Görüş Bildir
Haberler
'Aftersun' Filmiyle Dillerden Düşmeyen Genç Yetenek Paul Mescal'ın Oyunculuk Kariyerine Yolculuk Yapıyoruz!

'Aftersun' Filmiyle Dillerden Düşmeyen Genç Yetenek Paul Mescal'ın Oyunculuk Kariyerine Yolculuk Yapıyoruz!

Ezgi Bulut
13.01.2023 - 16:25

Son üç yılın yükselen yıldızı Paul Mescal, Aftersun ile parlamaya devam ediyor. Gelin birlikte genç sanatçının oyunculuk kariyerine bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İrlandalı oyuncu 2 Şubat 1996 doğumludur.

İrlandalı oyuncu 2 Şubat 1996 doğumludur.

Oyuncunun bir futbol kariyeri de bulunuyor.

Oyuncunun bir futbol kariyeri de bulunuyor.

Gal futbolcusu olan Mescal, Maynooth Kulübü'nün bir üyesiydi. Ancak çene yaralanmasından sonra futbolu bırakmak durumunda kalmıştır.

Mescal ilk kez 16 yaşında sahneye çıktı.

Mescal ilk kez 16 yaşında sahneye çıktı.

The Phantom of The Opera müzikalinde Phantom'u canlandırdı. Ardından seçmelere katılarak Trinity College Dublin'deki The Lir Academy'e kabul edildi.

Mescal, 2017 yılında oyunculuk alanında mezun olduğunda çoktan ajanslarda tanınır hale gelmişti.

Mescal'ın dolu dolu geçen tiyatro serüveni!

Mescal'ın dolu dolu geçen tiyatro serüveni!

The Great Gatsby oyununda başrolü kapan Mescal, Hans Christian Andersen'in The Red Shoes oyununda prensi canlandırdı. The Plough and the Stars, Asking for It, A Midsummer Night's Dream, A Portrait of the Artist as a Young Man, The Lieutenant of Inishmore yer aldığı diğer tiyatro oyunları arasındadır.

Normal People (2020)

Normal People (2020)

IMDb: 8.4

Özet: Sally Rooney'nin aynı adlı romanından uyarlanan dizide, Marianne Sheridan ve Connell Waldron arasında geçen ve uzun yılları kapsayan karmaşık ilişkilerini konu alır. 

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Desmond Eastwood

Yönetmen: Lenny Abrahamson

Paul Mescal bu dizideki rolüyle 72. Primetime Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı ve aynı zamanda dizi, Abrahamson için Üstün Yönetmenlik dahil olmak üzere dört ödüle aday gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paul'un kısa film macerası: Drifting (2020)

The Deceived (2020)

The Deceived (2020)

IMDb: 5.9

Özet: Ophelia, evli hocası Michael'a aşık olur. Gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunda, onun izini sürer ve karısının bir yangında öldüğünü keşfeder. Mescal, bu mini dizide Sean McKeogh karakterini canlandırır.

Oyuncular: Emmett J Scanlan, Catherine Walker

Yaratıcı: Lisa McGee, Tobias Beer

The Rolling Stones - Scarlet şarkısındaki adamı hatırladınız mı? Evet tam olarak Paul Mescal...

Phoebe Bridgers - Savior Complex klibinde bir yaralı adam...

The Lost Daughter (2021)

The Lost Daughter (2021)

IMDb: 6.7

Özet: Elena Ferrante'nin aynı adlı romanından uyarlama filmde, öğretmen olan Leda, kızlarından ayrılınca kendini yalnız hisseder ve bir plaj tatiline çıkar. Ancak geçmişinin dertleriyle yüzleşmeye başlayınca tatil karanlık bir hal alır.

Oyuncular: Olivia Colman, Jessie Buckley

Yönetmen: Maggie Gyllenhaal

İçeriğin Devamı Aşağıda

God's Creatures (2022)

God's Creatures (2022)

IMDb: 5.8

Özet: Rüzgârlı bir balıkçı köyünde bir anne, sevgili oğlunu korumakla kendi doğru ve yanlış algısı arasında kalır. Onun için söylediği bir yalan, bu gergin, son derece duygusal destanda ailelerini ve birbirine sıkı sıkıya bağlı toplulukları paramparça eder. Brian O'Hara rolünde Paul Mescal'i görüyoruz.

Oyuncular: Emily Watson, Aisling Franciosi

Yönetmen: Saela Davis, Anna Rose Holmer

Aftersun (2022)

Aftersun (2022)

IMDb: 7.8

Özet: 1990’ların sonunda 11 yaşındaki Sophie, çok fazla vakit geçiremediği sevgi dolu ve idealist babası Calum ile çıktığı tatilin keyfini çıkarır. Sophie ergenliğe yaklaşırken, Calum da kendi içinde babalık dışındaki sorumluluklarıyla mücadele eder.

Oyuncular: Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Yönetmen: Charlotte Wells

Paul Mescal, çekimlerin yapıldığı Fethiye Ölüdeniz’de kimsenin kendisini tanımadığını söyleyerek ülkemizde de epey gündem oldu. Mescal röportajında 'Bilmiyorum, belki de orada hiç Normal People hayranı yoktu. İstanbul’da sadece iki gün kaldık, çok sakindi. Kimse yanımıza gelmedi' diye de belirtti.

Carmen (2022)

Carmen (2022)

IMDb: 6.8

Özet: Klasik operalardan biri olan Carmen'in modern bir yeniden uyarlaması.

Oyuncular: Elsa Pataky, Melissa Barrera

Yönetmen: Benjamin Millepied

Foe (2023)

Foe (2023)

Amazon Stüdyolarının satın aldığı ve 2022 yılında gösterime girmesi planlanan Foe filmi ne yazık ki beklenen tarihte yayınlanmamıştır. Filmde, Mescal'e Saoirse Ronan eşlik edeceği biliniyor. Terrance rolü için Lakeith Stanfield ve Aaron Pierre ileri sürülen isimler.

Film, Iain Reid'in aynı adlı romanından uyarlanacak ve Garth Davis tarafından yönetilecek.

The History of Sound (2023)

The History of Sound (2023)

Oliver Hermanus tarafından yönetilen ve Ben Shattuck'ın Pushcart Ödüllü hikayesine dayanan bir film... Başrollerini Josh O'Connor ve Paul Mescal'ın paylaştığı bu film, Birinci Dünya Savaşı sırasında birbirlerine aşık olan iki adamın hikâyesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The End of Getting Lost (2023)

The End of Getting Lost (2023)

Robin Kirman'ın romanından uyarlanacak filmin yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven yapacak. Paul Mescal'e Margaret Qualley'in eşlik etmesi bekleniyor.

Genç bir çiftin Avrupa sınırlarını geçmeleri ve eski yaşamlarının onları rahat bırakmaması üzerine, gerçek daha da anlaşılmaz hale gelir ve kendini aşkta kaybetmenin ne demek olduğunu gösterir.

Strangers (2023)

Strangers (2023)

Taichi Yamada'nın romanından uyarlanacak ve Andrew Haigh'nin yönetmenliğini yapacağı Strangers filminde Paul'a Andrew Scott eşlik edecek.

Film, komşusuyla karşılaştıktan sonra çocukluk evine geri çekilen ve burada çoktan ölmüş ebeveynlerinin hayatta olduklarını ve öldükleri günkü yaşta göründüklerini keşfeden bir senaristin hikayesini anlatıyor.

2023 Paul'un yılı olacağa benziyor!

2023 Paul'un yılı olacağa benziyor!

2023 yılında daha şimdiden birçok projede yer alacağı söylenen oyuncunun Gladiatör 2 ve A Spy By Nature yapımlarında da ismi geçiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın