Görüş Bildir
Haberler
Taliban'dan Afganistan Meclisi'ne Saldırı: 6 Saldırgan Öldürüldü, 25 Yaralı

Taliban'dan Afganistan Meclisi'ne Saldırı: 6 Saldırgan Öldürüldü, 25 Yaralı

ATKN
22.06.2015 - 10:22 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 11:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afganistan'da parlamento binası yakınlarında patlama ve silah sesleri duyuldu. Milletvekilleri önlem olarak parlamentodan çıkarıldı. Çıkan çatışmada 6 saldırgan öldürüldü, ilk belirlemelere göre 25 kişi yaralandı.

Taliban örgütü, Afganistan'ın başkenti Kabil'de parlamento binasına saldırdı.

AA muhabirine bilgi veren parlamentodaki üst düzey polis yetkilisi Vahit Amerhil, militanların önce bomba yüklü bir aracı bina önünde infilak ettirdiğini açıkladı. 

Fransız AFP ajansına konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Najib Danish, 'Saldırı sona erdi. Saldırıyı düzenleyenler yedi kişiydi. Biri Meclis binası dışında, içinde bulunduğu araca yerleştirdiği bombayı patlattı. Toplantı salonu yakınındaki bir binaya giren altı kişi de öldürüldü.' dedi.

Afganistan Taliban örgütünün Sözcüsü Zabihullah Mücahit, çatışmaların başlamasının hemen ardından yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi.

BBC Kabil muhabiri David Loyn, Afganistan'ın aylardır bir savunma bakanından yoksun olduğunu, Taliban'ın bugünkü saldırı ile hükümete net bir mesaj verip oturumu engellemek istediğini aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zabihullah, parlamento binasına intihar eylemcileriyle saldırdıklarını ve çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

Saldırının ardından çıkan çatışmada 6 saldırgan öldürüldü

Taliban'ın parlamentoya bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıdan sonra çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 6 militanın öldürüldüğü, 25 kişinin yaralandığını bildirildi.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı parlamentonun önünde patlattığını ifade ederek kalan 6 saldırganın Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0