Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Akşamdan Yapmanın Çok Büyük Faydalarını Göreceğiniz 13 Güzellik ve Bakım Uygulaması

etiket Akşamdan Yapmanın Çok Büyük Faydalarını Göreceğiniz 13 Güzellik ve Bakım Uygulaması

Fulin
20.07.2017 - 14:09

Akşamları genelde herkese bir yorgunluk çöker, işlerimizi sabaha bırakırız. Oysa uyku öncesi yapılan bakım çoğu zaman en iyisidir. İşte biraz daha geç yatmanıza gerçekten değecek pratik akşam bakım önerileri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüzünüzü akşamdan yıkayın.

Pek çok uzmana göre yüz yıkama ürünlerini akşam kullanmak gerekiyor. Sabah sadece suyla yıkamak yeterli. Hem tüm gün yüzünüzde biriken kirlerden kurtuluyorsunuz, hem de sabaha uykuda yenilenmiş, tertemiz bir ciltle uyanıyorsunuz.

2. Yoğun nemlendirmeyi akşam yapın.

Sabah nemlendirmeyin demiyoruz, ancak özellikle bu sıcak günlerde en kuru ciltler bile nemlendirici ve güneş koruyucu ikilisi ile parıl parıl parlıyor, üstüne bir de makyaj yapınca tam oluyor. Alıştığınız nemlendiricinizi akşamdan uygularsanız, sabaha yumuşacık bir ciltle uyanırsınız. Sabah da yağsız. çok hafif bir ürün kullanmanız yeter.

3. Vücudunuzda da öyle.

Yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için şart ama her gün üşeniyorsanız günlere bölerek parça parça da yapabilirsiniz; bir gün sadece bacaklar ve ayaklar gibi.

4. Maske yapın.

Yıkanan değil de, durulanmayan ve ince bir tabaka olarak kalan maskeler tam da uyku öncesi için. Haftada bir yatmadan, 15 dakika önce bu şekilde uygulayacağınız maskenin etkisini daha net göreceksiniz.

5. Bacaklarınızı yatmadan önce tıraş edin.

Bunun ilginç bir sebebi var. Uzmanlar bacakları tıraş etmek için en iyi zamanın yatağa gitmeden öncesi olduğunu söylüyor. Çünkü uyurken vücudumuz ısınıyor ve biraz şişiyor, bu da gözenekleri açıp gözden kaçırdığımız küçük tüylerin görünmez hale gelmesine sebep oluyor. Sabah gözenekler tekrar sıkıştığı için pürüzsüz görünümlü bacaklar elde ediyorsunuz. Çok iyi, değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Antiperspirant deodorant kullanın.

Pudralı deodorantlar yaz için ideal ama genelde giysiler için değil. Ayrıca terlemeyi bir nebze olsun düzenledikleri için yatmadan önce uygulayıp sabah duştan sonra yine uygularsanız normale oranla çok daha temiz hissedersiniz.

7. Kaş ve kirpiklerinize bakım yapın.

Badem yağı, hint yağı veya özel serumlar... Bunların işe yaramadığını söyleyenler akşamları düzenli olarak kullanmamış olanlardır. Bir süre her akşam uygulayarak kaş ve kirpiklerinizdeki değişimi gözlemleyebilirsiniz.

8. Kuru şampuan uygulayın.

Kuru şampuan çoğumuz için 'sabah duş alırım' deyip de uyanamadığımız sabahların ürünü. Oysa geceden uygulamak hem deodorant gibi bir etki yapacak, hem de sabaha o pudra görüntü kalmayacaktır. Vaktiniz olursa yine duş alırsınız tabii, bu bir önlem.

9. Topuz yapıp yatın.

Saçlarınızı tepeden kendi etrafında döndürerek yapacağınız topuz (evet, bildiğimiz ev topuzu) sabah size kusursuz maşa dalgaları olarak dönecektir. Maşa kadar kalıcı olmasa da daha doğal görünen bu dalgaları saç spreyi ile sabitleyebilirsiniz. Topuz yerine örgü de yapabilirsiniz.

10. Saç bakımı yapın.

Sık sık olmasa da, saç bakımı yapmaya fırsat bulamadığınız dönemlerde ve sabah duş alacaksanız gece bakım yağı veya saç maskesi uygulayıp yatarsanız ürün tüm gece etki edecektir. Yastığınıza büyük bir havlu sermeyi veya duş bonesi takmayı unutmayın tabii ki.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oje sürün.

Aslında zaten pek çok insan ojesini akşamdan sürer. Ancak sabah kalktığında bozulmalardan, yastık izi denen sinir bozucu durumdan da nasibini alır. Bunu önlemek için kolay kuruyan top coat'lar var, ancak 'ben beceriksizim' diyenler için akşam oje sürmenin yararı taşmaların sabah geçmesi. İlk katı akşam, ikinci katı sabah sürerek kuruma süresini hızlandırabilirsiniz de.

12. Dişlerinizi hindistan cevizi yağı ile fırçalayın.

Sabaha beyaz dişlerle uyanmak ve gece boyu bakterilerin oluşturacağı ağız kokusunu önlemenin en iyi yolu dişleri hindistan cevizi yağı ile fırçalamak.

13. Sabaha öpülesi dudaklar hazırlayın.

Ev yapımı peeling (örneğin toz şeker ve bal ile) uygulayıp diş fırçasıyla fırçaladığınız dudaklarınıza yoğun bir bakım kremi, dudak nemlendiricisi uygulayıp uyuduğunuzda sabah rahat edersiniz. Rujunuz parça parça durmaz, bir şey sürmeseniz de yumuşacık dudaklar yeter.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1056
367
90
84
81
80
52
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Keten

Antiperspirantı antidepresan olarak okuyan bir adet ben...

Burak Şahin

kadınlar ne kadar estetik ve güzel yaratıklar yarabbi bir de bizlere bak.

Zeynep SD

Hiç gülceğim yoktu 😂😂

JOY ENE

topuz benim sacimi fenaa kotu yapiyo ne masa dalgasi