Görüş Bildir
Haberler
AKP'nin Dokunulmazlık Teklifi Hazır

AKP'nin Dokunulmazlık Teklifi Hazır

Deniz Gök
30.03.2016 - 18:23 Son Güncelleme: 31.03.2016 - 08:40

AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki teklifine CHP'den gelen 3 ayrı önerinin üçüncüsünü dikkate alarak son şeklini verdi. AK Parti kendisine resmi olarak cevap veren tek parti CHP olduğu için önerisini CHP'ye götürecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AK Parti MYK toplantısında dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği ele alındı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'ya ilettiği 3. önerinin 'makul ve değerlendirilebilir' bulunduğu bildirildi.

CHP'nin 3. önerisi neydi?

CHP'nin bu önerisi anayasa değişikliğinin yapıldığı tarihe kadar işlenen tüm suçlar için dokunulmazlığı otomatik olarak kaldırıyor. Ayrıca haklarında soruşturma komisyonu kurularak ancak Yüce Divan'da yargılanabilen bakanlar için bu durumu ortadan kaldırıyor. Bakanlar için soruşturma komisyonu kurulmaksızın dosyalarının yargıya intikal ettirmesini getiriyor.

AK Parti 17 - 25 Aralık soruşturmaları kapsamında Yüce Divan'da yargılanmaları gündeme gelen 4 bakanı ile ilgili 'hayır' kararı nedeniyle eleştirilmişti.

Olumsuz yanıtta öneri TBMM'ye sunulacak

Olumsuz yanıtta öneri TBMM'ye sunulacak

AK Parti, daha önce diğer partilerle paylaştığı önerisini, TBMM'de bulunan dokunulmazlık dosyalarının yanı sıra savcılıklar, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlıkta bulunan fezlekeleri de kapsayacak şekilde revize etti.

Grup Başkanvekili Naci Bostancı, revize edilen öneriyi CHP'ye iletecek. Bostancı'nın bugün ya da yarın CHP Grubu ile görüşeceği ifade edildi.

CHP'nin teklife 'evet' demesi halinde, anayasa değişikliği teklifi için sürecin hızlı işletilmesi planlanıyor ancak CHP'nin olumsuz yanıt vermesi halinde AK Parti, vakit kaybetmeden önerisini TBMM Başkanlığına sunma kararı aldı.

AK Parti, tekliflerine resmi yanıt vermeyen HDP ve MHP ile görüşmeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, dokunulmazlıklar konusunda sundukları teklife yönelik muhalefetten olumlu bir tutum geleceğini sanmadığını belirterek, muhalefetin kabul etmemesi durumunda kendi tekliflerini Meclis'e vereceklerini söylemişti.

"AKP, önerilerimizden birisini kabul ederse 'hadi yürüyelim' deriz"

"AKP, önerilerimizden birisini kabul ederse 'hadi yürüyelim' deriz"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise partisinin dokunulmazlıklarla ilgili AKP'ye sunduğu üç farklı öneriye ilişkin 'AK Parti 3 önerimizden birisini kabul ederlerse 'hadi yürüyelim' deriz ama en ufak bir değişiklik varsa yetkili organlarımıza taşımak zorundayız. Dokunulmazlıkla ilgili AK Parti önerilerini getirsin yetkili organlarımıza sunalım' açıklamasında bulundu.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
6
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Düş Hekimi

inşallah kalkar dokunulmazlıklar da meclisteki psiliklerin hepsi temizlenir. gerçi akepe yargıyı da ele geçirmiş durumda.. kim kimi yargılayacak acaba?