021-

IMDb: 8.2 

Özet: Sırf öğretmeyi sevdikleri için ülkenin en kötü devlet okullarından birinde bir araya gelen bir grup öğretmenin hikayesini anlatıyor. 

Oyuncular: Quinta Brunson, Tyler James Williams, Janelle James 

Yaratıcı: Quinta Brunson

9. Jury Duty, 2023-

9. Jury Duty, 2023-

IMDb: 8.3 

Özet: Ronald Gladden adlı bir jüri üyesinin gözünden bir Amerikan jüri davasının iç işleyişini konu ediniyor. Gladden, tüm davanın sahte olduğunun, kendisi dışındaki herkesin bir aktör olduğunun ve mahkeme salonunda ve dışında olan her şeyin dikkatlice planlandığının farkında değildir. 

Oyuncular: James Marsden, Alan Barinholtz, Susan Berger 

Yaratıcılar: Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Love, Death & Robots, 2019-

8. Love, Death & Robots, 2019-

IMDb: 8.4 

Özet: Tim Miller ve David Fincher iş birliğinde hayata geçirilen; bilim kurgu, korku ve komedi gibi türleri bir araya getiren antoloji dizisi Love Death + Robots, birbirinden farklı kısa öykülerden oluşuyor; savaş, ırkçılık ve insan doğası gibi konulara eğiliyor.  

Oyuncular: Fred Tatasciore, Scott Whyte, Nolan North 

Yaratıcı: Tim Miller

7. Trailer Park Boys, 2001-2018

7. Trailer Park Boys, 2001-2018
image.tmdb.org

IMDb: 8.5 

Özet: Nova Scotia'daki karavan parkında üçkağıtlar çeviren ve uzun süredir arkadaş olan üç seri adi suçlunun kafaları iyiyken yaşadığı talihsizlikleri konu ediniyor. 

Oyuncular: John Paul Tremblay, Robb Wells, Mike Smith 

Yaratıcı: Mike Clattenburg

6. Modern Family, 2009-2020

6. Modern Family, 2009-2020

IMDb: 8.5  

Özet: İlk ailemizin reisini 'Evli ve Çocuklu' dizisinde meşhur Al Bundy karakterini oynayan Ed O'Neill, Jay Pritchett karakteriyle canlandırıyor. Jay kendinden çok daha genç bir eşe sahiptir. Gloria adlı genç eşinin bir de Manny adlı oğlu vardır. Jay, Manny'e bir yandan üvey babalık yapmaya çalışırken diğer yandan da genç eşini başkalarına kaptırmamaya çalışmaktadır. İkinci ailemiz ise Phil ve Claire Dunphy çiftidir. Claire, Jay Pritchett'in öz kızı, Phil ise damadıdır. Phil ve Claire çiftinin Haley, Luke ve Alex adın da 3 çocukları vardır. Aile'nin en büyük derdi yaramaz oğulları Luke ve erkek arkadaş sorunları başlayan kızları Haley ve Alex. Üçüncü ailemiz ise gay bir çiftten oluşuyor, Mitchell ve Cameron. Mitchell, Jay Pritchett'in öz oğlu. Bu çiftimizin Vietnam'dan evlat edindikleri Lilly adlı bir bebekleri bulunuyor. 

Oyuncular: Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen  

Yaratıcılar: Steven Levitan, Christopher Lloyd

5. Parks and Recreation, 2009-2015

5. Parks and Recreation, 2009-2015

IMDb: 8.6  

Özet: Pawnee, Indiana'daki Parklar ve Rekreasyon Departmanında orta düzey bir bürokrat olan Leslie Knope'u ve onun tam anlamıyla Amerikan kasabasını biraz daha eğlenceli hale getirmek için yorulmak bilmeyen çabalarını takip eden olayları anlatıyor. 

Oyuncular: Amy Poehler, Jim O'Heir, Nick Offerman  

Yaratıcılar: Greg Daniels, Michael Schur

4. Arrested Development, 2003-2019

4. Arrested Development, 2003-2019

IMDb: 8.7  

Özet: Dizi, çökmekte olan bir aile şirketinin bireyleri arasındaki zayıflayan bağları konu ediyor. Ekonomik durumun mecburi değişimiyle zorda kalan karakterler, sosyetik adetler ve burjuva ahlakıyla ayakta kalmaya çabalıyor. 

Oyuncular: Jason Bateman, Michael Cera, Portia de Rossi  

Yaratıcı: Mitchell Hurwitz

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Thick of It, 2005-2012

3. The Thick of It, 2005-2012

IMDb: 8.7 

Özet: İktidar koridorlarında geçen hikayede Sosyal İşler Bakanı, 10 Numara'nın politika uygulayıcıları tarafından sürekli taciz ediliyor ve pek de güvenilir olmayan memur ekibine bağımlı hale geliyor. 

Oyuncular: Chris Addison, James Smith, Peter Capaldi 

Yaratıcı: Armando Iannucci

2. Curb Your Enthusiasm, 2000-

2. Curb Your Enthusiasm, 2000-

IMDb: 8.8   

Özet: Curb Your Enthusiasm, her şeye sahip olan bir adamın başına gelen olayları konu ediyor. Larry David, bir insanın mutlu olabileceği her şeye sahip. Sevgi dolu bir eş, iyi arkadaşlar, başarılı bir kariyer ve harika bir ev. Peki onun hayatında yanlış giden ne olabilir ki? 

Oyuncular: Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin   

Yaratıcı: Larry David

1. The Office, 2005-2013

1. The Office, 2005-2013

IMDb: 9.0  

Özet: Çalışanlarının mutluluğunu gözeterek şirket kurallarını esnetmeye çalışan, ara sıra masumane oyunların kurbanı, kaba ve taş kalpli bir şef: Michael Scott. Hepsinin kendince takıntıları olan farklı yaş gruplarından personeliyle ile The Office çalışanlarının hayatlarına şöyle bir göz atıyor; bıkkın aynı zamanda yetenekli satış elemanı Jim, onun sosyopat, yalaka düşmanı Dwight, kibar ve dürüst resepsiyonisti Pam ve isteksiz, kayıtsız stajyeri Ryan. 

Oyuncular: Steve Carell, Jenna Fischer, John Krasinski  

Yaratıcılar: Greg Daniels, Ricky Gervais, Stephen Merchant

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın