Görüş Bildir
Haberler
AKP, 15. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

AKP, 15. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

ATKN
14.08.2016 - 17:41

14 Ağustos 2001'de Türk siyasi hayatında yerini alan AKP, 15. kuruluş yıl dönümünü sade bir törenle kutladı. AKP Genel Merkezi'ndeki törende, Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile  Başbakan Binali Yıldırım birer konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mesajı yayınlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Ağustos 2001'de kurulan AKP15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına 15. kuruluş yıl dönümünü Genel Merkez'de sade bir törenle kutladı.

Partililerin ve vatandaşların bulunacağı alana dev ekranlar yerleştirilirken, AK Parti çevresindeki sokaklar da parti bayraklarıyla süslendi. AKP Genel Merkez binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, partinin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı büyük boy posterleri asıldı.

Davutoğlu: 'Biz biriz, birlikteyiz ve omuz omuzayız'

Davutoğlu: 'Biz biriz, birlikteyiz ve omuz omuzayız'

Kürsüye çıkan eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Milletleri ve siyasi hareketleri diğerlerinden ayıran kolay zamanlardaki tavırları değil zor dönemlerde, sıkıntılı kavşaklarda aldıkları tavırlardır. 15 yıllık AK Parti’nin tarihinde zor dönemeçler alınmıştır. Bu sene 15. yılımız daha bir anlamlı kutlanıyor. 1 ay önce demokrasi zaferine birlikte imza attık. Milletin geleceğini karartmak isteyenlere dur dedik. O millet o gece varlığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Bu mücadeleye katkıda bulunanları rahmetle anıyoruz. Bütün siyasi partiler birlikte davrandı, onları da takdirle anıyoruz. 20. Yüzyılın başında da ilk 15 yıl çok zordu. 2001’de bu parti kurulduğunda da Türkiye bir fetret devri yaşıyordu. Bu hareket 14 yıl içinde milletin makus tarihini değiştirdi. Baktılar ki bu milleti durdurmak mümkün değil, durdurmak için daha önce denedikleri kumpasları yeniden harekete geçirdiler.

FETÖ denilen bir çeteyi düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama bütün milletimizin tek yürek olduğunu hesap edemediler. AK Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biz biriz, birlikteyiz ve omuz omuzayız. Hiçbir nifak bu büyük ailenin içine giremeyecek. Tuzak kuranlar olduğu gibi o tuzakları bozacak Rabbimiz ve AK Parti kadroları var. AK Parti herhangi bir siyasi hareket değildir. AK Parti bu toplumun bütün kılcal damarlarında varlığını sürdüren bir harekettir. Hiç merak etmeyiniz, Türkiye Cumhuriyeti ve AK Parti kadroları dimdik ayaktadır. Bütün uluslararası camiaya sesleniyoruz, gün sınav günüdür. Bu çetenin elebaşını Türkiye’ye adaletin huzuruna çıkarmak için teslim etmek zorundasınız. Tekrar 15. Yılımız hayırlı ve mübarek olsun. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, AK Parti kadrolarına bu demokrasi meydanında zafer kutlamayı nasip etsin.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gül: 'Türkiye'de köklü reformlar yapıldı'

Gül: 'Türkiye'de köklü reformlar yapıldı'

Davutoğlu'nun ardından konuşma yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Böyle olmazsa, bir de bu yapılar şeffaf olmazsa, bu şekilde gördüğümüz gibi gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında hiç görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa, biri iyi bir yüz, biri böyle karanlık yüz olursa neticede toplumların, ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı.' dedi.

Gül, konuşmasında Türkiye'nin karamsar bir ortamında, siyasetin bölük pörçük ve halkın beklentisinin olumsuz olduğu şartlar içerisinde AK Parti'yi kurduklarını hatırlattı. 

Gül, bugünün, Türk tarihinin utanç sayfalarından birisi olan 15 Temmuz'un da ay dönümü olduğunu anımsattı.

11. Cumhurbaşkanı Gül, 'Şunun altını çizmek isterim. Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup gerek siyasi bir yapı olsun eğer herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur. Onun için Cenab-ı Allah herkese Kur'an-ı Kerim'de 'akletmez misiniz' diye hitap ediyor. Herkesin aklını, fikrini, muhakemesini muhakkak ortaya koyması ve yeri geldiğinde bunları konuşması gerekir. Böyle olmazsa, bir de bu yapılar şeffaf olmazsa, bu şekilde gördüğümüz gibi gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında hiç görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa, biri iyi bir yüz, biri böyle karanlık yüz olursa neticede toplumların, ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı.' şeklinde konuştu.

'Türkiye'yi bu ortamdan çıkartacağız'

Gül, Türkiye'de köklü reformlar yaptıklarını, bunun sonucunda da AK Parti'nin Cumhuriyet tarihinin en parlak dönemlerini millete yaşattığını vurguladı.

AK Parti iktidarları döneminde insanların hayat standardının yükseldiğini ifade eden Gül, Türkiye'yi bütün dünyada herkesin dost olmak için uğraştığı bir ülke haline getirdiklerine, bütün bunları yaparken de antidemokratik saldırılarla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çekti.

Milletin sorumluluğunun omuzlarında olması dolayısıyla hiçbir zaman intikamcı davranmadıklarını, hep geleceğe baktıklarını kaydeden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şimdi de bir ay önce yaşadığımız bu rezil, bu utanç verici, tarihe kara lekelerle isimleri geçecek insanların Türkiye'yi soktukları bu ortamdan ülkeyi yine AK Parti, hükümetimiz, başta sayın değerli Başbakanımız olmak üzere, bütün arkadaşlarımız, hep beraber siz çıkartacaksınız. Şüphesiz ki demokrasinin, evrensel hukukun özelliklerinin ve öneminin hepimiz farkındayız. Bunları uyguladığımız için Türkiye'de büyük başarılar elde ettik. İnanıyorum ki Türkiye'nin yine önünü öngörülebilir yapacaksınız. İnanıyorum ki yine 15 sene önce yaptığımız gibi yapacağınız planlarla ve programlarla herkesin içeride ve dışarıda güvenini kazanacaksınız ve kısa süre içerisinde inanıyorum ki Türkiye'yi bu ortamdan çıkartacağız. Arkadaşlarımın bütün verdikleri mesajlarda bunları görünce gerçekten hem mutlu hem ümitvar oluyorum.'

Partinin kuruluş yıl dönümü programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, davetinden ötürü de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

Erdoğan: 'Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız'

Erdoğan: 'Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız'

Video konferans ile mesajı yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 'Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası 1400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında 1000 yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir.' dedi.

Erdoğan şunları kaydetti: 

'AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur. Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz'dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır.'

'Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum.' diye konuştu.

Yıldırım: '79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik'

Yıldırım: '79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının yayınlanmasının ardından konuşma yapan Başbakan Yıldırım, 'Milleti esas alan partimiz kurulduğu günden itibaren her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. Bütün toplumu, 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. Siyasete itibar kazandıran AK Parti, hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, her zaman ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Geleneğin mirasını koruyarak aile ve toplumun bütünleşmesine önem veren icraatlarıyla, geçmişini inkar etmeden geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir.' dedi. 

Başbakan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: 

'İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez. Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti.'

'AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı'

'Bu ülkenin ve bu milletin birliğine saldırıyorlar, kazanımlarımızı yok etmek, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar.' diye konuşan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: 

'Herkes iyi bilsin ki sessiz devrimlerin partisi AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak. Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığımızı ve AK Parti'mizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar ve ihanetler, tam aksine azmimizi, kararlılığımızı daha da artıracak.'

'FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız'

FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracaklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, 'Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.' dedi.

2 bin polis görevlendirildi

2 bin polis görevlendirildi

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında artırılan güvenlik tedbirleri kapsamında, genel merkez çevresinde alınan önlemler de dikkati çekti. Bu çerçevede Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını yapacağı alana vatandaşlar, oluşturulan arama noktalarından girecek. Ankara Emniyet Müdürlüğü, etkinlik için 2 bin polis görevlendirdi. 

AKP Genel Merkezi'ne çıkan Yaşam Caddesi ile Söğütözü Caddesi, etkinlik sona erene kadar araç trafiğine kapatıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
199
122
120
58
17
13
9