Görüş Bildir
Haberler
Akit Ak Saray'ı Böyle Savundu...

Akit Ak Saray'ı Böyle Savundu...

Batuhan
05.12.2014 - 13:41 Son Güncelleme: 05.12.2014 - 16:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Akit 'gazetesi' yeni bir rezalete daha imza attı. Akit dün internet sitesinden ''Seçimsiz gelen bir adam' Bırak Ak-Saray'ı Atatürk O.Ç.'ye bak' başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde, Ankara Mimarlar Odası'nın, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ile ilgili Atatürk'ün vasiyetinin açıklanmasını istemesi üzerine, Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü ve Osmanlı Araştırmaları Vakfı mütevelli heyeti başkanı Ahmet Akgündüz'ün görüşlerine yer verdi.

Yeni Akit ''Seçimsiz gelen bir adam' Bırak Ak-Saray'ı Atatürk O.Ç.'ye bak' başlığıyla yayınladığı haber şöyle;

'AYASOFYA BİR VAKIFTIR, ATATÜRK O.Ç. İSE DEVLET TOPRAĞI'

Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet tarafından vakfiye olarak düzenlendiğini ve hukuki bir bağlayıcılığı olduğunu belirten Akgündüz A.O.Ç hakkında böyle bir konumlandırmanın yapılamayacağını belirtti.

'SEÇİMSİZ GELEN BİR ADAM...'

Akgündüz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimle makamına geldiğine dikkat çekerek A.O.Ç'nin 'tanzimi düzenleme' olarak tanımlanabilecek bir karar ile kullanıldığını ve bu kararın seçimiş cumhurbaşkanı tarafından kanunlar çerçecesinden istenildiği gibi değerlendirilebileceğini belirtti.

'GÜLEN GRUBU İLE SOLCULARIN İŞİ'

Meselenin çiftlikle veya vasiyetle doğrudan bir bağının olmadığını ve tamamen ideolojik duygular ile hareket edildiğini vurgulayan Akgündüz perdearkasından güçleri 'Gülen grubu ve solcular' olarak tanımladı.

'ATATÜRK O.Ç. KİMİN TOPRAĞI?'

Atatürk Orman Çiftliği'nin kimin malı olduğunun ve nereden nasıl kaldığının sorgulanması gerektiğini belirten Akgündüz önce Ayasofya'daki yanlışlığın düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

İleri Haber

Kaynak: http://ilerihaber.org/akit-ak-sarayi-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
0
0
0